headerdesktop corintwktrgr26apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile corintwktrgr26apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Puterea Atitudinii Personale

De (autor): Dana Ciungradi

0
(0 review-uri)
Puterea Atitudinii Personale - Dana Ciungradi

Puterea Atitudinii Personale

De (autor): Dana Ciungradi

0
(0 review-uri)
In calitatea de om, poti decide sa fii un creator sau un distrugator. Tot dinamica se cheama. Si este o chestiune de alegere, asa cum este intreaga noastra viata. Dar sa nu-ti scape din vedere ca cel mai important beneficiar al actiunilor tale esti tu insuti.

Intr-o forma sau alta, mai bruta sau mai subtila, tot ce faci e pentru tine, fiindca esti o parte inseparabila a tot ceea ce exista. (Dana Ciungradi)

Cuprins :

Prefata ... 5
Introducere ... 7

Capitolul 1 - De ce vii la cursurile Silva si Quantum? De ce sa vii? ... 9
Capitolul 2 - Sondarea inconstientului si accesarea campului ... 15
Capitolul 3 - Principiile lui Hermes ... 21
Capitolul 4 - Eu in fata mea ... 35
Capitolul 5 - Ideile preconcepute si limitarile ... 53
Capitolul 6 - Antrenamentul si asteptarile ... 67
Capitolul 7 - Sugestii de lucru ... 75
Capitolul 8 - Tehnici preferate si diverse experiente ... 85

incheiere ... 105
Bibliografie selectiva ... 106

Fragment :

 Capitolul 2

   SONDAREA INCONSTIENTULUI SI ACCESAREA CAMPULUI

   "in fiecare om, exista facultati latente, prin intermediul carora acesta poate ajunge la cunoasterea lumilor superioare noua." (Rudolf Steiner)

   Patrunderea in zona alfa poate crea o anumita teama, din cauza unei presupuse lipse de control personal in ceea ce priveste procesul. Desi, la oricare dintre cursuri, ti se explica in detaliu ce este starea alfa, de ce este importanta si la ce te ajuta, e, totusi, posibil sa ai aceasta temere. Lucrul de care poti sa fii sigur inainte de orice pas este ca ai control deplin asupra deciziilor tale, in orice secunda.
   Intrarea in alfa nu reprezinta o evadare riscanta din tine insuti ori o decorporalizare primejdioasa; semnifica, pe de o parte, o cercetare mai atenta, mai profunda a propriei fiinte si, pe de alta parte, accesarea de informatii care exista dintotdeauna in jurul tau, dar despre existenta carora n-ai stiut sau ai auzit doar vag, in situatii invaluite de largi valuri mistice. Intrarea in zona alfa nu te destabilizeaza la nivel psihic sau fizic, nu te "sminteste", nu-ti da fiori pe sira spinarii, nu te determina sa latri sau sa te rostogolesti la comanda. Ea semnalizeaza faptul ca esti suficient de relaxat incat sa percepi usile pe care le poti deschide.
   Starea alfa si starea de hipnoza sunt doua notiuni distincte. Presupunand ca despre hipnoza ai unele informatii, iata ce este specific, in prima instanta, starii alfa:
   - in starea alfa, nu poti prelua sugestii decat daca tu doresti, fiindca decizia e numai a ta
   - in starea alfa, poti formula intrebari, nu doar raspunde la cele care-ti sunt adresate
   - dupa iesirea din starea alfa, iti amintesti procesul in integralitatea sa
   Este bine de stiut ca, de fapt, nu exista sugestie, desi termenul este indelung fluturat; nimic nu patrunde in creier prin sugestie. Exista doar autosugestie. Pentru ca o idee sa treaca in inconstientul tau, ea trebuie acceptata de constient fara nicio retinere, trebuie considerata corecta. O data ce mintea ta considera ca un concept cu care intra in contact e real, il impinge catre inconstient. Acesta din urma nu evalueaza idei! El preia si integreaza pur si simplu ceea ce constientul ii trimite. Atata vreme cat constientul tau nu admite, ci respinge o idee, atunci ea nu poate trece bariera catre inconstient.
   Doua lucruri sunt important de mentionat:...

