headerdesktop trgratuit20feb24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile trgratuit20feb24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Transport Gratuit

la orice comanda,

indiferent de valoare!

Rasfoieste si comanda!

Panait Nicoleta1984

Membru din 09/03/2016

Aprecieri

Aprecierii review

3

aprecieri

Rating

Review Coment

67

de review-uri

Biblioteca de pe luna - Francesc Miralles

Biblioteca de pe luna - Francesc Miralles

Un iubitor de lectură, de cărți, nu ar rezista să stea fără acesta, iar când simte pentru prima oară cu adevărat o carte, Verne constată că nu ar mai putea trăi fără ele. De aici și decizia lui de a nu părăsi Luna... Exovillage urmează să fie cea mai nouă locație selenară, un oraș pe Lună care este în curs de construcție, cu scopul de a fi vizitat de magnații de pe Pământ. Moira ajunge să lucreze aici, pe Lună...unde se potrivește perfect sloganul " Servicii de ieri, la prețuri de mâine", iar între ea și prietenul ei Verne se află o distanta de 384.400 km, comunicând prin intermediul e-mailului, dar destul de rar-exonetul fiind limitat.Și el candidase pentru Exovillage, dar nu fusese încă recrutat, spun încă,deoarece o să fie chemat. Acum, când nu o mai are aproape pe Moira, regretă că nu i-a spus mai devreme ce simțea pentru ea, dar distanța nu-l împiedica și îi trimite un e-mail cu gândurile lui. Sentimentele sunt reciproce. Verne lucrează ca și consultant, adică la un call- center unde lumea sună pentru a li se citi în tarot. Am apreciat umanitatea de care dă dovadă în conversațiile pe care le are, încearcă cu ajutorul cărților de tarot să-i îndrepte pe calea cea bună. Am apreciat și că a rezistat farmecelor lui Lilly, cu alte cuvinte sentimentele pe care le simte față de Moira sunt reale. Am fost dezamăgită de Moira, la fel și el când a aflat că are o relație pe Lună, fix când el ajunge acolo, dar cu toate astea tot nu încetează să o iubească. Nu a fost chemat pentru postul de chelner, ci pentru alt post, dar în primul grup de turiști, se întâmplă ceva tragic, iar Kunar decide să închidă temporar baza selenară.

2023-08-06 04:55:44

0

Termene si conditii. Seria Miliardarii de la Dreamland Vol.2 - Lauren Asher

Termene si conditii. Seria Miliardarii de la Dreamland Vol.2 - Lauren Asher

✍️"E treaba unei soții să-ți dea peste nas, pentru ca restul lumii sigur n-are s-o facă" ✍️"Lucrurile mărunte îi fac pe oameni să fie apreciați." ✍️"Nimic nu se va schimba dacă nu schimbi tu: ✍️"Învață să folosești cuvintele că pe niște arme, pentru ca sunt mai puternice decât orice pumn!" ✍️Accepta-ti fricile și evoluează dincolo de ele, astfel îți vei petrece viata luptandu-te cu ele la fiecare pas!. În cazul în care doriți să o citiți, să știți că este volumul al doilea dintr-o trilogie. Bineînțeles că le recomand pe amândouă, au fost fix ce aveam nevoie...o detașare de la cotidianul zilnic. Mă așteptam la povestea fratelui mijlociu, dar a fost o schimbare isteață, zic eu, ținând cont de relația dintre Cal și Iris. Cartea mi s-a părut extraordinar de bună, s-a ridicat la nivelul așteptărilor mele, dar ca și primul volum, scenele de dragoste consider că au stricat tot ��. Dacă nu vă amintiți sau dacă doriți să știți puțin despre ce e vorba, bunicul a 3 frați le lasă o moștenire cu "Termene și Condiții ". Consider că misiunea fratelui mai mare este cea mai grea:aceea de a-și găsi o soție, de a se însura și de a avea un copil într-un an, el care era un celibatar renumit. Găsește o logodnică/viitoare soție, dar aceasta nu este dispusă pentru suma astronomică oferită, să-i suporte caracterul, comportamentul etc. Oare ce o să se întâmple când este părăsit fix în seara când urma să-și anunțe logodna?

