headerdesktop corintwktrgr26apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile corintwktrgr26apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Ghidul Manastirilor Catolice Din Romania

Ghidul Manastirilor Catolice Din Romania - Viorel Irascu

Ghidul Manastirilor Catolice Din Romania

Ghidul manastirilor catolice din Romania si al caselor, centrelor, oratoriilor, institutelor seculare, congregatiilor si ordinelor catolice.

                                                                                                

PRIMUL GHID COMPLET AL MANASTRILOR ROMANO SI GRECO- CATOLICE SI CELORLALTE FORME DE ORGANIZARE MONAHALA DIN ROMANIA

       O incursiune cu adevarat provocatoare in universul catolic discret al calugarilor si surorilor, atat de putin cunoscut de fratii majoritari. O necesara completare turistica pentru pelerinii de toate felurile si preocuparile. Sunt reprezentate cele doua mari ramuri ale bisericii catolice, cu arhiepiscopiile lor, episcopiile romano-catolice si eparhiile greco- catolice din Transilvania.

Ghidul contine un total de 155 de forme de organizare monahala, din care 51 de manastiri, 5 dintre acestea fiind de clauzura, 79 de case si comunitati catolice, 3 oratorii, 18 conventuri capucine si conventuale si 4 institute seculare


***

Multumirile mele Decanatului Romano-Catolic de Bacau pentru sprijinul dat si tuturor superiorilor congregatiilor si ordinelor din tara, care au inteles necesitatea acestui demers si fara de care aparitia acestui ghid nu ar fi fost posibila.

                                                                                                               Autorul                                                                                                                                       


ARGUMENT

 

,, Ce s-ar intampla cu lumea, daca n-ar fi calugarii?”

                                                                                                Fericita Angela de Foligno

 

     Unii ar putea spune ca este o intreprindere riscanta, intr-o tara in care catolicii, in general, detin putin peste 5 % din populatia totala. Dar nevoia de cunoastere, si de ce nu de popularizare, in randul celor ce isi propun mici pelerinaje catre manastirile noastre, dorinta de a impartasi cu altii experiente spirituale sau de reculegere, au reprezentat tot atatea motive pentru a scrie acest ghid.

Am plecat de la ideea unei edituri bucurestene, care propune credinciosilor ortodocsi un ghid al sutelor de manastiri raspandite pe plaiurile romanesti.

De ce nu am avea si noi un ghid al manastirilor catolice?

Prima problema pe care am intampinat-o a fost aceea legata de structura interna a celor doua biserici catolice prezente la noi, care au in subordine o multitudine de manastiri,  case, congregatii sau comunitati.

Un preot imi scria ca in nomenclatorul cultelor din Romania, nu exista un termen pentru ,,casa de formare” astfel ca acestea nu se pot numi decat manastiri, dar organizarea acesteia si activitatile desfasurate acolo au putine lucruri in comun cu ideea de manastire. Si asa ajungem sa ne inpotmolim in definirea a ceea ce numim ,,manastire”, in sens catolic.

In constiinta comunitatilor catolice, orice casa in care activeaza persoanele consacrate este numita manastire, cand de fapt  aproape sigura legatura cu viata monahala, in sens strict, este legata de asa numitele manastiri de ,,clauzura” , acolo unde maicutele, in mod special, isi dedica cea mai mare parte a timpului rugaciunilor.

Celelalate congregatii apartinand diferitelor ordine calugaresti au case, in care persoanele consacrate incearca sa ajute, in cat mai multe moduri cu putinta, persoanele aflate in dificultate implinindu-si astfel misiunea si afirmandu-si carisma.

Consacra ore intregi  rugaciunilor, fac cateheze sau cursuri pentru copii prescolari, elevi si chiar studenti, participa la slujbe, ingrijesc bolnavi sau ofera un camin celor de pe strazi.

Una peste alta, este greu sa definesti termenii, ramanand ca in virtutea regulamentelor interne din aceste comunitati sa se includa sau nu casa sau institutul, in categoria manastirilor catolice.

