Audiobook. Poti fi fericit orice s-ar intampla

Audiobook. Poti fi fericit orice s-ar intampla - Richard Carlson

Audiobook. Poti fi fericit orice s-ar intampla

Audiobook-ul Pot ifi fericit orice s-ar intampla (You can be happy no matter what),  va aduce in premiera, in limba romana, varianta audio a cartii cu acelasi titul a doctorului  Richard Carlson, un indreptar prin care acesta ii motiveaza pe cititori sa faca abstractie de diferitele situatii de viata neplacute, sa ignore starile in care nemultumirea ne acapareaza mintile pentru a fi fericiti in orice moment, pentru ca fericirea nu depinde de niciun factor exterior, dimpotriva, aceasta este starea noastra naturala.

Richard Carlson crede ca, in contemporaneitate, pentru fiecare dintre noi s-a generalizat ideea ca fericirea se obtine prin eforturi indelungate si prin depasirea sistematica a problemelor ce par sa nu se mai termine. Indiferent de circumstante de obstacolele care apar sau lucrurile cene lipsesc, lupta pentru atingerea fericirii pare sa se duca la nesfarsit. si pebuna dreptate, tindem sa gindim ca daca asa stau lucrurile, fericirea pare sa fie o stare de neatins.

Durata audiobook: 4 ore si 47 minute
Lectura: Ionut Grama

Cele cinci principii sintetizeaza mecanismul psihologic al firescului si al cumpatarii, oferind posibilitatea de a-i intelege pe ceilalti, intelegandu-va pe voi insiva. Primul dintre ele, Principiul Gandirii, va evidentia functia voluntara a gandirii si va va oferi cheia de intelegere a procesului prin care gandurile va modeleaza experienta de viata. Al doilea, Principiul Starilor, se afla intr-o relatie de cauzalitate cu primul principiu si astfel veti afla modul in care gandurile va influenteaza starile de spirit si vice-versa. Deoarece fericirea (sau nefericirea) depinde in mare masura si de oamenii care va inconjoara, al treilea principiu, cel al Realitatilor Separate, va va ajuta sa eliminati viciile de comunicare ce se nasc din neintelegerea celuilalt. Cel de-al patrulea principiu, Principiul Sentimentelor, propune un mecanism integrat de biofeedback ce va va permite sa stiti cum sa va auto-evaluati din punct de vedere psihologic. Aceste patru principii creeaza, in final, baza de sustinere pentru cel de-al cincilea, Momentul Prezent, clipa de echilibru mental si spiritual spre care tindem si locul de intalnire cu fericirea.

In a doua parte a audiobookului, denumita Aplicarea principiilor, veti gasi un mod practic de a intelege si manifesta principiile propuse. Aceasta sectiune cuprinde cateva capitole interesante care privesc aspectele vietii voastre de zi cu zi: relatiile, stresul, rezolvarea problemelor, fericirea, obiceiuri si dependete, incheindu-se cu O lista de verificare pentru viata ta.

CHEIA FERICIRII - PROPRIA MINTE
Exista doua parti ale creierului. Prima (computerul) este cea obisnuita sa compare, sa efectueze calcule si sa analizeze, iar cea de-a doua (transmitatorul) reprezinta sursa multumirii sufletesti, a bucuriei si a intelepciunii.Uneori, raspunsul la anumite intrebari provine din latura transmitatoare a creierului. Aveti ocazia de a invata cum sa accesati latura linistita propriei minti, sursa sentimentelor pozitive, partea inteleapta.

PRINCIPIUL GANDIRII
Gandirea este o functie a constiintei umane. Intelegerea naturii gandirii este baza unei vieti pe deplin functionala si fericita. Orice sentiment este un rezultat al gandirii.

Tot ce realizeaza un om si tot ce nu reuseste sa realizeze este rezultatul direct al propriilor sale ganduri. - James Allen

Gandirea nu este ceva ce vi se intampla, este ceva ce faceti voi. Majoritatea oamenilor se situeaza la mijlocul dintre cele doua extreme. Prima reprezinta extrema celor pentru care gandurile sunt aceleasi cu realitatea (psihopatie). A doua extrema este reprezentata de cei care stiu ca gandurile sunt doar ganduri si nu le permit acestora sa ii demoralizeze. Nivelul de fericire al unui om pare sa creasca si sa scada in functie de circumstantele fiecaruia. In realitate, nu circumstantele, ci felul in care voi le interpretati determina nivelul starii voastre de bine.

