promo promo25 octo desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

promo promo25 octombrie mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Card cadou

Dani🌸

Membru din 15/09/2019

Aprecieri

Aprecierii review

6

aprecieri

Review-uri

Review Coment

53

de comentarii

Dragostea in vremea holerei - Gabriel Garcia Marquez

Dragostea in vremea holerei - Gabriel Garcia Marquez

O poveste de iubire care sfidează barierele timpului și ale vieții. Chiar dacă cele două personaje ajung târziu împreună, toată acestă călătorie prin viață, nu este decât pregătirea pentru marea dragoste dintre cei doi.

2021-04-19 03:00:02

0

Patul lui Procust - Camil Petrescu

Patul lui Procust - Camil Petrescu

Un carte frumoasă ce întregește galeria romanelor de dragoste românești.
Aș spune că este o poveste tristă, dar riguros construită, specifică stilului autorului. O mare parte din personaje se regăsec și în "Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război".

2020-11-25 05:47:24

0

Viata Sfantului Vasile cel Mare - Stelianos Papadopoulos

Viata Sfantului Vasile cel Mare - Stelianos Papadopoulos

Această carte este o invitație către cunoașterea unui mare om.
Smeritul și plăpândul Vasile, un model demn de admirat, dar și de urmat, și-a câștigat meritul în galeria sfinților teologi, antrenându-se în lupta acerbă purtată cu demnitate prin cuvânt și rugăciune în slujba credinței ortodoxe.
Viața lui a fost închinată Sfintei Treimi, pe care a apărat-o și teologhisit-o în fața oamenilor de rând, a clericilor și a împăraților. Omul simplu, dar împuternicit de Dumnezeu, s-a zbătut până la ultima răsuflare pentru transmiterea Sfintei Tradiții, cât și pentru păstrarea ei, și a reușit!
Mie, în mod special, mi-a atras atenția în acestă carte, marea prietenie dintre Sf. Vasile și Sf. Grigorie de Nazians, am păstrat printre amintirile mele o relație de prietenie ce depășește cu mult definiția cuvântului din dicționar.
Părtășia la dragostea lui Hristos, este părtășia dragostei către toți cei care ne înconjoară.

2020-11-24 02:31:27

1

Cartea fiului risipitor

Cartea fiului risipitor

Cea mai frumoasă pildă!
O carte care descrie cuprinzător, dar in același timp inedit, caracterul personajelor biblice din Pilda fiului risipitor.
Ceea ce este cu adevărat interesat este modul specific prin care fiecare autor a filtrat învățătura evanghelică, ceea ce a dus la final la dezvoltarea unor concepte concrete și explicative; păreri și opinii, care bineînțeles nu depășesc latura teologică a textului, ci o fructifică, către o mai bogată înflorire spirituală creștină.

2020-10-03 10:08:45

0

Cartea Mironei - Cella Serghi

Cartea Mironei - Cella Serghi

“ L-am așteaptat, i-am pândit pașii. urechile mele exasperate au așteptat, au ascultat, au pândit...
M-am hrănit numai din amintirea unor zile trecute, din nădejdi a căror singură sevă erau febra, visul, închipuirea mea. Să mă trezesc nu doream.
Voiam să dispar, să scap de rosătura din suflet; durere neîntreruptă, ascuțită, chin de neîndurat, care creștea, se înmulțea ca un cancer...”
Mărturisirea unei femei, acesta este Cartea Mironei, o femeie îndrăgostită care ajunge în final să înlăture dragostea bolnăvicioasă, care o urmărește pe parcursul întregului roman.

2020-07-28 09:30:00

0

De doua mii de ani... - Mihail Sebastian

De doua mii de ani... - Mihail Sebastian

De doua mii de ani, o carte care l-a făcut cunoscut mai bine pe Iosef Hechter, decât pe Mihail Sebastian.
Un personaj nenumit de către autor, un personaj care se chinuie să găsescă o devenire, iar atunci când întâlnește persoana potrivită care să-l îndrume, se straduieste in continuare prin ori ce face să caute să-și înțeleagă rostul de evreu prin raportare la acest popor, dar și la “prietenii lui antisemiți”.