Am incercat sa identific toate manastirile catolice din tara, dar comunicarea dificila cu anumite comunitati, in special cu cele din centrul si vestul tarii, a facut ca unele dintre acestea sa ramana pe dinafara sau sa fie trecute putine informatii despre ele. Adresele de mail invalide si site-urile episcopiilor sau  ale unor parohii care nu sunt  in limba romana, a facut ca obtinerea de  informatii sa se realizeze  pe alte cai si nu direct.

Pentru un catolic practicant, obisnuit sa intre in contact cu biserica doar duminica si in zilele  de sarbatoare, navigarea prin hatisul de organizatii, congregatii, case si comunitati catolice, a fost o mare provocare.

In schimb, mi-a oferit dimensiunea reala a structurilor bisericii catolice, structura si organizare pe care nu le banuiesti ca s-ar afla in spatele parintelui de la biserica parohiei tale.

Cine ar banui ca in Romania, undeva in comuna Stanceni, vestita de altfel pentru apele sale minerale, se afla un schit catolic!?

Da, ati citit bine, un schit catolic al maicutelor carmelitane de rit bizantin, unde o extrem de energica superioara- Maica Eliana- lupta pe toate caile spirituale pentru unitatea bisericii. Sau ca in mijlocul aglomeratului Bucuresti, Parintii Augustinieni Asuptionisti, au creat un centru de intalniri crestine, de inalta tinuta intelectuala, avand ca sprijin un spatiu cultural oferit de Biblioteca bizantina, intemeiata de aceeasi congregatie.

Si aceste enumerari ar putea continua, cu surprinzatoarea(pentru mine!) organizare a bisericii greco-catolice, despre care 99% dintre romani nici macar nu au auzit, biserica care are o serie de manastiri in Ardeal, adevarate centre de spiritualitate romaneasca, de sorginte transilvana. Ca sa nu mai vorbesc despre Sora Ionela, care in beciurile Securitatii a pus bazele unei congregatii,  si care se lupta si acum cu o administratie ostila, la casa pentru copii in dificultate de la Odorheiu Secuiesc.

Munca la acest ghid a presupus un efort urias, concretizat in contactarea tuturor congregatiilor, consultarea unor resurse virtuale si bibliografice vaste, dar din pacate insuficient structurate. Pentru comunitatile din zona Bacaului si a Moldovei a fost recomandata si necesara si o documentare la fata locului.

Nu am dorit sa trec pur si simplu in revista manastirile, ci am incercat sa ofer date utile despre istoria manastirii sau institutului, localizare si cai de acces( inclusiv GPS), sau date despre congregatia din care fac parte calugarii si surorile.

Imi exprim speranta ca acest ghid va fi o calauza discreta si utila pentru pelerinul catolic- si nu numai- si de asemenea va fi perdeaua ridicata de pe necunoasterea muncii si daruirii, uneori pana la sacrificiu, a miilor de vietuitori monastici catolici.

 Nota autorului: Este posibil ca numele superiorilor sa nu mai corespunda cu realitatea, avand in vedere sistemul de rotire practicat de Biserica Catolica. De asemenea este posibil ca o serie de case si manastiri sa se fi inchis o perioada sau definitiv, din motive care tin de politica misionara a congregatiei. Ordinul Franciscan cu sediul in Ungaria, care detine sau a detinut proprietati in Transilvania, are inca o problema legata de recunoasterea legala pe teritoriul Romaniei. Lipsa datelor clare se datoreaza faptului ca Arhiepiscopia de Alba Iulia, care se supune direct Vaticanului, nu a oferit oficial nicio informatie despre casele sau congregatiile, sau ordinele care activeaza in regiunea istorica de dincolo de Carpati.