2023-08-06 04:52:59

0

Menajera - Freida McFadden

Menajera - Freida McFadden

La 17 ani Millie intră în închisoare pentru o perioada de 10 ani...După ce ieșe nu are prieteni, familie , sprijin și face tot posibilul să supraviețuiască. Este greu având cazier, nimeni nu vrea să o angajeze, așa că forțată de împrejurări modifică cv-ul și ajunge menajeră în casa unor bogătași și consideră că a dat norocul peste ea.... Dar oare cât suportă, la câte neconcordante, învinuiri o să mai închidă ochii? Eu as fi demisionat după faza cu luatul copilului de la școală.. Nina are probleme de memorie, dar Andrew ce are, este orb și surd? Cum și-ar putea lăsa copilul în preajma soției, ținând cont de context? Cecelie...vai ce razgaiată de copilă.. Și am judecat-o pentru alegerile făcute de Millie, totuși, un bărbat însurat este un bărbat însurat... Situația s-a întors la 180° cu destăinuirea Ninei, dar nu sunt mulțumită cu finalul acestei cărți, adică cu noul loc de muncă pe care Millie îl primește la recomandarea Ninei.

2023-08-06 04:51:09

0

Sange auriu - Namina Forna

Sange auriu - Namina Forna

Elementele fantastice întâlnite în acest volum au fost noi pentru mine, așa că această autoare a reușit să mă facă să-mi placă lumea pe care și-a imaginat-o...chiar dacă această lume a oamenilor este pe cale de dispariție... 16 ani a a așteptat Deka acest moment, al Ritualului Purificării, sărbătoare prin care putea să-și dovedească puritatea, după ce tot atâția ani a fost blamată datorită culorii cafenii a pielii. În ziua ritualului, orașul este atacat, iar Deka este identificată a fi impura, datorită modificării culorii ochilor si transformarii vocii, iar când a fost crestată, culorea aurii a sângelui a confirmat. Este condamnă la moarte, dar niciuna din cele 9 modalități de omorâre la care a fost supusă :"decapitare, ardere, înec , incendiere, spânzurătoare, otravire, eviscersre, dezmembrare,lapidare" nu au reușit să-i curme viața și astfel ajunge la curtea împăratului Gezo, cel care urmează peste 10 luni să desfășoare o campanie pentru apărarea sau atacarea urlatorilor ai morții. Se pare că toți urlătorii ai morții se întorc în Cuibul Primordial, iar sediul Regatului Otera se află chiar în drumul lor. Care este deznodământul acestui volum...? Vă îndemn să-l descoperiți!

2023-08-06 04:49:40

0

Mopsi la Polul Nord - Philip Reeve, Sarah McIntyre

Mopsi la Polul Nord - Philip Reeve, Sarah McIntyre

Această carte este perfectă pentru copiii care au învățat să citească bine și își doresc o carte "mai groasă" să o parcurgă. Scrisul este aerat, iar ilustrațiile sunt destule pentru a completa perfect povestea. Șen este un băiețel orfan, un mus, aflat la bordul navei Seaua Norocoasă, în vârsta de 10 ani. Steaua Norocoasă rămâne captiva în gheața de la Pol, iar echipajul pentru a se salva, sunt nevoiți să abandoneze nava. Înainte de a părăsi nava, își iau și marfa ce le asigura traiul, dar abandonează cei 66 de câini mopși. Având un suflet de aur, Șen nu-i poate abandona, așa că rămâne singurul care îi salvează și care este nevoit să plece să le caute de mâncare. Ajunge la un oficiu poștal, unde fetița de acolo -Șika, este de acord sa-i ofere mâncare pt câini în schimbul câtorva câini. În orașul Iarnia și în tot Nordul apăruse "Iarna Adevărată ", o iarnă ce apare odată la câțiva ani buni și singurul moment în care se putea organiza "Cursa până în Vârful Lumii", având ca premiu:îndeplinirea unei dorințe din partea lui Moș Omăt. Pentru că a fost ajutat, Șen își dorește să o ajute și el pe Sika și altfel pornesc împreună în marea cursă, înhămându-i pe toți cei 66 de mopși la sanie. .......... Mi-a plăcut, a fost haioasă, plina de imaginație cu atâtea tipuri de zăpadă, iar Moș Omăt m-a dus cu gândul la Moș Crăciun.