2020-07-28 09:00:00

0

Padureanca - Ioan Slavici

Padureanca - Ioan Slavici

“ Fă trei cruci și zi “ Doamne ajută! “ când treci pragul casei, fie ca să ieși, fie ca să intri, căci lumea din întâmplări se alcătuiește, iar întâmplarea e noroc sau nenorocire, și nimeni nu știe dacă e rău ori bun ceasul în care ai pornit, nici dacă va face ori nu ceea ce-și pune de gând.”
Slavici, și înțelepciunea graiul său, inspirat din minunata lume a satului românesc.

2020-05-23 02:31:41

0

Mizerabilii - Victor Hugo

Mizerabilii - Victor Hugo

Un roman pe care orice om trebuie să îl aibă în bibliotecă!
O incredibilă asociație de idei, evenimente istorice și construcții de personaje, care întrunesc o viziune tristă dar adevărată a ceea ce viața poate fi.
Face parte din topul literaturii universale, încadrându-se cu melancolie și trezvie până în societate zilelor noastre.

2020-04-29 10:58:06

0

Fratii Jderi - Mihail Sadoveanu

Fratii Jderi - Mihail Sadoveanu

Romanul “Frății Jderi” îl așez cu gândul alături de “Cei trei muschetari”, atât de mare mi-e admirația, încât îmi îngădui să fac o astfel de comparație.
Nu știu dacă inspirația, cultura autorului sau neamul moldovenilor este cel care, prin forța creatoare a dus la apariția acestei capodopere, dar un lucru este cert, prin acestă scriere, Mihail Sadoveanu a ridicat proza romanescă la rang de artă universală.

2020-04-29 10:43:06

0

Ion - Liviu Rebreanu

Ion - Liviu Rebreanu

Puternica forță creatoare a lui Liviu Rebreanu, inspirată din frumosul și pitorescul sat românesc.
În Ion, accentul cade pe expresivitate și dorință; trăinicia personajelor este luminată de de arta literară, îmbiată de tradiționalul unei lumi autentice.

2020-04-29 10:28:06

0

Cel mai iubit dintre pamanteni - Marin Preda

Cel mai iubit dintre pamanteni - Marin Preda

În Cel mai iubit dintre pământeni, Marin Preda, după ce-și perindă personajul-erou prin mai toate tenebrele și colțurile existenței umane, îl reîntoarce la origine, la esența existenței umane: “ Dacă dragoste nu e, nimic nu e ...”

2020-04-29 10:28:06

0

Adam si Eva - Liviu Rebreanu (Carti de patrimoniu)

Adam si Eva - Liviu Rebreanu (Carti de patrimoniu)

Dragoste și destin sunt cuvintele ce creionează opera lui Rebreanu.
O poveste de iubire ce se compune prin reîncarnarea sentimentelor; dincolo de timp și spațiu, întâlnirea sufletelor pereche este inevitabilă.

2020-04-29 10:28:06

0

Mandrie si prejudecata - Jane Austen

Mandrie si prejudecata - Jane Austen

Furtuna sentimentelor pune stăpânire pe protagoniștii romanului încât de la prima întâlnire. Dragostea este cea care modelează personalitatea și percepțiile preconcepute ale celor doua personaje.
Dragoste modelează și îmblânzește mândria și tot ea se revarsă în sufletul zădărnicit de prejudecăți.

2020-04-28 07:43:06

0

Idiotul - F.M. Dostoievski

Idiotul - F.M. Dostoievski

Prințul Lev Nikolaevici Mîșkin este un personaj complex. Aș putea spune că Dostoievski a creat o personalitatea pe care o văd pictată alături de Edmond Dantes, Rett Butler etc. pe cupola catedralei literare universale.
Gândindu-mă la acești eroi, contemplația îmi plecă departe la o întâlnire de cunoaștere și creație ocrotită sub cupola Sixtină.