PRINCIPIUL STARILOR DE SPIRIT
Starile de spirit ale oamenilor sunt int-o continua schimbare. Uneori, ele pot contrasta brusc, de la o zi la alta, iar asta va influenteaza viata. Starile de spirit sunt inerente experientei umane. Nu le puteti evita si nu le puteti opri alternarea. Insa puteti intelege ca aceste stari fac parte din viata voastra ca om. Richard Carlson recomanda ca, atunci cand va aflati intr-o stare negativa, invatati sa o tratati pur si simplu ca atare. Intelegand starile de spirit, le veti putea aprecia pe cele pozitive si le veti suporta mai usor pe cele negative.

Este de preferat sa va rezolvati problemele atunci cand sunteti intr-o stare de spirit pozitiva, pentru ca altfel, de cele mai multe ori, riscati sa luati o hotarare pe care mai tarziu o veti regreta. Intr-o stare de spirit negativa nu puteti avea acces la intelepciunea voastra, cu toate ca in acele momente va simtiti mai dornici de a va rezolva problemele si a-i confrunta pe ceilalti.

Accesarea sanatatii mentale, a starii de spirit pozitive, devine mai usoara pe masura ce exersati.

PRINCIPIUL REALITATILOR SEPARATE
Principiul realitatilor separate se refera la diferentele existente intre indivizi. Acestea sunt la fel de vaste precum cele dintre diferite culturi. Natura sistemelor individuale de gandire va impiedica (si este normal sa se intample asa) sa vedeti lucrurile exact la fel ca ceilalti. Odata inteles aspectul realitatilor separate, percepeti drept redundanta incercarea de a-i schimba pe ceilalti.

Iata un exemplu de realitati separate:

Sa luam cazul unui cuplu casatorit de douazeci de ani – sotul ii priveste pe oameni ca fiind in general critici, prin natura lor, in timp ce sotia ii priveste ca fiind laudativi atunci cand acest lucru este cu putinta. Ani intregi, ei s-au certat anume pe aceasta tema, sotul indicand spre nenumarate exemple care sa arate ca oamenii sunt critici si agresivi. Pentru fiecare exemplu cu care venea sotul, sotia aducea un contra-exemplu pentru a-si demonstra pozitia. Niciunul dintre ei nu poate intelege cum de celalalt este atat de orb in fata „evidentelor“. Intr-o zi, cei doi se afla la restaurant si il aud pe unul dintre chelneri spunandu-i colegului sau:   
"Ai vazut ce palarie avea femeia de la masa doi? Uau!“ Sotia se intoarce imediat spre sot si ii spune: „Vezi? Iata alt exemplu de persoana laudativa. Ce dragut! Ce mai trebuie ca sa intelegi si tu ca oamenii cauta ocazii pentru a le face celorlalti complimente?“ Sotul se uita socat la sotie si-i spune: „Complimente? Despre ce vorbesti? Tipul radea de palaria bietei femei.


Intelegerea realitatilor separate nu presupune si renuntarea la cele mai profunde opinii si credinte ale voastre. Importanta este relatia cu acele convingeri. Oare felul in care priviti viata este singura realitate efectiva si de necontestat?

PRINCIPIUL SENTIMENTELOR
Sentimentele actioneaza direct sub influenta gandurilor pe care le aveti, precum un barometru care va instiinteaza cu privire la presiunea atmosferica interna. „Sentimentele sunt pentru sanatatea mentala ca luminile de avertizare de pe bordul automobilelor.”

Sistemul de ghidare a sentimentelor functioneaza perfect in suta la suta din cazuri. Orice ati simti, acele sentimente sunt acolo pentru a va spune ca priviti viata prin intermediul propriului sistem de gandire, nu prin intermediul starii mentale naturale.

Atat timp cat mintea nu va este concentrata asupra grijilor, pastrati functionalitatea sanatoasa a psihicului si mentineti starea de bine.

