Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

RAO la -50% -30% siii

Transport GRATUIT

la peste 50 de lei

Comanda acum!
Close

Cina cu Picasso

De (autor): Camille Aubray

4.2
(9 reviews)
Cina cu Picasso - Camille Aubray
Rasfoieste

Cina cu Picasso

De (autor): Camille Aubray

4.2
(9 reviews)
    LUCRURILE NEINSEMNATE SUNT TRANSFORMATE IN ADEVARATE COMORI INESTIMABILE
 
   Riviera Franceza, primavara anului 1936. Ondine are 17 ani si isi petrece o parte din zi alaturi de mama sa, in bucataria micutului restaurant al familiei – Cafe Paradis. Un client misterios, care calatoreste sub un pseudonim, are o cerinta neobisnuita: doreste ca pranzul sa ii fie servit, in secret, la vila pe care a inchiriat-o in apropiere. Barbatul se va dovedi a fi nimeni altul decat celebrul artist Pablo Picasso, iar intalnirea cu el va avea o influenta decisiva asupra vietii lui Ondine, o talentata bucatareasa.
   New York, in prezent. Celine afla de la mama sa, Julie, ca bunica Ondine i-a gatit, odata, lui Picasso. Intrigata de povestile de familie, pline de secrete, Celine este hotarata sa afle adevarul. Ajunsa in oraselul in care Ondine si Picasso s-au intalnit, Celine cunoaste cultura locala, gastronomia
franceza si... dragostea.
    Fragment din romanul "Cina cu Picasso" de Camille Aubray:
 
    „In seara aceea, un profesor francez mai in varsta si sotia lui tocmai isi terminau portiile de daube din carne de vita atunci cand un cuplu american, mai tanar si mai fermecator, se opri in fata localului, uitandu-se pe fereastra. Cand ii observara pe vecinii lor, cei doi batura in geam, emotionati. Ei intrara intr-un suflet pe usa din fata, scuturandu-si zapada de pe umeri si batand din picioare, incantati sa li se alature prietenilor lor.
    Probabil ca abia coborasera din tren, isi spuse Ondine. Trecuse o saptamana de la Anul Nou si ultimele luni, pline de sarbatori, aproape ca-i epuizasera pe furnizorii ei de carne si peste, incepand cu acea sarbatoare naucitoare de Ziua Recunostintei, cand singurul lucru pe care oamenii doreau sa-l manance era curcanul.
    Luc se apropie in liniste de cuplul american, cerandu-si scuze, pentru ca bucataria era inchisa. Tanarul ferches ii inmana jobenul din matase si bastonul cu maner din argint, apoi raspunse cu un gest degajat, in timp ce se aseza langa prietenii sai:
    - Oh, nu va faceti griji, am luat cina. Dar nu m-ar deranja un espresso sau un coniac, doar ca sa ma mai incalzesc putin. Cand Luc incuviinta, barbatul zise cu gratie: Localul dumneavoastra e singurul care mai are luminile aprinse la ora asta. Ce noroc pe noi!
    Ondine se strecura in spatele barului pentru a face cafeaua, in timp ce Luc turna doua paharele de coniac pentru barbat si pentru supla si atragatoarea sotie a acestuia, care purta o rochie de satin si o capa din blana de samur. La inceput cele doua cupluri discutara cu voce joasa, dar in scurt timp discutia deveni mai joviala.
    Si  atunci Ondine ii auzi rostind numele lui Picasso.
    - Vreti sa spuneti ca nu i-ati vazut expozitia de la Muzeul de Arta Moderna? Femeia mai tanara flutura o mana incarcata de diamante. Noi tocmai venim de acolo! Se numeste „Picasso: Patruzeci de ani de arta". Dar ce pacat - seara asta e ultima in care expozitia mai este deschisa in New York! Chicago e urmatorul oras in care vor fi expuse lucrarile. Priviti, am catalogul la mine.
    - E cea mai mare expozitie a lucrarilor sale pe acest mal al Atlanticului, ii explica francezului mai in varsta veselul sot al femeii. Sunt peste trei sute de lucrari! Cred ca sunt mai in siguranta aici decat in Europa.
    Barbatii se lansara apoi intr-o discutie sobra despre armata lui Hitler, despre razboi si riscurile intampinate de un pictor precum Picasso, pe care nazistii il considerau „degenerat" daca ar fi ramas in Parisul ocupat de germani.
    „Cum va supravietui Picasso si, mai ales, cum va putea picta?” se intreba Ondine, admirandu-i curajul.
    Cand cele doua cupluri se ridicara sa plece, americanca isi culese de pe masa cu o mana inmanusata poseta cu margele argintii, apoi se opri pentru a arunca o ultima privire apreciativa restaurantului. 
    - Chez Ondine, zise ea. Ce local dragut si elegant! Nu mi-am dat seama ca s-a schimbat proprietarul. Nu era aici un birt ingrozitor?
    - Nu mai e acelasi! Noii proprietari sunt francezi, o asigura femeia mai in varsta, bucuroasa ca avea si ea noutati cu care sa se faleasca. Bucataria lor e provensala suta la suta, va asigur, Si e tres excellente. Si preturile sunt foarte decente. Noi luam masa aici de doua ori pe saptamana!”
Citeste mai mult