 ...fara sa emiti judecati de valoare, studiaza-l cat de obiectiv poti si formeaza-ti astfel o opinie pertinenta. Orice sistem de crezuri ai avea, nu uita ca el isi dovedeste viabilitatea prin analiza critica permanenta, prin imbunatatirea, ajustarea sa continua!

   KARMA NOASTRA CEA DE TOATE ZILELE

   Karma este un concept foarte cunoscut si - de ce sa n-o spunem? - foarte penetrant prin misterele si dinamica pe care le presupune.
   Pe scurt, in acceptiune curenta, karma este reprezentata de cumulul de greseli pe care le-am facut in vietile anterioare si care acum se cer indreptate. Ai parinti duri, severi, care nu te inteleg? Aha! Te-am prins! Le-ai facut tu ceva acum o mie de ani si de-aia se poarta asa! O duci greu cu banii? Iar te-am prins!! Si-gur, acum vreo trei sute de ani ai facut vreo boroboata financiara de i-ai adus pe altii la sapa de lemn si-acum tragi ponoasele!
   Ehehe... Uite-asa esti absolvit de orice responsabilitate a vietii tale prezente!! Minunat!!
   Acum, sa incercam si altfel...
   Karma poate fi vazuta ca o valtoare, ca un carusel nesfarsit, ca un cerc vicios. Victimele celui de-al doilea razboi mondial i-au ranit de moarte, intr-o viata anterioara, pe tortionarii lor. Si actioneaza legea karmei, plata. Adica "ochi pentru ochi, dinte pentru dinte". Pe cale de consecinta, in viata urmatoare, rolurile se vor schimba din nou: calaul devine victima. Si tot asa, la infinit...
   Sau putem vedea karma ca pe o spirala cu sens ascendent. Evoluam permanent, gasim caile de a sparge tiparul platii si anulam, astfel, efectele karmei. Sa presupunem ca facem asta prin iertare, prin crestere vibrationala, spirituala. Nu vom mai intelege prin "dreptate" - "razbunare si pedeapsa", asa cum cei mai multi dintre noi facem, chiar daca nu recunoastem sau nu ne dam seama. Vom urmari "arderea" karmei, depasirea prin ascensiune a efectelor ei. In ultima perioada, multe grupari spirituale abordeaza karma din perspectiva acestei transcenderi. Este vorba despre un salt calitativ, similar perspectivei einsteiniene: "Nu poti rezolva o problema la nivelul la care a fost creata." Aceasta inseamna sa o privesti dintr-un punct superior, care sa-ti permita o deschidere cu valente evolutive, si nu un efect de tipul "lasa ca mai vedem noi ce mai avem de platit sau de incasat".
   O modalitate eficienta de abordare a unor probleme din vieti trecute, generatoare de karma, este "tehnica eliminarii ancorelor trecutului". iti este foarte bine explicata la curs! Eu consider ca este foarte eficienta, chiar daca intelegerea mesajelor vine, uneori, ceva mai tarziu. Toate lucrurile pe care le aflam au nevoie de timp pentru a fi asimilate si adaptate la nivel cognitiv.

 Capitolul 7

   SUGESTII DE LUCRU

   "Un campion nu se formeaza in ring; acolo devine cunoscut." (anonim)