2023-08-06 04:48:36

0

Prajituri in spatiu - Philip Reeve, Sarah McIntyre

Prajituri in spatiu - Philip Reeve, Sarah McIntyre

În acest volum este vorba despre o fetiță pe nume Astra, ce urmează să efectueze alături de familia sa și alți oameni, o călătorie spațială de 199 de ani până la o nouă planetă "Nova Mundi". După ce au ajuns la bordul navei și se pregătesc de decolare, Astrei i se face foame, se duce în sala de mese și descoperă o mașinărie Nom-oTron care îi poate îndeplinii orice dorință culinară. După ce i s a îndeplinit prima dorința (un biscuite cu ciocolată delicios) face o comandă "specială " dar pe care nu apuca să o vadă deoarece este condusă la somn. Se trezește peste 100 de ani și constată 3 lucruri: mașină de făcut mâncare a creat niște dulciuri care o atacată și care se dezvolta într-un ritm rapid, pe nava lor au pătruns niște hoți extratereștri, iar direcția navei a deviat de la cursul stabilit. Având un ajutor din partea extratereștrilor, reușește să rezolve aceste probleme, mai mult , reușește să-și facă un nou prieten, pe Oroarea fără Nume, iar toți ajung cu bine pe noua planetă

2023-08-06 04:47:02

0

Emily si Balciul din Luna - Philip Reeve, Sarah McIntyre

Emily si Balciul din Luna - Philip Reeve, Sarah McIntyre

Emily este o fetiță de 10 ani ce locuiește pe Lună, în cadrul unui bâlci, anume la Oficiul pentru Obiecte Pierdute. Ea s-a născut dintr-un ou mare, ce fusese uitat de cineva, și astfel a ajuns la OpOP. Ce am mai putea spune de Emily este că are o coadă (adevărată, doar a eclozat, deci totul e posibil) și că este fan reparații utilajelor. Când nu este la școală, atunci se află în preajma celor 2 mecanici ai bâlciului, Cobe și Colți. Odată cu iminenta și ciudata apariție a inspectorului Dosdelună la bâlci, au loc o serie de incidente suspecte ce periclitează atât siguranță extratereștrilor veniți din toate colțurile galaxiei, dar și închiderea acestui centru. Oare Emily o să reușească să-și demonstreze aptitudinile, dar să dejoace planul lui Dosdelună?

2023-08-06 04:46:12

0

Vanatorii de carti - Jennifer Chambliss Bertman

Vanatorii de carti - Jennifer Chambliss Bertman

Wow, ce carte minunată!!! Tot regretul îl am că am citit-o pe bucăți (așa este când depinzi de un mic ascultător), dar sigur o să revin la ea. Emily are 12 ani și în acești ani s-a mutat până atunci de cinci ori, și o să se mai mute, deoarece părinții ei si-au propus să viziteze toate cele 50 de state ale Americii. Acum ajung în San Francisco, orașul unde celebrul editor Griswold își are editura, dar care și organizează jocul "Vânătorii de Cărți " pentru toți iubitorii ai acestora. Membrii pot cauta, pe baza indiciilor date, despre cum să descopere o carte ascunsă și astfel primesc puncte, în baza cărora ei sunt clasificați în tipuri de detectivi. Din păcate, fix în ziua când ajung în oraș, editorul este atacat intr-o stație de metrou și ajunge internat în stare gravă. Plimbându-se, Emily descoperă la metrou alături de fratele ei-Matthew și James o carte scrisă de Edgar Allan Poe -Carabusul de aur, carte ce conține un cod cifru ce dă startul unui joc nou, joc pe care editorul trebuia să-l anunțe în acea zi, dar lucru nefiind cu putință... Mai multe informații - le descoperiți în carte. Cât mi-a plăcut ideea acestei cărți, a unui club cu foarte mulți membri înscriși, multe cărți de căutat în funcție de oraș, dar și posibilitatea de a putea oricine să inițieze un joc. Titlurile de cărți menționate: câteva nuvele de Poe, Inimă de cerneală-Funke și nu numai...precum și informațiile despre toate editurile care organizează acest tip de joc...etc