-15%

PRP: 49.99 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

42.49Lei

42.49Lei

49.99 Lei

Indisponibil

Descrierea produsului

    LUCRURILE NEINSEMNATE SUNT TRANSFORMATE IN ADEVARATE COMORI INESTIMABILE
 
   Riviera Franceza, primavara anului 1936. Ondine are 17 ani si isi petrece o parte din zi alaturi de mama sa, in bucataria micutului restaurant al familiei – Cafe Paradis. Un client misterios, care calatoreste sub un pseudonim, are o cerinta neobisnuita: doreste ca pranzul sa ii fie servit, in secret, la vila pe care a inchiriat-o in apropiere. Barbatul se va dovedi a fi nimeni altul decat celebrul artist Pablo Picasso, iar intalnirea cu el va avea o influenta decisiva asupra vietii lui Ondine, o talentata bucatareasa.
   New York, in prezent. Celine afla de la mama sa, Julie, ca bunica Ondine i-a gatit, odata, lui Picasso. Intrigata de povestile de familie, pline de secrete, Celine este hotarata sa afle adevarul. Ajunsa in oraselul in care Ondine si Picasso s-au intalnit, Celine cunoaste cultura locala, gastronomia
franceza si... dragostea.
    Fragment din romanul "Cina cu Picasso" de Camille Aubray:
 
    „In seara aceea, un profesor francez mai in varsta si sotia lui tocmai isi terminau portiile de daube din carne de vita atunci cand un cuplu american, mai tanar si mai fermecator, se opri in fata localului, uitandu-se pe fereastra. Cand ii observara pe vecinii lor, cei doi batura in geam, emotionati. Ei intrara intr-un suflet pe usa din fata, scuturandu-si zapada de pe umeri si batand din picioare, incantati sa li se alature prietenilor lor.
    Probabil ca abia coborasera din tren, isi spuse Ondine. Trecuse o saptamana de la Anul Nou si ultimele luni, pline de sarbatori, aproape ca-i epuizasera pe furnizorii ei de carne si peste, incepand cu acea sarbatoare naucitoare de Ziua Recunostintei, cand singurul lucru pe care oamenii doreau sa-l manance era curcanul.
    Luc se apropie in liniste de cuplul american, cerandu-si scuze, pentru ca bucataria era inchisa. Tanarul ferches ii inmana jobenul din matase si bastonul cu maner din argint, apoi raspunse cu un gest degajat, in timp ce se aseza langa prietenii sai:
    - Oh, nu va faceti griji, am luat cina. Dar nu m-ar deranja un espresso sau un coniac, doar ca sa ma mai incalzesc putin. Cand Luc incuviinta, barbatul zise cu gratie: Localul dumneavoastra e singurul care mai are luminile aprinse la ora asta. Ce noroc pe noi!
    Ondine se strecura in spatele barului pentru a face cafeaua, in timp ce Luc turna doua paharele de coniac pentru barbat si pentru supla si atragatoarea sotie a acestuia, care purta o rochie de satin si o capa din blana de samur. La inceput cele doua cupluri discutara cu voce joasa, dar in scurt timp discutia deveni mai joviala.
    Si  atunci Ondine ii auzi rostind numele lui Picasso.
    - Vreti sa spuneti ca nu i-ati vazut expozitia de la Muzeul de Arta Moderna? Femeia mai tanara flutura o mana incarcata de diamante. Noi tocmai venim de acolo! Se numeste „Picasso: Patruzeci de ani de arta". Dar ce pacat - seara asta e ultima in care expozitia mai este deschisa in New York! Chicago e urmatorul oras in care vor fi expuse lucrarile. Priviti, am catalogul la mine.
    - E cea mai mare expozitie a lucrarilor sale pe acest mal al Atlanticului, ii explica francezului mai in varsta veselul sot al femeii. Sunt peste trei sute de lucrari! Cred ca sunt mai in siguranta aici decat in Europa.
    Barbatii se lansara apoi intr-o discutie sobra despre armata lui Hitler, despre razboi si riscurile intampinate de un pictor precum Picasso, pe care nazistii il considerau „degenerat" daca ar fi ramas in Parisul ocupat de germani.
    „Cum va supravietui Picasso si, mai ales, cum va putea picta?” se intreba Ondine, admirandu-i curajul.
    Cand cele doua cupluri se ridicara sa plece, americanca isi culese de pe masa cu o mana inmanusata poseta cu margele argintii, apoi se opri pentru a arunca o ultima privire apreciativa restaurantului. 
    - Chez Ondine, zise ea. Ce local dragut si elegant! Nu mi-am dat seama ca s-a schimbat proprietarul. Nu era aici un birt ingrozitor?
    - Nu mai e acelasi! Noii proprietari sunt francezi, o asigura femeia mai in varsta, bucuroasa ca avea si ea noutati cu care sa se faleasca. Bucataria lor e provensala suta la suta, va asigur, Si e tres excellente. Si preturile sunt foarte decente. Noi luam masa aici de doua ori pe saptamana!”
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Rating general al produsului