   Exista un aspect pe care eu il consider in topul lucrurilor esential de abordat de catre cursantii Silva si Quantum. Este vorba despre curatarea interioara. Suntem cu totii adevarate depozite de ganduri, emotii, sentimente si nu toate sunt pozitive... O simpla privire daca aruncam in interiorul nostru, recunoastem zeci si zeci de trasaturi, stari, afecte, atitudini cu care nu ne putem lauda. Pe langa acestea, daca le luam in considerare si pe cele pe care nu le mai constientizam, intelegem ca, macar din cand in cand, avem nevoie sa dereticam putin...
   Ne spalam in fiecare zi, ca sa indepartam murdaria de pe corpurile noastre. Facem curatenie in casa, in curte, la locul de munca. Ne dam seama ca ceea ce este deteriorat, expirat sau nu ne mai foloseste nu mai are ce cauta in locul unde traim. Chiar daca terminologia e cam dura, n-ar trebui sa ne ocupam si de interiorul nostru in egala masura? N-ar trebui sa deschidem ochii si sa vedem ce e de curatat si  pe dinauntru? Avem  impresia, adesea, ca ce e in interior nu se vede. Auzim spunandu-ni-se: "Lasa-ti lumina sa straluceasca!", "Omul frumos e cel care e frumos pe dinauntru!". Nu spun ca acestea sunt niste lozinci fara continut. Spun ca, in spatele lor, se afla un proces riguros, care nu consta intr-o simpla tehnica de respiratie si in cateva mantre. E nevoie de sinceritate fata de noi insine, de constientizare si de efort, pentru a gasi acele "lucruri" de care trebuie sa ne debarasam. Nu spune nimeni ca e simplu, ca se face totul cat ai bate din palme, dar senzatia de usurare ce apare cu fiecare pas pe care-l faci e de nepretuit! Poate ca ai trait asta... macar la curs, prin intermediul exercitiilor specifice. Continua sa le faci in particular si efectele lor te vor surprinde!
   O modalitate de a deveni dezinvolt in tehnicile pe care le aplici este sa-ti folosesti mintea de copil si sa te lasi sa te joci.
   Ai incredere ca te ajuta tot ceea ce vrei/crezi ca te ajuta! Daca ai convingerea ca o anumita postura, o mantra, un demers sunt eficiente, atunci foloseste-le! Ai tu o bluza rosie "carismatica"? Poart-o! Daca te sprijini mai mult pe piciorul drept, esti mai increzator? Foarte bine, stai intr-un picior! Toate acestea iti vor ajuta in procesul de invatare. E ca atunci cand reincepi sa mergi dupa o fractura: ai nevoie de sprijin pana iti recapeti integritatea fiziologica, apoi te dispensezi de baston... in cadrul tehnicilor Silva si Quantum, se folosesc triggere, cum ar fi unirea/pocnirea a doua...
Citeste mai mult

15.75Lei

15.75Lei

Primesti 15 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

Indisponibil

Descrierea produsului

In calitatea de om, poti decide sa fii un creator sau un distrugator. Tot dinamica se cheama. Si este o chestiune de alegere, asa cum este intreaga noastra viata. Dar sa nu-ti scape din vedere ca cel mai important beneficiar al actiunilor tale esti tu insuti.

Intr-o forma sau alta, mai bruta sau mai subtila, tot ce faci e pentru tine, fiindca esti o parte inseparabila a tot ceea ce exista. (Dana Ciungradi)

Cuprins :

Prefata ... 5
Introducere ... 7

Capitolul 1 - De ce vii la cursurile Silva si Quantum? De ce sa vii? ... 9
Capitolul 2 - Sondarea inconstientului si accesarea campului ... 15
Capitolul 3 - Principiile lui Hermes ... 21
Capitolul 4 - Eu in fata mea ... 35
Capitolul 5 - Ideile preconcepute si limitarile ... 53
Capitolul 6 - Antrenamentul si asteptarile ... 67
Capitolul 7 - Sugestii de lucru ... 75
Capitolul 8 - Tehnici preferate si diverse experiente ... 85

incheiere ... 105
Bibliografie selectiva ... 106

Fragment :

 Capitolul 2

   SONDAREA INCONSTIENTULUI SI ACCESAREA CAMPULUI

   "in fiecare om, exista facultati latente, prin intermediul carora acesta poate ajunge la cunoasterea lumilor superioare noua." (Rudolf Steiner)