PRINCIPIUL MOMENTULUI PREZENT
A trai in prezent este unul dintre cele mai vechi si intelepte sfaturi pentru a trai o viata fericita. Indiferent de cat de mult va analizati experientele trecutului sau speculati posibilitatile viitorului, nu veti fi niciodata cu adevarat fericiti pana nu invatati sa traiti in momentul prezent.

Dr. Wayne Dyer, care a scris cuvantul inainte al cartii Poti fi fericit orice s-ar intampla (pe baza careia este creat acest audiobook) demonstreaza importanta trairii in momentul prezent printr-o poveste minunata si de impact. El sugereaza „sa va imaginati ca sunteti pe un vapor in mijlocul oceanului si va puneti trei intrebari foarte importante. Prima: Ce este siajul? Siajul, desigur, este dara de apa pe care o lasati in urma pe masura ce inaintati. A doua intrebare: Ce forta pune in miscare vaporul? Raspunsul ar fi: Energia pe care motorul o dezvolta in prezent este forta care pune in miscare vaporul ‒ nu energia de ieri sau de maine, ci energia generata in prezent. In cele din urma, intrebati-va: Poate siajul sa puna in miscare vaporul? Raspunsul evident aici este nu! Siajul este neputincios. A fost creat de energia din trecut si nu are nicio putere in acest moment. N-a mai ramas nimic altceva decat o dara.”

Asadar, in realitate, trecutul vostru este doar o simpla amintire.

Poti fi fericit orice s-ar intampla propune un set de exercitii simple cu scopul de a demonstra puterea pe care gandirea o are asupra experientei de viata.

RELATIILE
Psihologic, toti oamenii functioneaza la fel. Cu totii gandesc, au stari de spirit, au realitatii separate si sentimente. Una dintre erorile cele mai comune in capcana careia cad majoritatea oamenilor, este aceea de a avea tendinta sa puna la indoiala sistemul de gandire al celorlalti, pe masura ce ajung sa ii cunoasca mai bine. De aceea, pentru cei mai multi dintre oameni, cea mai dificila relatie este casnicia.Unul dintre sfaturile oferite de autorul acestui audiobook este sa invatati sa nu va mai luati atat de in serios pe voi insiva si gandurile voastre.

Toate relatiile incep cu caldura si sentimente pozitive. Acestea sunt motivul pentru care o relatie avanseaza. Acolo unde exista sentimente de caldura fata de o persoana, conflictele sau diferentele sunt usor trecute cu vederea. Asta nu se intampla atunci cand nu va simtiti atasati de cineva sau pur si simplu nu aveti caldura sufleteasca vizavi de persoana respectiva.Autorul va sfatuieste ca, inainte de a ataca de indata diferentele de opinie ale persoanelor cu care sunteti in dezacord, sa va linistiti si sa asteptati sa apara un sentiment mai pozitiv.

Este important sa stiti cand sunteti intr-o stare de spirit negativa. De asemenea, la fel de important este sa stiti si cand ceilalti trec printr-o pasa proasta. Pentru cei mai multi dintre oameni, nu este dificil sa simta nivelul starii de spirit al altora, indeosebi daca este vorba despre oamenii foarte apropiati. De fapt, starea de spirit a altora, indeosebi daca este vorba despre o stare de spirit negativa, este adesea mai usor de detectat decat a voastra. Dupa ce ati simtit starea de spirit negativa a celuilalt, intelegeti si respectati puterea starilor de spirit suficient incat sa nu fiti ingrijorati sau afectati personal de ele.

STRESUL
Stresul nu este altceva decat o boala mentala acceptata din punct de vedere social. Poate fi eliminat, in mare masura, pentru ca el se dezvolta in interiorul gandirii. Nu este ceva ce „vi se intampla”. In mintea omului, gandurile stresante nu sunt mai reale decat gandurile ne-stresante. Dr. Richard Carlson face o paralela intre felul in care gandirea se raporteaza la stres si influenta pe care apa si soarele o au asupra unei gradini. Pe masura ce va ganditi la ceva, zabovind asupra acelui lucru, el va capata proportii in mintea voastra. De aceea, daca dinamica gandirii nu este inteleasa, este posibil ca supararile sa vina din lucruri marunte.

In dezacord cu opinia generala, a va gandi la motivele pentru care va simtiti rau si la modul precis in care va supara un anumit lucru, va scade moralul si in loc sa va elibereze, va arata problemele respective ca fiind si mai teribile, nicidecum anulandu-le.