2020-04-28 07:43:06

0

Enigma Otiliei ed.2017 - George Calinescu

Enigma Otiliei ed.2017 - George Calinescu

Gândindu-mă la Otilia și Felix, ma gândesc la firea și personalitatea femeii, impetuos conturată la acea epocă, dar și la adolescentul îndrăgostit și pierdut printre străini.
Un roman ce face cinste bibliotecii literare românești, o carte în care citești și privești cu tristețe.

2020-04-28 07:13:06

0

La rascruce de vanturi - Emily Bronte

La rascruce de vanturi - Emily Bronte

Timpul este cel care se așterne nemilos peste iubirile părăsite și tot el este cel care se așează in ograda celor sortiți, odihnindu-se în veșnicia iubirii.
“ Tenebrele sunt lumina în stare latentă”, definiția personalităților din roman, riguros conturate de autoare.

2020-04-28 07:13:06

1

Laleaua neagra - Alexandre Dumas

Laleaua neagra - Alexandre Dumas

Laleaua neagră este emblematică pentru Dumas; cred că este cartea ce-i descrie cel mai bine forța creatoare.
Stilul vivace ce ține cititorul cu mintea și sufletul contopite cu personajele cărții, care la final dezvăluie o întreagă artă a cunoașterii, se revarsă într-o idee inedită, o floare, o lalea simplă, dar neagră; o carte, simplă, dar creată sub condeiul mărețului Dumas.

2020-04-28 04:58:06

0

Contele de Monte-Cristo. Vol.1+2 - Alexandre Dumas

Contele de Monte-Cristo. Vol.1+2 - Alexandre Dumas

Când mă gândesc la Contele de Monte Cristo, mă găsesc la Edmond Dantes, la simplul marinar care a cucerit valurile timpului cu povestea sa; mă gândesc la Alexandre Dumas, ca la un autor care e mai trainic și mai puternic decât personajul său.
În acest magnific roman, trăiești laolaltă cu agonia și extazul, cu apa mării care se lovește cu zbucium de malul timpului, din a căror întâlnire se ridică in vazduh stropi de lumină, întipăriți prin cuvinte de mâna creatorului.
Nu există om căruia să nu-i placă Dumas, există oameni care nu știu încă, cât de mult le place Dumas.
Citiți!

2020-04-27 10:43:06

0

Audienta la un demon mut - Savatie Bastovoi

Audienta la un demon mut - Savatie Bastovoi

O carte care care înfățișeză întâmplări mai puțin reale, dar care trezește interesul cititorilor și oferă totodată noi perspective privind înțelegerea religiei.
Mă duce cu gândul la romanele polițiste, construcția literară a autorului, fiind foarte antrenată, pentru publicul adolescentin.

2020-04-27 05:58:06

0

Adela Ed.2018 - Garabet Ibraileanu

Adela Ed.2018 - Garabet Ibraileanu

Când mă gândesc la Adela, mă gândesc la iubire. La doi oameni îndrăgostiți care nu sunt capabil să-și mărturisească sentimentele, din teama da nu fi împărtășiți sentimental. O țesătură de întâlniri și întâmplări, care în cele din urmă nu duc decât la o despărțire definitivă.

2020-04-27 05:58:06

0

Razboi si pace Vol.1+2 - Lev Tolstoi

Razboi si pace Vol.1+2 - Lev Tolstoi

Cel mai mare roman al literaturii, roman în adevăratul sens la cuvântului. Roman care își câștigă existența literară, nu prin amploare ci prin faptul că de fiecare dată când mă gândesc la Război și Pace, mă gândesc la Lev Tolstoi. O carte în care autorul este mai puternic decât personajele, o carte care mă face să mă gândesc la creator și nu la poveste în sine.
Cât de fastuoasă trebuie să fii fost perspectiva creatoare, mâna care a plămădit și modelat viața paginilor pe care le-am citit.
“ Iubind omenește, iubirea se poate preschimba in ură, dar dragostea dumnezeiască nu se poate schimba niciodată. Nimic, nici chiar moartea n-o poate nimici. Ea este însăși esența sufletului. Câți oameni n-am urât eu în viață! Și dintre toți, pe nimeni n-am iubit și n-am urât atâta cât am iubit-o și am urât-o pe ea... Și deodată și-o imagină pe Natașa, dar nu ca înainte, numai cu farmecul ei, care-l vrăjea; își imagină pentru prima oară sufletul ei. Și-i înțelese sentimentele, suferința, rușinea și căința. Acum înțelese toată cruzimea refuzului său, toată cruzimea ruperii legăturii cu ea. Dacă aș putea s-o mai văd măcar odată! O singură dată să mă uit în ochii ei și să-i spun...” Prințul Andrei