   Patrunderea in zona alfa poate crea o anumita teama, din cauza unei presupuse lipse de control personal in ceea ce priveste procesul. Desi, la oricare dintre cursuri, ti se explica in detaliu ce este starea alfa, de ce este importanta si la ce te ajuta, e, totusi, posibil sa ai aceasta temere. Lucrul de care poti sa fii sigur inainte de orice pas este ca ai control deplin asupra deciziilor tale, in orice secunda.
   Intrarea in alfa nu reprezinta o evadare riscanta din tine insuti ori o decorporalizare primejdioasa; semnifica, pe de o parte, o cercetare mai atenta, mai profunda a propriei fiinte si, pe de alta parte, accesarea de informatii care exista dintotdeauna in jurul tau, dar despre existenta carora n-ai stiut sau ai auzit doar vag, in situatii invaluite de largi valuri mistice. Intrarea in zona alfa nu te destabilizeaza la nivel psihic sau fizic, nu te "sminteste", nu-ti da fiori pe sira spinarii, nu te determina sa latri sau sa te rostogolesti la comanda. Ea semnalizeaza faptul ca esti suficient de relaxat incat sa percepi usile pe care le poti deschide.
   Starea alfa si starea de hipnoza sunt doua notiuni distincte. Presupunand ca despre hipnoza ai unele informatii, iata ce este specific, in prima instanta, starii alfa:
   - in starea alfa, nu poti prelua sugestii decat daca tu doresti, fiindca decizia e numai a ta
   - in starea alfa, poti formula intrebari, nu doar raspunde la cele care-ti sunt adresate
   - dupa iesirea din starea alfa, iti amintesti procesul in integralitatea sa
   Este bine de stiut ca, de fapt, nu exista sugestie, desi termenul este indelung fluturat; nimic nu patrunde in creier prin sugestie. Exista doar autosugestie. Pentru ca o idee sa treaca in inconstientul tau, ea trebuie acceptata de constient fara nicio retinere, trebuie considerata corecta. O data ce mintea ta considera ca un concept cu care intra in contact e real, il impinge catre inconstient. Acesta din urma nu evalueaza idei! El preia si integreaza pur si simplu ceea ce constientul ii trimite. Atata vreme cat constientul tau nu admite, ci respinge o idee, atunci ea nu poate trece bariera catre inconstient.
   Doua lucruri sunt important de mentionat:...

 ...fara sa emiti judecati de valoare, studiaza-l cat de obiectiv poti si formeaza-ti astfel o opinie pertinenta. Orice sistem de crezuri ai avea, nu uita ca el isi dovedeste viabilitatea prin analiza critica permanenta, prin imbunatatirea, ajustarea sa continua!

   KARMA NOASTRA CEA DE TOATE ZILELE

   Karma este un concept foarte cunoscut si - de ce sa n-o spunem? - foarte penetrant prin misterele si dinamica pe care le presupune.
   Pe scurt, in acceptiune curenta, karma este reprezentata de cumulul de greseli pe care le-am facut in vietile anterioare si care acum se cer indreptate. Ai parinti duri, severi, care nu te inteleg? Aha! Te-am prins! Le-ai facut tu ceva acum o mie de ani si de-aia se poarta asa! O duci greu cu banii? Iar te-am prins!! Si-gur, acum vreo trei sute de ani ai facut vreo boroboata financiara de i-ai adus pe altii la sapa de lemn si-acum tragi ponoasele!
   Ehehe... Uite-asa esti absolvit de orice responsabilitate a vietii tale prezente!! Minunat!!
   Acum, sa incercam si altfel...
   Karma poate fi vazuta ca o valtoare, ca un carusel nesfarsit, ca un cerc vicios. Victimele celui de-al doilea razboi mondial i-au ranit de moarte, intr-o viata anterioara, pe tortionarii lor. Si actioneaza legea karmei, plata. Adica "ochi pentru ochi, dinte pentru dinte". Pe cale de consecinta, in viata urmatoare, rolurile se vor schimba din nou: calaul devine victima. Si tot asa, la infinit...
   Sau putem vedea karma ca pe o spirala cu sens ascendent. Evoluam permanent, gasim caile de a sparge tiparul platii si anulam, astfel, efectele karmei. Sa presupunem ca facem asta prin iertare, prin crestere vibrationala, spirituala. Nu vom mai intelege prin "dreptate" - "razbunare si pedeapsa", asa cum cei mai multi dintre noi facem, chiar daca nu recunoastem sau nu ne dam seama. Vom urmari "arderea" karmei, depasirea prin ascensiune a efectelor ei. In ultima perioada, multe grupari spirituale abordeaza karma din perspectiva acestei transcenderi. Este vorba despre un salt calitativ, similar perspectivei einsteiniene: "Nu poti rezolva o problema la nivelul la care a fost creata." Aceasta inseamna sa o privesti dintr-un punct superior, care sa-ti permita o deschidere cu valente evolutive, si nu un efect de tipul "lasa ca mai vedem noi ce mai avem de platit sau de incasat".
   O modalitate eficienta de abordare a unor probleme din vieti trecute, generatoare de karma, este "tehnica eliminarii ancorelor trecutului". iti este foarte bine explicata la curs! Eu consider ca este foarte eficienta, chiar daca intelegerea mesajelor vine, uneori, ceva mai tarziu. Toate lucrurile pe care le aflam au nevoie de timp pentru a fi asimilate si adaptate la nivel cognitiv.

