Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

TRANSPORT GRATUIT

la TOATE comenzile peste 50 lei

siii CADOU Surpriza Dulce

Comanda acum!
Close

Armand

Membru din 08/09/2011

Aprecieri

Aprecierii review

1

aprecieri

Review-uri

Review Coment

26

de comentarii

Imparatul mustelor - William Golding

Imparatul mustelor - William Golding

Este genul de roman pe care îl recitești din vreme în vreme și pe care, neîndoielnic, ai prilejul de a simți că îl străbați întâia dată. Fiindcă poate fi deslușit ca definire a copilăriei, ca text cu valențe religioase, ca portret al realității imediate, ca proiecție a unui chip al crizei.
O insulă, prăbușirea unui avion, copii supraviețuitori, un parașutist prăbușit, capul unei scroafe în par, două tabere, prăbușirea pe plajă , la picioarele unui adult. Și o scoică ce își pierde, treptat, semnificația.
Pe scurt, un roman la care există motive suficiente ca, din vreme în vreme, să revii.

2022-03-20 09:00:11

0

Portile Europei. O istorie a Ucrainei - Serhii Plokhy

Portile Europei. O istorie a Ucrainei - Serhii Plokhy

În actualul context politic, o lucrare de profund folos. Nu doar pentru descoperirea și înțelegerii rădăcinilor conflictului ruso-ucrainean, ci pentru a înțelege modul în care însăși relațiile româno - ucrainene, de -a lungul ultimelor cinci secole, s-au desfășurat.
O autentică călătorie în devenirea statului ucrainean, admirabil croită.

2022-03-20 09:00:11

0

Anna Karenina - Lev Tolstoi

Anna Karenina - Lev Tolstoi

Inspirată traducere, redescoperire, după decenii , a unei capodopere , oferind portretul unei lumi, răspunzând, în parte, precis, unor dileme contemporane, reamintind importanța deciziilor și a sacrificiilor.
După ecranizări și traduceri anterioare, firească și dreaptă revenire.

2022-03-20 09:00:11

0

eBook Nimeni nu se salveaza singur - Margaret Mazzantini

eBook Nimeni nu se salveaza singur - Margaret Mazzantini

Un roman despre vintrele căsătoriei. Portret precis al lumii imediate, în care relațiile sunt fragile, sindromul Peter Pan firesc, dragostea - suită de crochiuri, nevoia de celălalt ca refugiu deloc neobișnuită. În esență, poem al singurătății. Bine scris , seducător pentru ultimele pagini.

2020-11-29 02:54:52

0

Esentiale istoria romanilor clasa a 8-a - Vasile Pasaila

Esentiale istoria romanilor clasa a 8-a - Vasile Pasaila

Pentru rapidă reparcurgere a materiei, un bun instrument de lucru.

2020-11-14 03:53:26

0

Carte de rugaciuni - Sfantul Siluan Athonitul

Carte de rugaciuni - Sfantul Siluan Athonitul

O selecție a rugăciunilor Sfântului Cuvios Siluan Antonov. Utilă credincioșilor, prilej reamintirii celei dintâi întâlniri cu Sfântul, inspirată reaflare a dulceții profunde a dialogului cu Dumnezeu.

2020-11-14 03:38:26

0

Cararea pierduta - Alain Fournier

Cararea pierduta - Alain Fournier

Este unul dintre romanele pe care, din când în când, le recitesc , reîndrăgostindu-mă de el. Desigur, un roman al adolescenței și, de aceea, util fiecărei vârste, Un roman despre Paradisul pierdut, onoare, prietenie și izbirea de realitate. De fapt, pentru cei trecuți de vârsta juneții, un refugiu potrivit.

2020-11-14 03:38:26

0

Luminile din septembrie ed.2017 - Carlos Ruiz Zafon

Luminile din septembrie ed.2017 - Carlos Ruiz Zafon

Principala virtute - motivele, imaginile familiare. După parcurgerea primelor două romane ale lui Carlos zafon, ești pregătit . Scena este franceză, personajele sunt aceleași. Aceleași ingrediente definind literatura pentru adolescenți, aceeași forță de seducție datorată nostalgiilor. Pentru admiratorii lui Zafon, o alegere utilă, neîndoielnic. Pentru adolescenți - lectura potrivită vârstei. Pentru cei olecuță mai vârstici - suport rememorărilor.

2020-11-10 09:00:01

0

Soptirile inimii catre Dumnezeu. Viata, paraclisul, acatistul - Sf. Iosif Isihastul

Soptirile inimii catre Dumnezeu. Viata, paraclisul, acatistul - Sf. Iosif Isihastul

Despre o lucrare duhovnicească nu ai a formula impresii. În acest caz, bucuria este cea ce primează. O lucrare reamintind și întărind credința. Mărturisind trecerea prin veac a unuia dintre monahii de seamă ai veacului trecut. Și oferirea unei pilde de înalt preț de asumare a credinței.

2020-11-05 05:39:35

0

Un barbat la singular - Christopher Isherwood

Un barbat la singular - Christopher Isherwood

Mult timp după parcurgerea sa, am păstrat zaţul depus după parcurgerea ultimei pagini. O carte onestă, iată prima etichetă. Un roman despre singurătate şi însingurare şi despre iluzia evadării. Simplu, bine croit, interesant scris. Un Isherwood. În nici-un caz unul rău.

