Countdown header img 1

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Card cadou
Promotii popup img

TRANSPORT GRATUIT

si -28% -10% la

dezvoltare personala!

Urmatoarea ta lectura aici!
Close btn popup img

Gabriela Milea

Membru din 04/10/2018

Aprecieri

Aprecierii review

1

aprecieri

Review-uri

Review Coment

2

comentarii

Istoria declinului si a prabusirii Imperiului Roman - Edward Gibbon

Istoria declinului si a prabusirii Imperiului Roman - Edward Gibbon

Desi este de salutat faptul ca s-a purces la traducerea acestei lucrari, cand am vazut numarul redus de pagini comparativ cu originalul, pot sa afirm un singur lucru, ca valoarea sa tinde spre zero, reprezentand editura si nicidecum autorul. Traducatorul - un om ce a suferit in temnitele comuniste - a oferit aceasta traducere dupa ce a scapat din intemnitarea nefericita, iar astazi nu avem in fata nici macar o reeditare, ci chiar o selectie din selectia initiala, conform informatiilor ce ni se aduc la cunostinta in nota asupra editiei.
Daca autorul ar fi vrut ceea ce se afirma in motivatia acestei ciopartiri, el insusi probabil nu s-ar mai fi caznit sa scrie atata. Foarte mare dezamagirea ca romanii nu pot dispune in limba materna de lucrari complete. Este de dorit a cunoaste limbi straine, de a fi capabil sa citesti autorii in original, dar ce minunat ar fi sa fim toti capabili de acest lucru. Daca la vremea cand traducatorul a trait, era de inteles acest aspect al lucrarii reduse, in zilele noastre nu isi are logica.
Si in engleza apar editii scurtate, una la aproape 800 de pagini, o alta - la aproape 4000 de pagini - posibil sa fie editia integrala. Un obicei urat prin care istoria este mereu ciopartita de cei care decid ce trebuie citit si ce nu. Dezamagirea si nemultumirea de a constata ca trebuie sa ma asigur mereu in ce masura lucrarea pe care doresc sa o achizitionez este lucrarea originala sau o facatura ciopartita nu are margini.

2021-01-31 10:20:37

1

Averea bunei educatii - Teodor Baconschi

Averea bunei educatii - Teodor Baconschi

recomand un interviu in care autorul vorbeste pe marginea acestei carti: www. youtube .com/ watch?v=GHyXP6a21ag
n'o fi nimic nou sub soare, doar ca ceea ce a fost verificat ca bun in educatie prin trecerea timpului, este readus la lumina in contextul zilelor noastre

2020-01-17 03:13:11

0

Noi suntem despre cărţi şi la fel este şi Newsletter-ul nostru

Abonează-te pentru a afla rapid care sunt promoţiile zilei, noutăţile şi recomandările noastre.

Ma abonez image one
Ma abonez image one