Aceasta carte intruchipeaza unul dintre principiile artei culinare a celebrului maestru bucatar britanic: intotdeauna, numai ingrediente proaspete! Fiecare capitol este dedicat unuia dintre cele patru anotimpuri si introduce ingredientele-cheie ale sezonului, in combinatii care le valorifica prospetimea si savoarea. Savureaza 100 de retete apetisante si inovatoare!
"Un deliciu culinar plin de culoare!" - USA Today
Fragment din cartea de retete:
„Supa rece de castraveti cu panglici de somon afumat
Deseori servim cescute cu o supa usoara de castraveti in restaurantul nostru, ca un amuse-gueule, pentru a deschide apetitul. Secretul profunzimii aromei sta in marinada si in folosirea supei lejere si aromate de legume. Nu servi o cantitate prea mare - pastreaza delicatetea intacta. Cateva felii fine de somon salbatic afumat contrasteaza placut cu supa verde pastelata. 4-6 PORTII CA ANTREU
2 castraveti mari, spalati si uscati
2 linguri de sos de hrean
500 ml de supa de legume (pagina 212)
1 mana mica de fire de menta proaspata
200 ml de smantana lichida aproximativ
100 g de somon salbatic afumat
sare de mare si piper negru proaspat macinat
1. Taie capetele castravetilor. Feliaza-i subtire, cu tot cu coaja (care ofera supei culoarea extraordinara). Poti face asta cu o mandolina sau cu cutitul pentru legume atasat robotului de bucatarie. Pune castravetii intr-un bol incapator.
2. Incorporeaza sosul de hrean si supa de legume cu putina sare si piper. Rupe firele de menta pentru a elibera aromele, apoi adauga-le si pe acestea. Acopera bolul si da-l la frigider aproximativ 2 ore.
3. Scoate firele de menta, apoi mixeaza totul intr-un robot de bucatarie sau blender, pana cand obtii un piure fin. Trece lichidul printr-o sita fina intr-un bol, presand pulpa cu dosul unui polonic. Supa ar trebui sa fie destul de groasa. incorporeaza smantana si verifica de sare si piper — supele reci ar trebui sa fie bine asezonate, altfel te vor dezamagi.
4. Feliaza somonul fasii subtiri si pune-I in mijlocul a patru sau sase boluri de supa, in functie de cantitatea pe care vrei sa o servesti. Toarna supa rece in jurul acestora si serveste imediat.
Nota: In loc de somon afumat, poti incerca niste fasii de tipar afumat.”