2023-08-06 04:44:58

0

Chira Chiralina - Panait Istrati

Chira Chiralina - Panait Istrati

"Căci bunătatea unui singur om este mult mai puternică decât răutatea miilor de oameni. Răul piere în același clipa cu moartea celui ce l-a săvârșit, binele continuă să- si reverse strălucirea și după dispariția celui drept. " Chira Chiralina este un nume legendar în istoria orașului Brăila, de aici s-a inspirat și autorul nostru și a scris acestă nuvelă, in care cei doi frați au un destin nefast. Tânărul Adrian, spre care am crezut că se v-a îndreaptă toată atenția scriitorului, își întâlnește un văr îndepărtat, pe Stavru Dragomir, care îi propune o călătorie de afaceri. Pe drum, Stravu își deapănă povestea intrigantă și tristă a vieții. Stavru s-a născut într-o familie avută, fiind fiul mai mic cu 4 ani decât frumoasa Chira. Tatăl lor împreună cu fratele lui mai mare al lui Stavru vine în vizită doar să-și bată soția, fiica și fiul. El a trăit intr-o casă cu o violență ieșită din comun, o casă a desfrâului. In urma unei bătăi groaznice, f mamei transfigurata, fratii mamei reusesc sa o razbune, iar ei decid să fugă sub promisiunile înșelătoare ale unui comercinat. Frumusețea și naivitatea lui l-au costat foarte mult, încă de la o vârstă fragedă ajunge captiv 4 ani pe nava unui turc, iar sora lui este vândută în harem. Are un singur țel când fuge, acela de a-si găsi sora, dar dorința aceasta oarbă și tinerețea, naivitatea lui îi aduc în cale alți oameni care profită ( în adevăratul sens al cuvântului ) de el. Toate greutățile, brutalitatile îndurate l-au trasnformat in omul "de azi", greu să mai îndrepți ceva ce a crescut strâmb

2023-08-06 03:56:02

0

eBook Flatscher - Uau, un sconcs detectiv - Antje Szillat & Jan Birck

eBook Flatscher - Uau, un sconcs detectiv - Antje Szillat & Jan Birck

Flatscher. Uau, un sconcs detectiv! #144pagini Wow, ce carte amuzantă! A râs Damian încontinuu aseară la ea pe parcursul primelor 60 de pagini, iar dimineața s-a trezit cu gândul la ea și bineînțeles că am finalizat-o. Este primul volum tradus dintr-o serie de cărți și sper să traducă și restul volumelor. Flatscher este un sconcs ce trăiește în curtea restaurantul Elanul Sălbatic. El se împrietenește cu fiul bucătarului, cu Theo, în urma unui incident neplăcut desfășurat chiar în curte, dar totul e bine când se termină cu bine, iar cei doi ajung prieteni. Și să deviez puțin de la povestirea cărții să vă spun cum am aflat eu din această carte cum se numeste sigla mașinii Rolls Roys, anume Emily(cea care seamănă cu un înger). Pe lângă găluște, cei doi mai au în comun și pasiunea de a elucida mistere, așa că cei doi devin asociați, angajează chiar și o secretară și deschid Agenția de Detectivi din Fundul Curții. Nu durează mult si deja se confruntă cu primul caz, să-l caute pe acela care se sustrage mereu de la neplata notei de la restaurant. Chiar recomand acest volum celor care vor să se amuze copios, care vor să-si testeze vigilența cititului ( la sfârșitul cărții există 15 întrebări despre carte )sau care trebuie să întocmească un jurnal de lectură a unei cărți citite. Îmi plac sfaturile de lectură care se regăsesc, precum și scrisoarea adresată de editură-nouă cititorilor. Da, ne plac poveștile amuzante, năzbâtiile, istețimea și curajul personajelor, așa că DA, o sa mai citit cărți din seria" Eu, Supererou!"

