headerdesktop minicititori28mai24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile minicititori28mai24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

uvpmobileredmari26mai24
  • Biografii Memorii Jurnale

Franz Kafka

Franz Kafka s-a nascut pe data de 3 iulie 1883 la Praga, intr-o familie de evrei. Limba lui materna, in care a si scris mai tarziu, a fost germana. Kafka a invatat de-a lungul vietii ceha, franceza, italiana si ebraica. Dupa absolvirea liceului german a studiat dreptul si si-a luat doctoratul, devenind avocat, dar preocuparile sale sunt, inainte de toate, literare. In 1909, Kafka a debutat cu o colectie de opt schite (Contemplare), publicate in revista literara Hyperion din Munchen. Personalitatea lui Kafka, cristalizata in primii ani ai maturitatii, frapeaza prin natura ei dihotomică, chiar paradoxala. Pe de o parte, scriitorul este perceput de apropiatii sai ca un tip altruist, inteligent, cu simtul umorului, retinut la vorba, dar bun comunicator si recitator, plin de farmec. De cealalta parte, scrisorile, jurnalul si operele lui Kafka dezvaluie o fobie incapacitanta si angoasanta fata de oameni, o teama constanta ca acestia l-ar putea respinge pentru ceea ce el considera uratenia sa fizica si spirituala. Dintre principalele sale lucrari amintim aici: Verdictul, Un medic de tara, Marele zid chinezesc, Scrisoare catre tata etc. Descrierea unei lupte ramane pana astazi una din cele mai enigmatice opere kafkiene. Farnz Kafka se stinge din viata pe 3 iunie 1924, la 40 de ani, din cauza problemelor grave de sanatate.
Citeste mai mult
Nu mai putin de 650 de tilturi ne sunt puse la dispozitie de editura Curtea Veche, incadrate intr-o mare diversitate de categorii: stiinte umaniste, spiritualitate si ezoterism, dezvoltare personala, economie, afaceri, beletristica, jurnale si memorii, carti pentru copii, hobby practic etc. Numele multor autori romani si straini semneaza carti ajunse bestseller, situate in topul preferintelor dumneavoastra. Ii regasim la Curtea Veche pe: Marin Preda, Augustin Buzura, Nichita Stanescu, Mircea Danieliuc, Alex Stefanescu, Adrian Cioroianu, D.R. Popescu si multi altii. Lor li se adauga scriitori celebri, care si-au castigat faima mondiala prin cartile de literatura motivationala si calatorii spirituale: Eckhart Tolle, Daniel Goleman, Zig Ziglar, Dale Carnegie, Napoleon Hill, Dalai Lama, Deepak Chopra, Norman Vincent Peale etc. Aflata in pozitie de top in ierarhia editurilor din Romania, Curtea Veche publica anual in titluri noi, dezvoltand in permanenta zecile de colectii cu care si-a obisnuit cititorii: "Sa fii sanatos", "Stiletto Books", "100 de minuni", "Actual", "Profit" etc. In portofoliul sau editorial, Curtea Veche detine si lucrari tiparite in format electronic sau carti audio. Calitatea materialelor tiparite, imbunatatirea continua a procesului tehnologic, promovarea lecturii si a celor mai buni autori, raman constantele ce definesc activitatea cunoscutei edituri, care in anul 2018 a implinit doua decenii de activitate.
Citeste mai mult

Biografii Memorii Jurnale

1 - 2 din 2 de titluri

O oferta cuprinzatoare, cu peste o mie de titluri, o regasim la capitolul Biografii, Memorii, Jurnale

Cititorii au astfel posibilitatea sa descopere lucrari complete, omogene, ce descriu amplu povesti de viata, intamplari marcante din existenta unor personalitati publice, participarea lor la evenimente politice, istorice sau sociale ce aveau sa schimbe cursul istoriei. In limba romana sunt publicate in prezent numeroase carti de memorii. Majoritatea acestor publicatii isi lasa amprenta asupra cititorului, care este vizibil impresionat de marturisirile citite, astfel de lucrari oferind o vasta sursa de informatii cu caracter istoric, politic, cultural sau economic. De la autori romani contemporani aflati in mare voga, pana la scriitori straini cu renume international, cititorul pasionat de biografii poate alege intre stilul clasic sau modern, descoperind astfel evenimente si trairi ce il vor surprinde nu de putine ori.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one