Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

-20% -40% Carti in limba Engleza

si

TRANSPORT GRATUIT peste 50 lei!

Comanda acum!
Close
Lorand Soares Szasz
Lorand Soares Szasz
1. Mitul întreprinzătorului, scrisă de Michael Gerber, mi-a plăcut pentru că e o carte practică. Michael explică foarte bine și cu exemple concrete de ce multe dintre micile afaceri nu au succes. Adică, efectiv, demontează mitul întreprinzătorului. Mai mult, face clar diferența dintre a lucra LA afacerea ta și a lucra ÎN ea.
2. Grit este rezultatul unei experiențe ca psiholog de zeci de ani, prin care Angela Ducksworth susține că succesul în viață e determinat de perseverență, nu de talent sau IQ. 
Povestea cărții în sine e amuzantă, pentru că motivația Angelei să o scrie a pornit dintr-o convingere personală. În copilărie, tatal ei îi spunea tot timpul « you’re no genius » (« nu ești un geniu »). 
Pornind de la această frustrare, a mers atât de departe încât munca de cercetare prin care a demonstrat că perseverența e cel mai important factor pentru succes i-a adus un premiu MacArthur pentru originalitate, numit « Bursa de Geniu ».
3. Începe cu “De ce”, Simon Sinek pune accent pe faptul că « de ce (să fac acest lucru)? » impactează mai mult decît « cum? » sau « ce? ». 
Întrebarea cântărește și mai mult în relația ta cu ceilalți, pentru că așa poți să afli care e motivația din spatele acțiunilor celorlalți. 
De ce e important să afli asta? :) Pentru că e în natura umană să fim mai atrași de oamenii care au credințe, convingeri și așteptări similare cu ale noastre.
4. Psihologia vînzării, scrisă de Brian Tracy, îți prezintă modul în care oamenii gândesc, de ce cumpără anumite produse și servicii și cum să ajungi la ei mai ușor. Este mai mult decât o simplă carte de vânzări, pentru că poți să folosești aceleași tehnici și când vrei să îți convingi partenerul să mergeți în localul tău preferat.
5. Lider fără funcție este una dintre cărțile care mi-au plăcut cel mai mult, pentru că oferă o perspectivă complet nouă asupra afacerilor.
Robin Sharma prezintă într-o poveste captivantă faptul că munca este despre impactul pe care îl ai în societate. Despre contribuția pe care o aduci în viețile celorlalți. Și când pornești de la ideea asta, cu siguranță o să ai și succes.
6. De la idee la bani a lui Napoleon Hill este printre primele cărți de dezvoltare personală. Titlul original, Think and grow rich, dezvăluie mai multe despre secretele oamenilor de succes, adică modul în care convingerile și credințele tale îți impactează realitatea concretă.
7. Secretele succesului. Cum să-ți faci prieteni și să devii influent este musai de citit! :) Dale Carnegie aduce câteva principii extrem de valoroase pentru relații sănătoase. Deși cartea a fost scrisă acum muuuuult timp, sfaturile sunt înca de actualitate. Fii autentic interesat de ceilalți și apreciază-i – e una dintre metodele care cu siguranță o să te ajute să devii influent. 
8. Delivering happiness prezintă povestea autorului, Tony Hsieh, CEO al Zappos. În carte, Tony pune accent pe provocările pe care le-a întâlnit și cum a reușit să își gasească fericirea în viață și în afaceri. 
9. În The Lean Start-up, Eric Ries  povestește eșecurile majore prin care a trecut când și-a deschis propria companie, dar și pe cele în calitate de colaborator. El explică ce a dus la aceste eșecuri și ce ar fi putut face diferit. Cartea este un sistem de referință din care afacerile nou-deschise se pot inspira ca să evite repetarea greșelilor pe care Tony le-a făcut.

RECOMANDARI

ALTE PERSONALITATI

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one