Pentru clarificari, informatii noi, modificari si comentarii, contactati autorul exclusiv pe mail la: v_irascu@yahoo.com

 

Cuprins

 

Argument

Biserica Romano- Catolica

Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti

Mun. Bucuresti

Manastirea Sfintii Petru si Andrei

Manastirea Sfanta Familie

Jud. Ilfov

Manastirea Sfanta Agnes

Manastirea Parinti Carmelitani Desculti Snagov

Jud. Prahova

Manastirea Augustiniana Campina( de clauzura)

Jud. Brasov

Manastirea Timisul de Sus

Jud. Arges

Manastirea Sfantul Eugen

Alte organiztii monastice

Mun. Bucuresti

Casa Sfantul Marcellin Campagnat

Casa Surorile de Caritate ale Sfintei Ioana Antida Thouret

Casa Surorilor Pauline

Centrul de Spiritualitate FCJ

Casa Surorile Franciscane ale Sfintei Inimi

Jud. Prahova

Casa Sperantei

Casa Micile Slujitoare ale Inimii lui Isus pentru Bolnavii Saraci

Jud. Dambovita

Casa Miani-Padri Somaschi

Jud. Ilfov

Institul Surorilor Misionare Catehetice  ale Sfintei Inimi a lui Isus

Centrul de Tineret- Oratoriul Sfantul Leonardo Murialdo

Jud. Arges

Scoala Sfantul Iacob

Jud. Braila

Casa de copii Sfanta Clara

Jud. Dolj

Casa della Speranza

Jud. Constanta

            Casa Santa Maria della Grazie

            Casa Surorilor Capuccine ale  Maicii Francesca Rubatto

 

Episcopia Romano-Catolica Iasi

Jud. Bacau

Ordinul Fratilor Minori Conventuali, Conventul Sfantul Iosif, Sotul Preacuratei Fecioare Maria

Ordinul Fratilor Capucini, Custodia Fericitul Ieremia din Romania

Manastirea Sfanta Monica

Manastirea Benedictina Magura/ Casa Sfanta Fata

Manastirea Sfantul Carol Borromeu

Manastirea Casa Sfanta Maria

Manastirea Carmelitana Luncani

Manastirea Carmelitana Sfantul Iosif

Manastirea Sfanta Cruce

Jud. Neamt

Manastirea Sfanta Maria a Ingerilor

Manastirea Benedictina Maica Unitatii

Manastirea Sfantul Iosif

Jud. Iasi

Manastirea La Salle

Manastirea Don Orione

Manastirea Sfanta Rita

Manastirea Cavanis

Alte organizatii monastice

Jud. Suceava

Conventul Regina Sfantului Rozariu Cacica

Casa Surorilor Dominicane Siret

Jud. Bacau

Instituitul Diecezan Slujitoarele lui Cristos Marele Preot/Manastirea Buna Vestire