2023-08-06 03:54:44

0

Razboiul limonadei - Jacqueline Davies

Razboiul limonadei - Jacqueline Davies

Războiul limonadei-Jacqueline Davies #232pagini Evan si Jessie Treski sunt doi frați de 10 respectiv 8 ani. Acțiunea cărții începe cu aproximativ 1 săptămână înainte de începerea noului an școlar, și cu scrisoarea de înștiințare sosită de la școală, precum în acest an școlar, Jessie o să fie în clasa a IV-a cu Evan, ea sărind peste clasa a III-a. Prietenia lor este afectată, Evan este cel care se gândește cât de slab se descurcă la școală, atât la matematică, cât si la română, cât de bună este Jessie și în ce situație o să fie el când colegii or să facă comparație între cei doi. Dar aceste frământări nu le discuta cu nimeni, îl macină, este ca un butoi cu pulbere ce câteodată mai explodează, aducându-i injurii surorii lui. Cei doi fac un pariu, anume: acela care până la sfârșitul vacanței reușește să strângă cei mai mulți bani din vânzarea limonadei, tot câștigătorului îi revin și banii pierzătorului. Intre cei doi frați este o luptă acerbă, cu aliați-colegi de clasă, cu armament (chipsuri, oja, codite), cu planuri bine documentate și elaborate, dar cel mai important cu lecții de viață. La sfârșit, Evan reușește să dea glas temerilor lui, discută cu sora lui, este iertat-atât ca a fost răutăcios, dar și pentru că a pierdut banii colegii sale. Bineînțeles că istețimea lui Jessie îi face să iasă amândoi din situația de a avea ce preda către Asociația de Animale. Și sper ca Scott să nu rămână nepedepsit în următorul volum.

2023-08-06 03:52:57

0

Matusica ingrozitoare - David Walliams

Matusica ingrozitoare - David Walliams

Mătușica îngrozitoare-David Walliams. #384 Stella este o fetiță de 12 ani ce se trezește imobilizată la pat și captivă în propria casă de către mătușa ei, Alberta. Alberta, o impătimită a jocului Tiddlywinks, dar și a bufnițelor, a reușit să-si piardă toată averea ei, precum și a fretelui, așa că are un plan de a intra în posesia conacului Saxby Hall, neștiind de testamentul făcut de fratele ei. Dacă planul de a îi omorî pe fratele și soția acestuia i-a reușit, din accident a scăpat Stella. Așa că tot ce poate sa facă este să găsească testamentul ascuns și să o pună pe Stella sa semneze actul de renunțare la moștenire. În ajutorul Stellei vine fantoma Funingine, o fantomă care se dovedește a fi mai mult decât un prieten de nădejde. Totul e bine când se termină cu bine, mătușa Alberta este "pedepsită " chiar de bufnița ei, conacul Saxby Hall devine un orfelinat, iar Funingine are prieteni noi.

2023-08-06 03:52:06

0

Elias si spioana Carturarilor III: Moartea la porti - Sabaa Tahir

Elias si spioana Carturarilor III: Moartea la porti - Sabaa Tahir

Moartea la poartă vol 3 #512pagini Spoiler alert!!!! Ce deznodământul a avut volumul al doilea, la așa sfârșit recunosc că nu mă așteptam, ca Elias să devină Păzitorul Sufletelor...mă gândeam că o să fie salvat de Helen. Acțiunea din acest volum are loc la câteva luni de la transformarea lui, el reușind o bună perioadă să fie atât alături de Laia în acțiunile ei de eliberare a plebeilor Cărturari, precum și alături de Shaeva pentru a fi inițiat în noul "statut" Helen are misiunea de a aduce informații prin care Comandantul să fie acuzat, altfel riscă să rămână și fără ultimul membru al casei sale. Ea este în continuare ajutată de camarazii ei, precum și de Harper-fratele lui Elias, dar și de bunicul ultimului menționat....dar și de Zburător. Laia încearcă să obțină ea ultima bucata necesară întregirii "Stelei ", Stea ce poate aduce pe Pământ sfârșitul omenirii. Zburatorul reușește să le pună tot felul de piedici, atât lui Elias, cât și lui Helen, precum și Laiei. Zburatorul a fost un personaj complex în acestă serie, modul cum a reușit să-i învârtă pe degete pe atâția oameni și modul cum a știut să se folosească de atâția oameni pentru a-si indeplini planul...