 Capitolul 7

   SUGESTII DE LUCRU

   "Un campion nu se formeaza in ring; acolo devine cunoscut." (anonim)

   Exista un aspect pe care eu il consider in topul lucrurilor esential de abordat de catre cursantii Silva si Quantum. Este vorba despre curatarea interioara. Suntem cu totii adevarate depozite de ganduri, emotii, sentimente si nu toate sunt pozitive... O simpla privire daca aruncam in interiorul nostru, recunoastem zeci si zeci de trasaturi, stari, afecte, atitudini cu care nu ne putem lauda. Pe langa acestea, daca le luam in considerare si pe cele pe care nu le mai constientizam, intelegem ca, macar din cand in cand, avem nevoie sa dereticam putin...
   Ne spalam in fiecare zi, ca sa indepartam murdaria de pe corpurile noastre. Facem curatenie in casa, in curte, la locul de munca. Ne dam seama ca ceea ce este deteriorat, expirat sau nu ne mai foloseste nu mai are ce cauta in locul unde traim. Chiar daca terminologia e cam dura, n-ar trebui sa ne ocupam si de interiorul nostru in egala masura? N-ar trebui sa deschidem ochii si sa vedem ce e de curatat si  pe dinauntru? Avem  impresia, adesea, ca ce e in interior nu se vede. Auzim spunandu-ni-se: "Lasa-ti lumina sa straluceasca!", "Omul frumos e cel care e frumos pe dinauntru!". Nu spun ca acestea sunt niste lozinci fara continut. Spun ca, in spatele lor, se afla un proces riguros, care nu consta intr-o simpla tehnica de respiratie si in cateva mantre. E nevoie de sinceritate fata de noi insine, de constientizare si de efort, pentru a gasi acele "lucruri" de care trebuie sa ne debarasam. Nu spune nimeni ca e simplu, ca se face totul cat ai bate din palme, dar senzatia de usurare ce apare cu fiecare pas pe care-l faci e de nepretuit! Poate ca ai trait asta... macar la curs, prin intermediul exercitiilor specifice. Continua sa le faci in particular si efectele lor te vor surprinde!
   O modalitate de a deveni dezinvolt in tehnicile pe care le aplici este sa-ti folosesti mintea de copil si sa te lasi sa te joci.
   Ai incredere ca te ajuta tot ceea ce vrei/crezi ca te ajuta! Daca ai convingerea ca o anumita postura, o mantra, un demers sunt eficiente, atunci foloseste-le! Ai tu o bluza rosie "carismatica"? Poart-o! Daca te sprijini mai mult pe piciorul drept, esti mai increzator? Foarte bine, stai intr-un picior! Toate acestea iti vor ajuta in procesul de invatare. E ca atunci cand reincepi sa mergi dupa o fractura: ai nevoie de sprijin pana iti recapeti integritatea fiziologica, apoi te dispensezi de baston... in cadrul tehnicilor Silva si Quantum, se folosesc triggere, cum ar fi unirea/pocnirea a doua...
Citeste mai mult

De pe acelasi raft

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one