Functionarea psihologica sanatoasa consta in perceperea si prelucrarea informatiei, apoi eliminarea acesteia din minte. In schimb, functionarea nesanatoasa presupune prelucrarea informatiei si analizarea acesteia pana la frustrare. Fara faza eliminarii, cel care cade prada acestei spirale analitice sufera un „atac al gandurilor”.

REZOLVAREA PROBLEMELOR
Dupa intelegerea principiilor prezentate in audiobookul Poti fi fericit orice s-ar intampla, autorul aduce in discutie rezolvarea problemelor cu ajutorul acestor principii. Trebuie retinut faptul ca starea de spirit este sursa experientei, nu invers.

Perspectiva asupra circumstantelor se schimba odata cu modificarile starilor de spirit. Unul dintre secretele pentru rezolvarea problemelor este sa stiti ca „a va simti bine” este extrem de practic. Cu ajutorul catorva exemple oferite in cadrul acestui audiobook, veti observa ca metodele de a va proteja din calea gandurilor negative in care sunteti captivi, nu necesita tehnici imposibile. „Oricat de ironic ar suna, trebuie sa incetam sa ne gandim la o problema pentru a vedea noua solutie! Trebuie sa ne folosim transmitatorul, in locul computerului.”

O LISTA DE VERIFICARE PENTRU PROPRIA VIATA

Este viata mea chiar atat de rea acum sau sunt pur si simplu intr-o stare de spirit negativa?
Urmez drumul spre nefericire intr-o incercare de a gasi fericirea?
Imi plasez opiniile deasupra sentimentelor?
Reactionez fata de starea de spirit negativa a altcuiva?
Port un razboi in mintea mea?
Ma lupt cu o problema?
Am o toleranta prea ridicata la stres?
Ma gandesc prea mult la propria persoana?
Port cu mine trecutul?
Imi aman viata?


Citeste mai mult

-20%

PRP: 36.00 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

28.80Lei

28.80Lei

36.00 Lei

Primesti 28 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

Audiobook-ul Pot ifi fericit orice s-ar intampla (You can be happy no matter what),  va aduce in premiera, in limba romana, varianta audio a cartii cu acelasi titul a doctorului  Richard Carlson, un indreptar prin care acesta ii motiveaza pe cititori sa faca abstractie de diferitele situatii de viata neplacute, sa ignore starile in care nemultumirea ne acapareaza mintile pentru a fi fericiti in orice moment, pentru ca fericirea nu depinde de niciun factor exterior, dimpotriva, aceasta este starea noastra naturala.

Richard Carlson crede ca, in contemporaneitate, pentru fiecare dintre noi s-a generalizat ideea ca fericirea se obtine prin eforturi indelungate si prin depasirea sistematica a problemelor ce par sa nu se mai termine. Indiferent de circumstante de obstacolele care apar sau lucrurile cene lipsesc, lupta pentru atingerea fericirii pare sa se duca la nesfarsit. si pebuna dreptate, tindem sa gindim ca daca asa stau lucrurile, fericirea pare sa fie o stare de neatins.

Durata audiobook: 4 ore si 47 minute
Lectura: Ionut Grama

Cele cinci principii sintetizeaza mecanismul psihologic al firescului si al cumpatarii, oferind posibilitatea de a-i intelege pe ceilalti, intelegandu-va pe voi insiva. Primul dintre ele, Principiul Gandirii, va evidentia functia voluntara a gandirii si va va oferi cheia de intelegere a procesului prin care gandurile va modeleaza experienta de viata. Al doilea, Principiul Starilor, se afla intr-o relatie de cauzalitate cu primul principiu si astfel veti afla modul in care gandurile va influenteaza starile de spirit si vice-versa. Deoarece fericirea (sau nefericirea) depinde in mare masura si de oamenii care va inconjoara, al treilea principiu, cel al Realitatilor Separate, va va ajuta sa eliminati viciile de comunicare ce se nasc din neintelegerea celuilalt. Cel de-al patrulea principiu, Principiul Sentimentelor, propune un mecanism integrat de biofeedback ce va va permite sa stiti cum sa va auto-evaluati din punct de vedere psihologic. Aceste patru principii creeaza, in final, baza de sustinere pentru cel de-al cincilea, Momentul Prezent, clipa de echilibru mental si spiritual spre care tindem si locul de intalnire cu fericirea.