2020-04-13 05:46:07

0

Flavian vol.2: Viata merge inainte - Alexandru Torik

Flavian vol.2: Viata merge inainte - Alexandru Torik

După ce ți-ai însușit poruncile și Învățăturile lui Hristos, urmează trăirea in profunzime, în și prin asceză.
Carte este o manifestare a jertfei continue, jertfă care duce la comuniunea cu Dumnezeu, și la iubirea necondiționată a aproapelui.

2020-04-13 05:00:09

0

Flavian - Alexandru Torik

Flavian - Alexandru Torik

O carte bună; îndrumătoare, pentru cei care nu cunosc și nu știu să aplice poruncile lui Dumnezeu.
Povestea te captivează de la prima pagină și te îndeamnă să o citești pe nerăsuflate.

2020-04-13 05:00:09

0

Intre iadul deznadejdii si iadul smereniei - Siluan Athonitul

Intre iadul deznadejdii si iadul smereniei - Siluan Athonitul

Pentru a dobândi harul Duhului Sfânt trebuie să treci prin iadul deznădejdii. Să capeți smerenie din orice lucru pe care-l faci ( când privești o floare, când mănânci, când vorbești, când pășești etc.), să îngădui oricui; cu smerenia înduri orice.

2020-04-13 05:00:09

0

Intre Freud si Hristos cartonat - Savatie Bastovoi

Intre Freud si Hristos cartonat - Savatie Bastovoi

Cartea de față aduce în fața cititorului o perspectivă nouă, atât prin stilul caracteristic autorului, cât și prin deplinătatea cunoștințelor, atât de simplist expuse.
Cred de cuvință că este o ilustrată cuvântătoarea a societății contemporane.
Recomandabilă către tinerii care deși se simt prinși în idei statice, pot oricând să-l descopere pe Dumnezeu. “ Libertatea este lungimea lanțului? “

2020-04-13 10:31:07

0

Sfantul - Maria Pastourmadzis

Sfantul - Maria Pastourmadzis

Literatură duhovnicească, hrană pentru suflet.
O carte, care odată începută nu poți să te mai desparți de ea. Relevarea treptelor către sfințenie aduce in fața cititorului evidența ca Dumnezeu este mereu alături de noi.

2020-04-13 10:16:07

0

Filocalia 1 Sfintelor nevointe ale desavarsirii ed.2017

Filocalia 1 Sfintelor nevointe ale desavarsirii ed.2017

Glasul dulce al Filocaliei, este glasul lui Dumnezeu în trăirile Sfinților Părinți.
“Tai mereu cu gândirea bucata de lut care te alcătuiește, modelând o idee: După chipul și asemănarea lui Dumnezeu”.

2020-04-13 10:16:07

0

Padurea spanzuratilor - Liviu Rebreanu

Padurea spanzuratilor - Liviu Rebreanu

“ Aseară însă am văzut pe Ilona și... m-am regăsit, mi-am regăsit iubirea... Altfel cum aș fi îndurat o noapte întreagă aici, singur??... Acuma mi-e sufletul liniștit... De ce să reîncep chinurile? ... Nu mai vreau nimic. Iubirea îmi ajunge, căci iubirea îmbrățișează deopotrivă pe oameni și pe Dumnezeu, viața și moartea. Iubirea cea mare e aici, în odăița aceasta ... O respir în fiecare clipă... E în mine și în afară de mine, în tot cuprinsul infinitului... Cine n-o simte nu trăiește aievea; cine o simte trăiește în eternitate... Cu iubirea în suflet poți trece pragul morții, căci ea stăpânește și dincolo, pretutindeni, în toate lumile existente și inexistente...”
Ceea ce este interesat la Rebreanu, este forța lui creatoare; câtă conștiință și trăire în personajele sale. Aș spune că Pădurea Spânzuraților e “ o clipă cât o viață de om” .

