headerdesktop eng29mar24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile eng29mar24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Weekend English Books -20%-40%

siii

Transport la DOAR 4.99 lei!

Comanda acum!

Pizza si focaccia

De (autor): Academia Barilla

0
(0 review-uri)
Pizza si focaccia - Academia Barilla
Rasfoieste

Pizza si focaccia

De (autor): Academia Barilla

0
(0 review-uri)
    Academia Barilla este o miscare la nivel mondial care si-a propus sa protejeze, sa dezvolte si sa promoveze cultura si autentica bucatarie regionala a Italiei. Pornind de la conceptul „Food as Culture”, Academia Barilla ofera o imagine panoramica a Italiei, gratie unei metode exclusive care include: un centru culinar de ultima ora in Parma, Italia; programe turistice pentru iubitorii artei culinare si cursuri practice de gatit; cea mai mare biblioteca gastronomica italiana din lume si o colectie istorica de meniuri; un portofoliu de produse alimentare artizanale de prima calitate; programe de atestare culinara la nivel mondial; servicii corporative pentru clienti si programe de training; activitati de team building; o mare varietate de carti de bucate italienesti.
 
    Pizza este o inventie extrem de simpla, dar atat de impresionanta incat a devenit cel mai faimos produs gastronomic al Italiei, indragit in toata lumea. Retetele traditionale de pizza si focaccia au  fost selectate atent de Academia Barilla, reprezentand adevarate simboluri ale bucatariei peninsulare. Blaturile groase sau subtiri, crocante sau pufoase si delicioasele toppinguri au secretele lor pentru a oferi infinite desfatari culinare.
     Fragment din cartea de retete:
 
    „PIZZA CU ARDEI GRAS 
 
    Timp de preparare: 30 de minute. Timp de crestere: 1 1/2-5 1/2 ore. Timp de coacere: 8 minute. Dificultate: medie
    4 Portii 
    PENTRU ALUAT
  5 cani (650 g) faina 550 sau faina italiana „00" (poate fi inlocuita cu faina „000"), plus cat mai este nevoie
  3/4 lingurita (2 g) drojdie uscata
  1 7/2 cani plus 1 lingurita (375 ml) apa calduta
  1 lingura (18 g) sare 
    PENTRU TOPPING
  600 g rosii pasate
  500 g mozzarella proaspata, taiata bucatele
  600 g ardei grasi verzi, rosii sau galbeni, copti
  1/2 legatura de busuioc proaspat, tocat
  sare
  ulei de masline extra-virgin 
 
    Cerneti faina pe o planseta si faceti o adancitura in mijloc, in care puneti drojdia dizolvata in apa. Incorporati-o treptat in faina pana se formeaza un aluat afanat; adaugati sarea. Framantati aluatul pana devine neted. Acoperiti-I cu folie de plastic unsa cu putin ulei; lasati-l sa creasca pana isi dubleaza volumul (intre 1 ora si 4 ore, in functie de temperatura). Impartiti aluatul in 4 bucati, strangeti-le sub forma de minge si lasati-le din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul (intre 30 de minute si 1 ora, in functie de temperatura). Curatati ardeii copti de coaja, seminte si sferturi, pe lungime. Condimentati rosiile cu sare si putin ulei. Pe o suprafata de lucru presarata cu faina, intindeti fiecare bucata de aluat incepand cu varful degetelor apoi cu mana, prin miscari de rotatie, pana obtineti o foaie rotunda, cu diametrul de 20 cm. Asezati foile intr-o tava, pe hartie de copt. Presarati deasupra rosiile, mozzarella si ardeii. Coaceti pizza la 250°C timp de 8 minute sau pana se topeste branza, iar blatul se rumeneste usor. Garnisiti cu busuioc."
Citeste mai mult

25.00Lei

25.00Lei

Primesti 25 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

Indisponibil

Descrierea produsului

    Academia Barilla este o miscare la nivel mondial care si-a propus sa protejeze, sa dezvolte si sa promoveze cultura si autentica bucatarie regionala a Italiei. Pornind de la conceptul „Food as Culture”, Academia Barilla ofera o imagine panoramica a Italiei, gratie unei metode exclusive care include: un centru culinar de ultima ora in Parma, Italia; programe turistice pentru iubitorii artei culinare si cursuri practice de gatit; cea mai mare biblioteca gastronomica italiana din lume si o colectie istorica de meniuri; un portofoliu de produse alimentare artizanale de prima calitate; programe de atestare culinara la nivel mondial; servicii corporative pentru clienti si programe de training; activitati de team building; o mare varietate de carti de bucate italienesti.
 
    Pizza este o inventie extrem de simpla, dar atat de impresionanta incat a devenit cel mai faimos produs gastronomic al Italiei, indragit in toata lumea. Retetele traditionale de pizza si focaccia au  fost selectate atent de Academia Barilla, reprezentand adevarate simboluri ale bucatariei peninsulare. Blaturile groase sau subtiri, crocante sau pufoase si delicioasele toppinguri au secretele lor pentru a oferi infinite desfatari culinare.
     Fragment din cartea de retete:
 
    „PIZZA CU ARDEI GRAS 
 
    Timp de preparare: 30 de minute. Timp de crestere: 1 1/2-5 1/2 ore. Timp de coacere: 8 minute. Dificultate: medie
    4 Portii 
    PENTRU ALUAT
  5 cani (650 g) faina 550 sau faina italiana „00" (poate fi inlocuita cu faina „000"), plus cat mai este nevoie
  3/4 lingurita (2 g) drojdie uscata
  1 7/2 cani plus 1 lingurita (375 ml) apa calduta
  1 lingura (18 g) sare 
    PENTRU TOPPING
  600 g rosii pasate
  500 g mozzarella proaspata, taiata bucatele
  600 g ardei grasi verzi, rosii sau galbeni, copti
  1/2 legatura de busuioc proaspat, tocat
  sare
  ulei de masline extra-virgin 
 
    Cerneti faina pe o planseta si faceti o adancitura in mijloc, in care puneti drojdia dizolvata in apa. Incorporati-o treptat in faina pana se formeaza un aluat afanat; adaugati sarea. Framantati aluatul pana devine neted. Acoperiti-I cu folie de plastic unsa cu putin ulei; lasati-l sa creasca pana isi dubleaza volumul (intre 1 ora si 4 ore, in functie de temperatura). Impartiti aluatul in 4 bucati, strangeti-le sub forma de minge si lasati-le din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul (intre 30 de minute si 1 ora, in functie de temperatura). Curatati ardeii copti de coaja, seminte si sferturi, pe lungime. Condimentati rosiile cu sare si putin ulei. Pe o suprafata de lucru presarata cu faina, intindeti fiecare bucata de aluat incepand cu varful degetelor apoi cu mana, prin miscari de rotatie, pana obtineti o foaie rotunda, cu diametrul de 20 cm. Asezati foile intr-o tava, pe hartie de copt. Presarati deasupra rosiile, mozzarella si ardeii. Coaceti pizza la 250°C timp de 8 minute sau pana se topeste branza, iar blatul se rumeneste usor. Garnisiti cu busuioc."
Citeste mai mult

De pe acelasi raft

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one