Institutul Maria Bambina

Casa Sfantul Iosif

Casa Buna Vestire- Fundatia Victorine Le Dieu

Casa de copii Maria Montini Lavezzari

Centrul pentru tineret Don Bosco

Gradinita Roza Venerini

Centrul Don Calabria

Casa Conventuala- Gradinita Sfantul Paul

Casa Anna Maria Adorni

Jud. Iasi

Casa Domus Mariae

            Casa Providentei

Gradinita Suroile Providentei

Casa Misionarelor Patimirii Butea

Casa- Gradinita Sfantul Nicolae

Casa Notre Dame de Sion

Fundatia  Fratii Caritatii

Jud. Neamt

Casa de Formare a Misionarilor Verbiti/ Manastirea Ss. Ciril si Metodiu

Centrul Sfantul Leonardo Murialdo

Casa Micile Slujitoare ale lui Cristos Rege

Centrul Social Sfantul Anton de Padova

Casa Slujitoarele Saracilor

Orfelinatul Buna Vestire- Fundatia Teodora Campostrini

Casa Maica Speranta

Casa Fiicele Sfintelor Inimi

Casa Arnold Janssen

Episcopia Romano-Catolica Oradea

Jud. Bihor

            Abatia Sfantul  Stefan

            Manastirea Surorilor Milostive ale Sfintei Cruci Sinteu

Alte organizatii monastice

Jud. Bihor

             Comunitatea Surorilor Vincentine

Episcopia Romano-Catolica Timisoara

Jud. Timis

            Manastirea Calugarilor Salvatorieni

            Manastirea Fiicele Sfantului Francisc de Asissi

            Manastirea Notre Dame

Jud. Caras-Severin

Manastirea Franciscana Caransebes

Jud. Arad

             Manastirea Maria Radna

             Manastirea Franciscana Minorita Arad

Episcopia Romano-Catolica Satu Mare

Jud. Maramures

            Manastirea Lauretana

Jud. Satu Mare

            Manastirea Franciscana Capleni

Alte organizatii monastice

Jud. Satu Mare

            Centrul de zi al Surorilor Piariste

Casa Bucuriei/ Funtatia Sacro Cuore

Casa Surorilor Misionare Inima lui Isus (Hiltrup)

Arhiepiscopia Romano-Catolica Alba Iulia

Jud. Mures

            Manastirea Sangeorgiu de Mures

Jud. Harghita

            Manastirea Franciscana Sumuleu Ciuc

            Manastirea  Clariselor Csiksomlyo Agacskaja (de caluzura)

            Manastirea Franciscana Lazarea

Jud. Covasna

            Manastirea Franciscana Estelnic

Jud. Hunedoara

            Manastirea Franciscana Deva

Alte organizatii monastice

Jud. Cluj

Centrul de Spiritualitate Manresa

Casa Sfantului Duh

Jud. Harghita

            Casa de Studii Piariste

            Casa Surorilor Ajutatoare ale Sufletelor din Purgator

Casa Surorilor de Mallersdorf

Jud. Covasna

            Casa Surorile Sfantului Francisc de Assisi Ingrijitoare ale Bolnavilor

 

Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica

Arhieparhia de Alba-Iulia si Fagaras

Jud. Harghita

Schitul Sfanta Cruce

Alte organizatii monastice

Jud. Harghita

Casa Sfantul Iosif

Jud. Sibiu

            Gradinita Gradina Mariei

Eparhia de Oradea

Jud. Salaj

            Manastirea Preasfanta Inima a lui Isus

Jud. Bihor

            Manastirea Franciscana Adormirea Maicii Domnului, Conventul Sfanta Maria

Alte organizatii monastice

Jud. Bihor

            Fundatia Caminul Francesco

            Casa Margherita

Eparhia de Cluj-Gherla

Jud. Cluj

            Manastirea OSBM Cluj Napoca

Manastirea Sfanta Cruce Mintiu Gherlii

Manastirea Sfantul Anton de Padova Gherla

Manastirea Maicii Domnului

            Manastirea Sfanta Macrina

            Manastirea Buna Vestire

Jud. Bistrita Nasaud

            Manastirea Coborarea Sfantului Spirit Moliset

Alte organizatii monastice

            Casa Surorilor Sfantului Iosif al Aparitiei

Eparhia de  Lugoj

Jud. Timis

            Manastirea Preasfanta Treime

            Manastirea Nasterea Sfintei Fecioare Maria

Eparhia de Maramures

Jud. Maramures

            Manastirea Sfanta Maria

            Manastirea Buna Vestire

            Manastirea Maica Indurerata

Jud. Satu Mare

            Manastirea Sfintii Arh. Mihail si Gavril Prilog

Alte organizatii monastice

            Casa Familiala a Surorilor Benedictine Sighet

Institutele seculare

Institutul Sfanta Tereza a Pruncului Isus

Miscarea Schonstatt- Institutul Surorilor Mariane
Ordinul Franciscan Secular- Tertiarii Franciscani

Ordinul Greco-Catolic Tertiar Bazilian
Citeste mai mult

29.43Lei

29.43Lei

Primesti 29 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

Indisponibil

Descrierea produsului

Ghidul manastirilor catolice din Romania si al caselor, centrelor, oratoriilor, institutelor seculare, congregatiilor si ordinelor catolice.