In a doua parte a audiobookului, denumita Aplicarea principiilor, veti gasi un mod practic de a intelege si manifesta principiile propuse. Aceasta sectiune cuprinde cateva capitole interesante care privesc aspectele vietii voastre de zi cu zi: relatiile, stresul, rezolvarea problemelor, fericirea, obiceiuri si dependete, incheindu-se cu O lista de verificare pentru viata ta.

CHEIA FERICIRII - PROPRIA MINTE
Exista doua parti ale creierului. Prima (computerul) este cea obisnuita sa compare, sa efectueze calcule si sa analizeze, iar cea de-a doua (transmitatorul) reprezinta sursa multumirii sufletesti, a bucuriei si a intelepciunii.Uneori, raspunsul la anumite intrebari provine din latura transmitatoare a creierului. Aveti ocazia de a invata cum sa accesati latura linistita propriei minti, sursa sentimentelor pozitive, partea inteleapta.

PRINCIPIUL GANDIRII
Gandirea este o functie a constiintei umane. Intelegerea naturii gandirii este baza unei vieti pe deplin functionala si fericita. Orice sentiment este un rezultat al gandirii.

Tot ce realizeaza un om si tot ce nu reuseste sa realizeze este rezultatul direct al propriilor sale ganduri. - James Allen

Gandirea nu este ceva ce vi se intampla, este ceva ce faceti voi. Majoritatea oamenilor se situeaza la mijlocul dintre cele doua extreme. Prima reprezinta extrema celor pentru care gandurile sunt aceleasi cu realitatea (psihopatie). A doua extrema este reprezentata de cei care stiu ca gandurile sunt doar ganduri si nu le permit acestora sa ii demoralizeze. Nivelul de fericire al unui om pare sa creasca si sa scada in functie de circumstantele fiecaruia. In realitate, nu circumstantele, ci felul in care voi le interpretati determina nivelul starii voastre de bine.

PRINCIPIUL STARILOR DE SPIRIT
Starile de spirit ale oamenilor sunt int-o continua schimbare. Uneori, ele pot contrasta brusc, de la o zi la alta, iar asta va influenteaza viata. Starile de spirit sunt inerente experientei umane. Nu le puteti evita si nu le puteti opri alternarea. Insa puteti intelege ca aceste stari fac parte din viata voastra ca om. Richard Carlson recomanda ca, atunci cand va aflati intr-o stare negativa, invatati sa o tratati pur si simplu ca atare. Intelegand starile de spirit, le veti putea aprecia pe cele pozitive si le veti suporta mai usor pe cele negative.

Este de preferat sa va rezolvati problemele atunci cand sunteti intr-o stare de spirit pozitiva, pentru ca altfel, de cele mai multe ori, riscati sa luati o hotarare pe care mai tarziu o veti regreta. Intr-o stare de spirit negativa nu puteti avea acces la intelepciunea voastra, cu toate ca in acele momente va simtiti mai dornici de a va rezolva problemele si a-i confrunta pe ceilalti.

Accesarea sanatatii mentale, a starii de spirit pozitive, devine mai usoara pe masura ce exersati.

PRINCIPIUL REALITATILOR SEPARATE
Principiul realitatilor separate se refera la diferentele existente intre indivizi. Acestea sunt la fel de vaste precum cele dintre diferite culturi. Natura sistemelor individuale de gandire va impiedica (si este normal sa se intample asa) sa vedeti lucrurile exact la fel ca ceilalti. Odata inteles aspectul realitatilor separate, percepeti drept redundanta incercarea de a-i schimba pe ceilalti.