2020-09-08 01:18:35

0

Chemarea monstrului - Patrick Ness

Chemarea monstrului - Patrick Ness

Este un volum pe care îl recomand celor ce se tem de moarte. De moartea celui de alături. Care refuză să o accepte .
Este un roman pe care îl recomand celor depărtaţi de poveşti şi basme şi pilde. Pentru că adevărurile lor au folos terapeutic în provocările cotidiene.
Este o carte pe care am descoperit-o recunosc, graţie ecranizării. Am perceput-o, şi, după parcurgerea ultimei pagini încă o desluşesc, ca o experienţă personală.
Nu ştiu care va fi folosul citirii ei pentru Domniile Voastre. Ştiu însă că , asemenea altor cărţi părelnic pentru copii, se cuvine străbătută şi de părinţii pruncilor. Spre plantarea seminţelor unei curate închipuiri a rânduielii vieţii.

2020-09-08 01:18:35

0

eBook Vaduvioarele si alte proze poznase - Guy de Maupassant

eBook Vaduvioarele si alte proze poznase - Guy de Maupassant

O încercare temerară ( şi reuşită) a unui grup de studenţi filologi de a contribui la redescoperirea lui Guy de Maupassant. Texte despre relaţia dintre femei şi bărbaţi, seducătoare pentru cei ce nu s-au depărtat de literatura de veac XIX , pentru preţuitorii autorilor, mai cu seamă, regăsind stilul şi umorul şi precizia diagnosticului , eleganţa şi atmosfera unei lumi vrednice de preţuire. Pe scurt, rodul unei frumoase trude, potrivită oază odihnei după o zi obositoare.

2020-09-01 08:54:22

0

Palatul de la Miazanoapte ed.2017 - Carlos Ruiz Zafon

Palatul de la Miazanoapte ed.2017 - Carlos Ruiz Zafon

Un frumos omagiu al prieteniei în culorile pe care doar copilăria şi adolescenţa e pot odrăsli, fascinanta Calcutta şi o istorie de familie . Seducător, pe alocuri impresionant. Chiar depăşind vârsta adolescenţei, admirabila construcţie a romanului impresionează iar unele imagini rămân, nu puţină vreme, în memorie.

2020-09-01 04:00:06

0

Iesirea - John B. Dunlop

Iesirea - John B. Dunlop

Este una dintre acele cărţi de profund folos pentru desluşirea dramelor ce par depărtate temporal şi spaţial. Utilă credincioşilor ortodocşi, a căror evlavie faţă de Sfântul Ierarh Ioan Maximovici se va îmbogăţi, foarte de folos celor pasionaţi de istorie . O carte despre supravieţuire, despre refugii , despre atitudini faţă de cei fără patrie şi ocrotire şi, mai cu seamă, o carte despre solidaritate. Virtutea dintâi pare admirabila documentare. Şi, neîndoielnic, reprezintă o virtute. Doar că , dincolo de date , de nume, de rapoarte şi mărturii, acea lume a ruşilor albi devine tangibilă. O carte de profund folos, mai cu seamă în aceste vremuri. Pentru a înţelege. Şi pentru a depăşi cercul propriei lumi .

2020-08-27 11:09:22

1

Printul din negura - Carlos Ruiz Zafon

Printul din negura - Carlos Ruiz Zafon

A fost primul contact cu literatura lui Carlos Zafon. Târziu, adevărat, dar am obiceiul ocolirii "autorilor la modă". Descoperirea s-a datorat atât morţii scriitorului , cât şi încredinţării că parcurgerea universului său se cuvine să fie sistematică , oricât de tentantă ar fi întâlnirea curândă cu "Umbra vântului".
Este un roman pentru tineri şi , pentru cei depărtaţi biologic de vremea adolescenţei, bun prilej de regustare a emoţiilor acelei vârste , impactul imaginilor fiind , inevitabil, amortizat de deceniile cumulate. Admiraţia se datorează documentării şi grijii pentru detalii. Bucuria - aerului de vacanţă şi frumosului elogiu adus prieteniei şi faptului că, sper, pentru mulţi, Victor Kray aminteşte chipul bunicului . Baiul - Prinţul din negură aminteşte mult, poate mult prea mult, de un anumit personaj al lui Stephen King. Desigur, nedrepte ar fi bănuielile, dar simţit-am , în fiecare dintre scenele confruntării, familiaritatea scenelor cuprinse de respectivul roman şi , de nu ai ocolit ecranizările, lucrurile devin mai mult decât limpezi.
Pe scurt, un roman de vacanţă. Bun instrument reunirii întregii familii în aprinse dezbateri . Şi, implicit, de împreună-citire. Căci, roman despre familie şi este.

2020-08-27 10:54:22

0

... Sa ucizi o pasare cintatoare - Harper Lee

... Sa ucizi o pasare cintatoare - Harper Lee

Romanul pe care, din vreme în vreme, este indicat să îl recitești. Desigur, pentru stil, rasism, atmosfera Sudului, mistere, dreptate, copilărie și un personaj fabulos. Dar, îmi place a crede, mai cu seamă pentru că îi ești personaj. Ca printr-o lentilă, îți revezi tatăl , vecinii și propria copilărie. Și îi rămâi recunoscător, întreaga viață, admirabilei Harper Lee pentru unul dintre cele mai prețioase daruri.

2020-07-16 01:48:55

0

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one