                                                                                                

PRIMUL GHID COMPLET AL MANASTRILOR ROMANO SI GRECO- CATOLICE SI CELORLALTE FORME DE ORGANIZARE MONAHALA DIN ROMANIA

       O incursiune cu adevarat provocatoare in universul catolic discret al calugarilor si surorilor, atat de putin cunoscut de fratii majoritari. O necesara completare turistica pentru pelerinii de toate felurile si preocuparile. Sunt reprezentate cele doua mari ramuri ale bisericii catolice, cu arhiepiscopiile lor, episcopiile romano-catolice si eparhiile greco- catolice din Transilvania.

Ghidul contine un total de 155 de forme de organizare monahala, din care 51 de manastiri, 5 dintre acestea fiind de clauzura, 79 de case si comunitati catolice, 3 oratorii, 18 conventuri capucine si conventuale si 4 institute seculare


***

Multumirile mele Decanatului Romano-Catolic de Bacau pentru sprijinul dat si tuturor superiorilor congregatiilor si ordinelor din tara, care au inteles necesitatea acestui demers si fara de care aparitia acestui ghid nu ar fi fost posibila.

                                                                                                               Autorul                                                                                                                                       


ARGUMENT

 

,, Ce s-ar intampla cu lumea, daca n-ar fi calugarii?”

                                                                                                Fericita Angela de Foligno

 

     Unii ar putea spune ca este o intreprindere riscanta, intr-o tara in care catolicii, in general, detin putin peste 5 % din populatia totala. Dar nevoia de cunoastere, si de ce nu de popularizare, in randul celor ce isi propun mici pelerinaje catre manastirile noastre, dorinta de a impartasi cu altii experiente spirituale sau de reculegere, au reprezentat tot atatea motive pentru a scrie acest ghid.

Am plecat de la ideea unei edituri bucurestene, care propune credinciosilor ortodocsi un ghid al sutelor de manastiri raspandite pe plaiurile romanesti.

De ce nu am avea si noi un ghid al manastirilor catolice?

Prima problema pe care am intampinat-o a fost aceea legata de structura interna a celor doua biserici catolice prezente la noi, care au in subordine o multitudine de manastiri,  case, congregatii sau comunitati.

Un preot imi scria ca in nomenclatorul cultelor din Romania, nu exista un termen pentru ,,casa de formare” astfel ca acestea nu se pot numi decat manastiri, dar organizarea acesteia si activitatile desfasurate acolo au putine lucruri in comun cu ideea de manastire. Si asa ajungem sa ne inpotmolim in definirea a ceea ce numim ,,manastire”, in sens catolic.

In constiinta comunitatilor catolice, orice casa in care activeaza persoanele consacrate este numita manastire, cand de fapt  aproape sigura legatura cu viata monahala, in sens strict, este legata de asa numitele manastiri de ,,clauzura” , acolo unde maicutele, in mod special, isi dedica cea mai mare parte a timpului rugaciunilor.

Celelalate congregatii apartinand diferitelor ordine calugaresti au case, in care persoanele consacrate incearca sa ajute, in cat mai multe moduri cu putinta, persoanele aflate in dificultate implinindu-si astfel misiunea si afirmandu-si carisma.

Consacra ore intregi  rugaciunilor, fac cateheze sau cursuri pentru copii prescolari, elevi si chiar studenti, participa la slujbe, ingrijesc bolnavi sau ofera un camin celor de pe strazi.

Una peste alta, este greu sa definesti termenii, ramanand ca in virtutea regulamentelor interne din aceste comunitati sa se includa sau nu casa sau institutul, in categoria manastirilor catolice.