Iata un exemplu de realitati separate:

Sa luam cazul unui cuplu casatorit de douazeci de ani – sotul ii priveste pe oameni ca fiind in general critici, prin natura lor, in timp ce sotia ii priveste ca fiind laudativi atunci cand acest lucru este cu putinta. Ani intregi, ei s-au certat anume pe aceasta tema, sotul indicand spre nenumarate exemple care sa arate ca oamenii sunt critici si agresivi. Pentru fiecare exemplu cu care venea sotul, sotia aducea un contra-exemplu pentru a-si demonstra pozitia. Niciunul dintre ei nu poate intelege cum de celalalt este atat de orb in fata „evidentelor“. Intr-o zi, cei doi se afla la restaurant si il aud pe unul dintre chelneri spunandu-i colegului sau:   
"Ai vazut ce palarie avea femeia de la masa doi? Uau!“ Sotia se intoarce imediat spre sot si ii spune: „Vezi? Iata alt exemplu de persoana laudativa. Ce dragut! Ce mai trebuie ca sa intelegi si tu ca oamenii cauta ocazii pentru a le face celorlalti complimente?“ Sotul se uita socat la sotie si-i spune: „Complimente? Despre ce vorbesti? Tipul radea de palaria bietei femei.


Intelegerea realitatilor separate nu presupune si renuntarea la cele mai profunde opinii si credinte ale voastre. Importanta este relatia cu acele convingeri. Oare felul in care priviti viata este singura realitate efectiva si de necontestat?

PRINCIPIUL SENTIMENTELOR
Sentimentele actioneaza direct sub influenta gandurilor pe care le aveti, precum un barometru care va instiinteaza cu privire la presiunea atmosferica interna. „Sentimentele sunt pentru sanatatea mentala ca luminile de avertizare de pe bordul automobilelor.”

Sistemul de ghidare a sentimentelor functioneaza perfect in suta la suta din cazuri. Orice ati simti, acele sentimente sunt acolo pentru a va spune ca priviti viata prin intermediul propriului sistem de gandire, nu prin intermediul starii mentale naturale.

Atat timp cat mintea nu va este concentrata asupra grijilor, pastrati functionalitatea sanatoasa a psihicului si mentineti starea de bine.

PRINCIPIUL MOMENTULUI PREZENT
A trai in prezent este unul dintre cele mai vechi si intelepte sfaturi pentru a trai o viata fericita. Indiferent de cat de mult va analizati experientele trecutului sau speculati posibilitatile viitorului, nu veti fi niciodata cu adevarat fericiti pana nu invatati sa traiti in momentul prezent.

Dr. Wayne Dyer, care a scris cuvantul inainte al cartii Poti fi fericit orice s-ar intampla (pe baza careia este creat acest audiobook) demonstreaza importanta trairii in momentul prezent printr-o poveste minunata si de impact. El sugereaza „sa va imaginati ca sunteti pe un vapor in mijlocul oceanului si va puneti trei intrebari foarte importante. Prima: Ce este siajul? Siajul, desigur, este dara de apa pe care o lasati in urma pe masura ce inaintati. A doua intrebare: Ce forta pune in miscare vaporul? Raspunsul ar fi: Energia pe care motorul o dezvolta in prezent este forta care pune in miscare vaporul ‒ nu energia de ieri sau de maine, ci energia generata in prezent. In cele din urma, intrebati-va: Poate siajul sa puna in miscare vaporul? Raspunsul evident aici este nu! Siajul este neputincios. A fost creat de energia din trecut si nu are nicio putere in acest moment. N-a mai ramas nimic altceva decat o dara.”

Asadar, in realitate, trecutul vostru este doar o simpla amintire.

Poti fi fericit orice s-ar intampla propune un set de exercitii simple cu scopul de a demonstra puterea pe care gandirea o are asupra experientei de viata.

RELATIILE
Psihologic, toti oamenii functioneaza la fel. Cu totii gandesc, au stari de spirit, au realitatii separate si sentimente. Una dintre erorile cele mai comune in capcana careia cad majoritatea oamenilor, este aceea de a avea tendinta sa puna la indoiala sistemul de gandire al celorlalti, pe masura ce ajung sa ii cunoasca mai bine. De aceea, pentru cei mai multi dintre oameni, cea mai dificila relatie este casnicia.Unul dintre sfaturile oferite de autorul acestui audiobook este sa invatati sa nu va mai luati atat de in serios pe voi insiva si gandurile voastre.

