Mai sunt
00
00
00
00
X
Categorii:
inchide meniul
Lecturi pentru Mini Cititori
Bestselleruri
L-V 08:00 - 20:00 0371.781.781

Retete italienesti rapide si usoare

4.8

49.9  Lei

sau 4990 de puncte. Detalii.

Indisponibil

Cod: LIT978-606-33-0409-5

An aparitie: 2016

Autor: * * *

Categoria: Bucatarie

Editie: Cartonata

Editura: LITERA

Format: 250 x 190 mm

Nr. pagini: 239

Titlu Original: The Silver Spoon

Traducator: Valentina Georgescu

Adauga in wishlist

Trebuie sa fii logat

carte cadou de la litera
Comanda carti de la editura Litera de minimum 79 de lei si primesti cadou cartea "Fata cu ceas in loc de inima" - Peter Swanson.
Transport Gratuit peste 90 de lei
Puncte de fidelitate
30 de Zile Drept de Retur
 

Cel mai bine vanduta carte de retete italienesti din toate timpurile, The Silver Spoon este o adevarata biblie pentru cei care adora bucataria italiana si vor sa se bucure cat mai des de preparatele savuroase ale acesteia. 100 de retete simple, rapide si delicioase care pot fi pregatite in 30 de minute sau chiar mai repede.

Din retetele pe care le gasiti in carte:

Aperitive: • Salata caprese cu mozzarella de bivolita • Crostini cu rosii si ansoa • Bruschette cu rosii • Carpaccio

Felul intai: • Paste cu sos de rosii • Penne arrabbiata • Linguine primavera • Tagliatelle cu somon • Spaghete carbonara • Lasagne bologneze • Risotto cu ciuperci • Supa-crema de morcovi • Supa de rosii cu paine

Felul doi: • Frittata cu prosciutto cotto si salvie • Somon rumenit cu rozmarin • Creveti cu migdale si pesmet • Frigarui de scoici Saint-Jacques • Rulouri de pui cu ansoa si capere • Muschi de vita cu bob • Biftec tartar • Escalop de vitel cu Marsala • Andive belgiene cu sunca de Praga

Garnituri: • Sparanghel cu parmezan • Fasole cannellini de vara • Broccoli picant cu iaurt • Anghinare cu parmezan • Cartofi noi cu rozmarin • Salata de portocale • Salata de pui cu telina

Deserturi si bauturi: • Zabaion • Caramel • Prune in vin • Pere in ciocolata • Clatite cu dulceata • Tarta cu ciocolata si pere

Retete de baza: • Maioneza • Sos bechamel • Ragut • Unt cu salvie

Dragostea si fascinatia adanc inradacinate pentru mancare sunt lucruri care nu s-au schimbat niciodata in Italia. Transmise din generatie in generatie, retetele sunt temelia vietii de familie italiene, dar valoreaza mai mult decat suma elementelor componente. Ele ofera combinatii practice de ingrediente pentru obtinerea unor mancaruri gustoase, de sezon si sanatoase, celebrand totodata un stil de viata pentru care important este sa te aduni cu cei apropiati in jurul mesei ca sa rupeti si sa impartiti o paine.  Ritmul timpurilor moderne a facut ca mancatul impreuna sa fie o necesitate tot mai mare — la urma urmei, acesta este liantul care tine laolalta familia si societatea. Cu Retete italienesti rapide si usoare puteti pregati mese simple si delicioase in cateva minute si sa va bucurati de o mancare fabuloasa si sanatoasa. Fie ca este vorba de bruschette cu rosii (vezi p. 20), pentru deschiderea apetitului, sau de spaghete carbonara (vezi p. 78), pentru satisfacerea poftei de mancare, reconfortante la mijloc de saptamana, cu un pic de chibzuinta si cateva pregatiri preliminare, fiecare dintre cele 100 de retete se poate gati in mai putin de 30 de minute. Rezultatul? Gust maxim cu stres minim. Primiti aromele Italiei in casele voastre cu aceste retete clasice, adaptate si daruite voua cu drag, publicate pentru prima oara in Italia in 1950 si traduse acum in romana, retete culese din gospodarii si restaurante din toata Italia. Italienii stiu cate ceva despre arta de a trai fericit, iar cand vine vorba de mancare buna si de a te inconjura de prieteni dragi, nimeni nu o face mai bine. Buon appetito! 

Fragment:

" Se topeste untul intr-o cratita mare. Se adauga hasma si se soteaza pe foc mic 5 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga spanacul si se amesteca bine, apoi se asezoneaza cu sare, se acopera cu un capac si se lasa pe foc cateva minute, pana se inmoaie. Cratita trebuie luata de pe foc inainte ca amestecul sa se usuce.
intre timp, se fierb pastele al dente intr-o oala mare cu apa sarata clocotinda.
Se pun oul (sau smantana, daca se foloseste) si ricotta intr-un vas pentru servit, se asezoneaza bine cu sare si piper, apoi se bat pana devin cremoase si se omogenizeaza.
Se scurg pastele si se amesteca bine cu ricotta batuta cu ou. Se adauga spanacul si se amesteca usor. Se serveste imediat. ( Conchiglie cu spanac)."

Livrarea se face din stoc din depozitul de carte Libris, in zilele lucratoare. Transportul este gratuit prin curier rapid, oriunde in Romania, pentru orice comanda de minimum 90 de lei. Pentru orice solicitare apelati call center-ul Libris de luni pana vineri intre orele 8-20.

De acelasi autor

commentarii
Rating general al produsului
4.8 (19 review-uri)

Ai cumparat acest produs? Spune-ti parerea!

Acorda o nota produsului

Review-uri
SUPER
Anonim13 08/04/2020
Cele mai bune si gustoase retete pe care la poti prepara chiar la tine acasa cu ajutorul acestei carti

Foarte buna si frumos ilustrata!

Marian1234 07/07/2020
Este o carte foarte buna pentru persoanele care sunt pasionate de gatit . Prezinta retete usor de facut de oricine ,foarte gustoase si unele dintre ele foarte sanatoase ! O recomand cu drag tuturor deoarece iti face viata mai usoara in bucatarie mai ales in momentele in care esti lipsit de inspiratie si nu sti ce sa gatesti .

O incursiune interesanta în gastronomia italiană, extrem de utila pentru cei care vor să învețe să gătească rețete din bucătăria italiana

sus
Feedback Wishlist
// // //