Am incercat sa identific toate manastirile catolice din tara, dar comunicarea dificila cu anumite comunitati, in special cu cele din centrul si vestul tarii, a facut ca unele dintre acestea sa ramana pe dinafara sau sa fie trecute putine informatii despre ele. Adresele de mail invalide si site-urile episcopiilor sau  ale unor parohii care nu sunt  in limba romana, a facut ca obtinerea de  informatii sa se realizeze  pe alte cai si nu direct.

Pentru un catolic practicant, obisnuit sa intre in contact cu biserica doar duminica si in zilele  de sarbatoare, navigarea prin hatisul de organizatii, congregatii, case si comunitati catolice, a fost o mare provocare.

In schimb, mi-a oferit dimensiunea reala a structurilor bisericii catolice, structura si organizare pe care nu le banuiesti ca s-ar afla in spatele parintelui de la biserica parohiei tale.

Cine ar banui ca in Romania, undeva in comuna Stanceni, vestita de altfel pentru apele sale minerale, se afla un schit catolic!?

Da, ati citit bine, un schit catolic al maicutelor carmelitane de rit bizantin, unde o extrem de energica superioara- Maica Eliana- lupta pe toate caile spirituale pentru unitatea bisericii. Sau ca in mijlocul aglomeratului Bucuresti, Parintii Augustinieni Asuptionisti, au creat un centru de intalniri crestine, de inalta tinuta intelectuala, avand ca sprijin un spatiu cultural oferit de Biblioteca bizantina, intemeiata de aceeasi congregatie.

Si aceste enumerari ar putea continua, cu surprinzatoarea(pentru mine!) organizare a bisericii greco-catolice, despre care 99% dintre romani nici macar nu au auzit, biserica care are o serie de manastiri in Ardeal, adevarate centre de spiritualitate romaneasca, de sorginte transilvana. Ca sa nu mai vorbesc despre Sora Ionela, care in beciurile Securitatii a pus bazele unei congregatii,  si care se lupta si acum cu o administratie ostila, la casa pentru copii in dificultate de la Odorheiu Secuiesc.

Munca la acest ghid a presupus un efort urias, concretizat in contactarea tuturor congregatiilor, consultarea unor resurse virtuale si bibliografice vaste, dar din pacate insuficient structurate. Pentru comunitatile din zona Bacaului si a Moldovei a fost recomandata si necesara si o documentare la fata locului.

Nu am dorit sa trec pur si simplu in revista manastirile, ci am incercat sa ofer date utile despre istoria manastirii sau institutului, localizare si cai de acces( inclusiv GPS), sau date despre congregatia din care fac parte calugarii si surorile.

Imi exprim speranta ca acest ghid va fi o calauza discreta si utila pentru pelerinul catolic- si nu numai- si de asemenea va fi perdeaua ridicata de pe necunoasterea muncii si daruirii, uneori pana la sacrificiu, a miilor de vietuitori monastici catolici.

 Nota autorului: Este posibil ca numele superiorilor sa nu mai corespunda cu realitatea, avand in vedere sistemul de rotire practicat de Biserica Catolica. De asemenea este posibil ca o serie de case si manastiri sa se fi inchis o perioada sau definitiv, din motive care tin de politica misionara a congregatiei. Ordinul Franciscan cu sediul in Ungaria, care detine sau a detinut proprietati in Transilvania, are inca o problema legata de recunoasterea legala pe teritoriul Romaniei. Lipsa datelor clare se datoreaza faptului ca Arhiepiscopia de Alba Iulia, care se supune direct Vaticanului, nu a oferit oficial nicio informatie despre casele sau congregatiile, sau ordinele care activeaza in regiunea istorica de dincolo de Carpati.