2023-07-02 05:54:11

0

Maxwell maidanezul si veverita fara poveste - Steve Voake

Maxwell maidanezul si veverita fara poveste - Steve Voake

Cred că este o serie perfectă pentru cititorii începători. In al doilea volum "Max Maidanezul și veverita fără poveste ", Max o întâlnește pe veverița Furnică, o veveriță care este în căutarea unei noi povești, dar și a drumului "spre casă " Hotărât să o ajute, învață chiar să se cațere în copaci, pentru a o ajuta pe Furnică să-și învingă teama de înălțimi, dar o și conduce la Zoo, locul unde se întâmplă din păcate lucruri îngrozitoare. În această nouă aventură nu este singur, vechii prieteni sunt alături de ei, și nu numai...deoarece și aici își face câțiva care îl vor ajuta... Oare cum se va finaliza acest volum? ✍️"Arăți cam absent...Așa e,..dar nu știu de ce. Se pare că am tot ce vreau. -Atunci poate este timpul sa ne dorim ceva diferit "

2023-06-19 02:53:12

0

Laboratorul de parfumuri - Anna Ruhe

Laboratorul de parfumuri - Anna Ruhe

O minunată carte de aventuri, misterioasă și aromată... Odată schimbarea locului de munca a tatălui lui Luzie, se schimbă și orașul, implicit și casa. Astfel ajung în vila Evie, având-o colocatară pe Hanna. Cum părinții sunt ocupați cu despachetatul, copiii: Luzie de 13 ani și Benno de 5 ani au timp să exploreze casa și astfel reușesc să găsească ascunsă o cheie ce îi fac și mai curioși privind ușa de la care provine. În ajutorul căutării vine și vecinul lor, Mats. Harta care i-a condus spre ușa misterioasă a fost observat de Benno și astfel copiii ajung să descopere un laborator de parfumuri. Ce se întâmplă când una dintre sticlutele luate de Benno dispare? Oare sunt singurii care știu de existenta acestui laborator? Vă invităm să parcugeti acest volum, singurul inconvenient ar fi ca la traducerea textului este folosit perfectul simplu...

2023-06-14 09:08:10

0

Furie si furtuna. Seria Mesagerul. Vol.1 - Jennifer L. Armentrout

Furie si furtuna. Seria Mesagerul. Vol.1 - Jennifer L. Armentrout

Începusem "Apocalipsa elementelor " acum câtva timp, dar triunghiul amoros prezentat în primul volum (parcă), m-a determinat să nu continui seria. Dar poate o să revin la ea....ca să înțeleg mai bine ce s-a întâmplat, deoarece această serie are o mică legătură cu ea. Majoritatea "gardienilor" credeau că Trinity este o orfană ce a fost înfiată de Thierry și Matthew, însă nu era "doar un om", ea vedea stafii și spirite, acest lucru fiind știut doar de câteva persoane, părinții adoptivi, Jada și Misha....dar acest lucru nu este tot.... Gardienii sunt ființe cu puteri fantastice, ce în stare de somnolență se transformă în gargui. Acești sunt destul de puternici, indestructibili, aproape invincibili, singurii care îi pot omorî sunt Demonii de Nivel Superior și...Trinity Când se transformă gardienii, pielea lor căpăta o nuanță cenușie, impenetrabilă, nici gloanțele nu pot trece, mâinile au gheare ascuțite ce pot tăia chiar și piatra, au coarne, iar pe omoplatii le cresc aripi ce au o avengura de aproape 3m. Dacă Demonii mănâncă un nefilim, aceștia cred că pot pătrunde în Rai. Iar părțile componente ale corpului pot fi folosite pentru vrăji...cum vi se pare până acum? Vă las să descoperiți primul volum al acestei serii, mi-a plăcut...îi acord 5☆