Toate relatiile incep cu caldura si sentimente pozitive. Acestea sunt motivul pentru care o relatie avanseaza. Acolo unde exista sentimente de caldura fata de o persoana, conflictele sau diferentele sunt usor trecute cu vederea. Asta nu se intampla atunci cand nu va simtiti atasati de cineva sau pur si simplu nu aveti caldura sufleteasca vizavi de persoana respectiva.Autorul va sfatuieste ca, inainte de a ataca de indata diferentele de opinie ale persoanelor cu care sunteti in dezacord, sa va linistiti si sa asteptati sa apara un sentiment mai pozitiv.

Este important sa stiti cand sunteti intr-o stare de spirit negativa. De asemenea, la fel de important este sa stiti si cand ceilalti trec printr-o pasa proasta. Pentru cei mai multi dintre oameni, nu este dificil sa simta nivelul starii de spirit al altora, indeosebi daca este vorba despre oamenii foarte apropiati. De fapt, starea de spirit a altora, indeosebi daca este vorba despre o stare de spirit negativa, este adesea mai usor de detectat decat a voastra. Dupa ce ati simtit starea de spirit negativa a celuilalt, intelegeti si respectati puterea starilor de spirit suficient incat sa nu fiti ingrijorati sau afectati personal de ele.

STRESUL
Stresul nu este altceva decat o boala mentala acceptata din punct de vedere social. Poate fi eliminat, in mare masura, pentru ca el se dezvolta in interiorul gandirii. Nu este ceva ce „vi se intampla”. In mintea omului, gandurile stresante nu sunt mai reale decat gandurile ne-stresante. Dr. Richard Carlson face o paralela intre felul in care gandirea se raporteaza la stres si influenta pe care apa si soarele o au asupra unei gradini. Pe masura ce va ganditi la ceva, zabovind asupra acelui lucru, el va capata proportii in mintea voastra. De aceea, daca dinamica gandirii nu este inteleasa, este posibil ca supararile sa vina din lucruri marunte.

In dezacord cu opinia generala, a va gandi la motivele pentru care va simtiti rau si la modul precis in care va supara un anumit lucru, va scade moralul si in loc sa va elibereze, va arata problemele respective ca fiind si mai teribile, nicidecum anulandu-le.

Functionarea psihologica sanatoasa consta in perceperea si prelucrarea informatiei, apoi eliminarea acesteia din minte. In schimb, functionarea nesanatoasa presupune prelucrarea informatiei si analizarea acesteia pana la frustrare. Fara faza eliminarii, cel care cade prada acestei spirale analitice sufera un „atac al gandurilor”.

REZOLVAREA PROBLEMELOR
Dupa intelegerea principiilor prezentate in audiobookul Poti fi fericit orice s-ar intampla, autorul aduce in discutie rezolvarea problemelor cu ajutorul acestor principii. Trebuie retinut faptul ca starea de spirit este sursa experientei, nu invers.

Perspectiva asupra circumstantelor se schimba odata cu modificarile starilor de spirit. Unul dintre secretele pentru rezolvarea problemelor este sa stiti ca „a va simti bine” este extrem de practic. Cu ajutorul catorva exemple oferite in cadrul acestui audiobook, veti observa ca metodele de a va proteja din calea gandurilor negative in care sunteti captivi, nu necesita tehnici imposibile. „Oricat de ironic ar suna, trebuie sa incetam sa ne gandim la o problema pentru a vedea noua solutie! Trebuie sa ne folosim transmitatorul, in locul computerului.”

O LISTA DE VERIFICARE PENTRU PROPRIA VIATA

Este viata mea chiar atat de rea acum sau sunt pur si simplu intr-o stare de spirit negativa?
Urmez drumul spre nefericire intr-o incercare de a gasi fericirea?
Imi plasez opiniile deasupra sentimentelor?
Reactionez fata de starea de spirit negativa a altcuiva?
Port un razboi in mintea mea?
Ma lupt cu o problema?
Am o toleranta prea ridicata la stres?
Ma gandesc prea mult la propria persoana?
Port cu mine trecutul?
Imi aman viata?


Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Rating general al produsului

5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

Nedelcu Elvis 31/03/2020 02:00
Cât de bine ar fi dacă noi oamenii la radio-ul mașinii în loc să auzim zilnic aceleași știri, în loc să auzim zilnic aceeași muzică, am decide să ascultăm câte un auidobook. Recomand acest audiobook, foarte interesant. Bravo.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments

1 din 1 de rezultate

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one