Pentru clarificari, informatii noi, modificari si comentarii, contactati autorul exclusiv pe mail la: v_irascu@yahoo.com

 

Cuprins

 

Argument

Biserica Romano- Catolica

Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti

Mun. Bucuresti

Manastirea Sfintii Petru si Andrei

Manastirea Sfanta Familie

Jud. Ilfov

Manastirea Sfanta Agnes

Manastirea Parinti Carmelitani Desculti Snagov

Jud. Prahova

Manastirea Augustiniana Campina( de clauzura)

Jud. Brasov

Manastirea Timisul de Sus

Jud. Arges

Manastirea Sfantul Eugen

Alte organiztii monastice

Mun. Bucuresti

Casa Sfantul Marcellin Campagnat

Casa Surorile de Caritate ale Sfintei Ioana Antida Thouret

Casa Surorilor Pauline

Centrul de Spiritualitate FCJ

Casa Surorile Franciscane ale Sfintei Inimi

Jud. Prahova

Casa Sperantei

Casa Micile Slujitoare ale Inimii lui Isus pentru Bolnavii Saraci

Jud. Dambovita

Casa Miani-Padri Somaschi

Jud. Ilfov

Institul Surorilor Misionare Catehetice  ale Sfintei Inimi a lui Isus

Centrul de Tineret- Oratoriul Sfantul Leonardo Murialdo

Jud. Arges

Scoala Sfantul Iacob

Jud. Braila

Casa de copii Sfanta Clara

Jud. Dolj

Casa della Speranza

Jud. Constanta

            Casa Santa Maria della Grazie

            Casa Surorilor Capuccine ale  Maicii Francesca Rubatto

 

Episcopia Romano-Catolica Iasi

Jud. Bacau

Ordinul Fratilor Minori Conventuali, Conventul Sfantul Iosif, Sotul Preacuratei Fecioare Maria

Ordinul Fratilor Capucini, Custodia Fericitul Ieremia din Romania

Manastirea Sfanta Monica

Manastirea Benedictina Magura/ Casa Sfanta Fata

Manastirea Sfantul Carol Borromeu

Manastirea Casa Sfanta Maria

Manastirea Carmelitana Luncani

Manastirea Carmelitana Sfantul Iosif

Manastirea Sfanta Cruce

Jud. Neamt

Manastirea Sfanta Maria a Ingerilor

Manastirea Benedictina Maica Unitatii

Manastirea Sfantul Iosif

Jud. Iasi

Manastirea La Salle

Manastirea Don Orione

Manastirea Sfanta Rita

Manastirea Cavanis

Alte organizatii monastice

Jud. Suceava

Conventul Regina Sfantului Rozariu Cacica

Casa Surorilor Dominicane Siret

Jud. Bacau

Instituitul Diecezan Slujitoarele lui Cristos Marele Preot/Manastirea Buna Vestire