5 stele
3
4 stele
4
3 stele
1
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

carypanic 27/10/2020 18:47
O carte interesanta, autoarea te atrage treptat in poveste , iar personajele sunt foarte bine conturate. Nu am prea mult timp sa citesc, dar abia asteptam sa ajung sa mai pargurg niste pagini, pentru ca povestea m-a prins...O recomand!
  • Like review icon 0
  • Add comments
d3a 04/08/2020 12:24
Am ales aceasta carte dupa titlu si dupa coperta. Mi-a placut foarte mult partea "de demult"; era creionata minunat, parca erau eu, acolo, pe acele stradute din Provence. In schimb, intrepatrunderea dintre zilele noastre si trecut nu m-a atras prea tare.
  • Like review icon 0
  • Add comments
Fanny 28/05/2020 09:46
O lectura placuta, o poveste de dragoste care imbina trairile personajelor cu arta si gastronomia timpului. O parte din opera si viata lui Picasso, cel care influenteaza destinul a trei femei: bunica, mama, fiica.
  • Like review icon 0
  • Add comments
galway_girl 26/05/2020 21:00
Cina cu Picasso, este un roman extraordinar de profund și delicios. Mi-am dorit sa nu fie doar o coperta draguta, ci si o carte pe masura si nu m-a dezamagit deloc. Neaparat trebuie citit si romanul Madame Picasso.
  • Like review icon 0
  • Add comments
Bota Daniela2 12/05/2020 22:58
Cartea mea favorita din ultima vreme! E musai s-o cititi daca iubiti arta si gastronomia :)
  • Like review icon 0
  • Add comments
danaang 07/04/2020 17:46
O carte cu multă culoare și arome ce te transpune în cadrul idilic al Franței, într-un periplu ficțional alături de un personaj fabulos ca Pablo Picasso. Ca exercițiu imaginativ nu putem decât presupune cum a fost el ca om, cum au fost femeile pe care le-a iubit pentru că ne este mai greu să deslușim din arta sa. De asemenea, firul narativ ce duce povestea peste generații ne poartă prin epoci și continente diferite, fiecare cu culorile și parfumul său. O lectură foarte plăcută!
  • Like review icon 0
  • Add comments
Georgiana Florariu 11/03/2020 12:21
green icon awesome check Achizitie verificata
O actiune care te transpune în proximitatea unui geniu și a vieții simple plină de culoare, arome și mister.
O carte plăcută pentru o seară cu o cana de ceai😊💕☕
  • Like review icon 0
  • Add comments
Simona Polhac 26/08/2019 18:37
Este minunata cartea insa lipsesc paginile de la 417-la 448! Cum le pot avea?
  • Like review icon 0
  • Add comments
stoica paula2 24/01/2018 15:33
green icon awesome check Achizitie verificata
O carte minunata. Mi-a placut foarte mult.
  • Like review icon 0
  • Add comments

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one