2020-04-12 06:31:07

0

Dragostea Adevarata - Dmitry Semenik

Dragostea Adevarata - Dmitry Semenik

“ Atunci când există scânteia dumnezeiască, atracția este neapărat una reciprocă. Două inimi omenești încep să comunice în tăcere - vorbesc până și privirile, gesturile. Cei doi au stat pur și simplu alături, nici măcar nu și-au mărturisit sentimentele, și totuși simt apropiere, atracție. Convorbirea poate privi lucruri care n-au absolut nicio legătura cu dragostea, însă ei știu că au neapărat nevoie unul de celălalt, că între ei există o profundă legătura de taină, că Domnul le dă un semnal nevăzut, și fiecare pleacă simțind un anumit cutremur. Lucrul acesta este întotdeauna privit ca un eveniment. “
fragment din carte

2020-04-12 09:31:07

2

Calea spre tine insuti - Haralambos Papadopoulos

Calea spre tine insuti - Haralambos Papadopoulos

“ Calea spre tine însuți” este potrivită pentru oricine.
În fiecare dintre noi exista la un moment dat un spațiu neîmplinit sau neînțeles al propriului sine. Cartea explică frumos că “ jumătatea” ființei noastre așteaptă de fapt sa fie întregită în Hristos. Doar manifestându-ne prin credință reușim să privim propriile complexe sau probleme personale într-un plan secundar și inferior, luminii cuvâtătoare a lui Dumnezeu.
Să simți că tot ceea ce ți-a umbrit sufletul cândva, dispare cu o simplă îmbrățișare a lui Hristos.

2020-04-07 09:00:35

0

Ce trebuie sa stii inainte de casatorie - Elena Morozova

Ce trebuie sa stii inainte de casatorie - Elena Morozova

O carte splendidă!
Înțelegerea sinelui și cunoașterea propriului caracter sunt obiective ce trebuiesc bine definite înainte de a pătrunde în taina căsătoriei, sau în sfera unei relații.
Acestă carte exemplifică și conferă modele bine creionate, în ceea ce privește perioada relațiilor predecesoare căsătoriei, și nu numai. Situații care pot dezvălui imaginea veridică a propriului eu.
Doar dragostea adevărata învață oamenii să cunoască și să guste din evlavia vieții.

2020-04-01 04:08:23

0

Vulturul ranit. Viata Sfantului Grigorie Teologul - Stelianos Papadopoulos

Vulturul ranit. Viata Sfantului Grigorie Teologul - Stelianos Papadopoulos

Vă mulțumesc pentru oportunitatea de a lectura o capodoperă.
Cartea “Vulturul Rănit” reprezintă pentru noi un medicament sufletesc și trupesc, un model de asceză continuă, menit să îndrume cititorul către depășirea tuturor greutăților existențiale.

2020-04-01 03:38:23

0

Sfintii parinti despre originile si destinul cosmosului si omului - Alexandros Kalomiros

Sfintii parinti despre originile si destinul cosmosului si omului - Alexandros Kalomiros

O carte foarte interesantă; pentru toți pasionații de filozofie, teologie și știință
O carte care vorbește despre crearea lumii din punct de vedere patristic, dar care caută mereu să meargă paralel cu evoluția și știința, nu împotriva lor, ci în complementaritate.
“Dumnezeu este viața: “ Eu sunt viața” iar la întrebarea “Ce este omul?”,se creionează două răspunsuri în biblie:
1) se poate spune că tot textul Sfintei Scripturi este răspunsul la acestă întrebare
2) răspunsul e Întruparea lui Dumnezeu. “

2020-04-01 11:38:23

0

Noi suntem despre cărţi şi la fel este şi Newsletter-ul nostru

Abonează-te pentru a afla rapid care sunt promoţiile zilei, noutăţile şi recomandările noastre.

Ma abonez image one
Ma abonez image one