Institutul Maria Bambina

Casa Sfantul Iosif

Casa Buna Vestire- Fundatia Victorine Le Dieu

Casa de copii Maria Montini Lavezzari

Centrul pentru tineret Don Bosco

Gradinita Roza Venerini

Centrul Don Calabria

Casa Conventuala- Gradinita Sfantul Paul

Casa Anna Maria Adorni

Jud. Iasi

Casa Domus Mariae

            Casa Providentei

Gradinita Suroile Providentei

Casa Misionarelor Patimirii Butea

Casa- Gradinita Sfantul Nicolae

Casa Notre Dame de Sion

Fundatia  Fratii Caritatii

Jud. Neamt

Casa de Formare a Misionarilor Verbiti/ Manastirea Ss. Ciril si Metodiu

Centrul Sfantul Leonardo Murialdo

Casa Micile Slujitoare ale lui Cristos Rege

Centrul Social Sfantul Anton de Padova

Casa Slujitoarele Saracilor

Orfelinatul Buna Vestire- Fundatia Teodora Campostrini

Casa Maica Speranta

Casa Fiicele Sfintelor Inimi

Casa Arnold Janssen

Episcopia Romano-Catolica Oradea

Jud. Bihor

            Abatia Sfantul  Stefan

            Manastirea Surorilor Milostive ale Sfintei Cruci Sinteu

Alte organizatii monastice

Jud. Bihor

             Comunitatea Surorilor Vincentine

Episcopia Romano-Catolica Timisoara

Jud. Timis

            Manastirea Calugarilor Salvatorieni

            Manastirea Fiicele Sfantului Francisc de Asissi

            Manastirea Notre Dame

Jud. Caras-Severin

Manastirea Franciscana Caransebes

Jud. Arad

             Manastirea Maria Radna

             Manastirea Franciscana Minorita Arad

Episcopia Romano-Catolica Satu Mare

Jud. Maramures

            Manastirea Lauretana

Jud. Satu Mare

            Manastirea Franciscana Capleni

Alte organizatii monastice

Jud. Satu Mare

            Centrul de zi al Surorilor Piariste

Casa Bucuriei/ Funtatia Sacro Cuore

Casa Surorilor Misionare Inima lui Isus (Hiltrup)

Arhiepiscopia Romano-Catolica Alba Iulia

Jud. Mures

            Manastirea Sangeorgiu de Mures

Jud. Harghita

            Manastirea Franciscana Sumuleu Ciuc

            Manastirea  Clariselor Csiksomlyo Agacskaja (de caluzura)

            Manastirea Franciscana Lazarea

Jud. Covasna

            Manastirea Franciscana Estelnic

Jud. Hunedoara

            Manastirea Franciscana Deva

Alte organizatii monastice

Jud. Cluj

Centrul de Spiritualitate Manresa

Casa Sfantului Duh

Jud. Harghita

            Casa de Studii Piariste

            Casa Surorilor Ajutatoare ale Sufletelor din Purgator

Casa Surorilor de Mallersdorf

Jud. Covasna

            Casa Surorile Sfantului Francisc de Assisi Ingrijitoare ale Bolnavilor

 

Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica

Arhieparhia de Alba-Iulia si Fagaras

Jud. Harghita

Schitul Sfanta Cruce

Alte organizatii monastice

Jud. Harghita

Casa Sfantul Iosif

Jud. Sibiu

            Gradinita Gradina Mariei

Eparhia de Oradea

Jud. Salaj

            Manastirea Preasfanta Inima a lui Isus

Jud. Bihor

            Manastirea Franciscana Adormirea Maicii Domnului, Conventul Sfanta Maria

Alte organizatii monastice

Jud. Bihor

            Fundatia Caminul Francesco

            Casa Margherita

Eparhia de Cluj-Gherla

Jud. Cluj

            Manastirea OSBM Cluj Napoca

Manastirea Sfanta Cruce Mintiu Gherlii

Manastirea Sfantul Anton de Padova Gherla

Manastirea Maicii Domnului

            Manastirea Sfanta Macrina

            Manastirea Buna Vestire

Jud. Bistrita Nasaud

            Manastirea Coborarea Sfantului Spirit Moliset

Alte organizatii monastice

            Casa Surorilor Sfantului Iosif al Aparitiei

Eparhia de  Lugoj

Jud. Timis

            Manastirea Preasfanta Treime

            Manastirea Nasterea Sfintei Fecioare Maria

Eparhia de Maramures

Jud. Maramures

            Manastirea Sfanta Maria

            Manastirea Buna Vestire

            Manastirea Maica Indurerata

Jud. Satu Mare

            Manastirea Sfintii Arh. Mihail si Gavril Prilog

Alte organizatii monastice

            Casa Familiala a Surorilor Benedictine Sighet

Institutele seculare

Institutul Sfanta Tereza a Pruncului Isus

Miscarea Schonstatt- Institutul Surorilor Mariane
Ordinul Franciscan Secular- Tertiarii Franciscani

Ordinul Greco-Catolic Tertiar Bazilian
Citeste mai mult

De pe acelasi raft

Rating general al produsului

5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

Alexandru Arvatu 28/02/2020 11:00
green icon awesome check Achizitie verificata
Un ghid foarte bun chiar dacă nu exhaustiv.Bine împărțit pe categorii, poze de calitate, explicații concise, adrese, numere de telefon, îl recomand tuturor celor interesați de călătorii și spiritualitate.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments

1 din 1 de rezultate

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one