2023-06-04 02:47:46

0

Spirite-Animale. Vol. 7: Arborele vesnic - Marie Lu

Spirite-Animale. Vol. 7: Arborele vesnic - Marie Lu

Este prima serie de 7 volume~1400 pagini~ pe care am reușit să o parcurgem împreună (nu vă zic cât de mândră sunt ) Shane a fost o surpriză în volumul al v-lea ,el fiind de fapt "Devoratorul " cel căruia Kovo îi dăduse Fierea, nu generalul Gar-unchiul său. Folosindu-se de Abeke, ajunge la sediul Mantiilor Verzi și reușește să fure aproape toate talismanele, două pe care Rolland le pitise, rămân ale lor " Talismanul de Coral și Berbecul de Granit" Connor are viziuni și astfel pornesc spre Stretiol, dar aici o nouă "surpriză" îi așteaptă. Reușesc să o recupereze pe Meilin din ghearele "Cuceritorilor", iar Shane o să fie capturat. Având aproape toate talismanele, Kovo le poate controla pe Marile Fiare, dar acestea aleg calea sacrificiului și astfel binele învinge răul . Totul e bine când se termină cu bine, nu?

2023-06-04 10:44:37

0

Spirite-Animale. Vol. 5: Infruntand torentul - Tui T. Sutherland

Spirite-Animale. Vol. 5: Infruntand torentul - Tui T. Sutherland

Înfruntând torentul Pe măsură ce parcurgem volumele, copiii au de înfruntat adepții Devoratorului care sunt din ce în ce mai nemiloși și mai mulți. Ursul polar de Cristal din păcate l-au pierdut în confruntarea directă dintre ei și Cuceritori, iar acum fiecare echipă are câte 2 talismane. Dacă ajung și mai multe talismane în posesia Cuceritorilor, Erdasul ajunge să fie învins, așa ca o greutate enormă se află pe umerii acestor copii. Mai mult, aceste talismane il pot elibera pe Gheraton din cușca in care se afla inchis de atâția ani. Copiii au aflat că unul dintre ei oferă informații, iar încrederea a fost afectată. În acest volum trebuie să obțină Talismanul de Coral a Caracatiței Mulop, talisman de o mare importanță. Și tot în acest volum aflăm si cine este trădătorul...oare voi ați bănuit corect? Eu da!

2023-05-25 11:01:30

0

Intre lumi - Marc Klein

Intre lumi - Marc Klein

Între lumi- Marc Klein Aceasta carte mi-a adus aminte de filmul "A walk to remenber ", un volum despre capacitatea pe care o are iubirea de a ne schimba. O carte emoționant de tristă, o carte despre dragostea dintre două suflete pereche, despre speranța că sufletele lor pereche se vor regăsi și în alte lumi, alte vieți. Dragilor, să nu existe zi în care sa nu rostiti cele două cuvinte magice "te iubesc", pentru că niciodată nu știm când le rostim pentru ultima oară sau le auzim pentru ultima oară. Mi-a plăcut cum a creioant autorul cele 2 personaje atât de diferite ca mod de gândire și cât de bine s-au completat, argumentat opiniile în dialogurile lor. Bineînțeles că un mare plus îl are acest volum prin antiteza făcută dintre romanele de dragoste, gen :Romeo și Julieta, Mândrie și prejudecată, Jane Eyre și Titanic. ✍️"Știu, pentru inima-ti sunt doar o vară/ Și nu toate-anotimpurile-n an..." Edna Millay

2023-05-18 11:20:58

0

Spirite-Animale Vol. 4: Foc si gheata - Shannon Hale

Spirite-Animale Vol. 4: Foc si gheata - Shannon Hale

Foc si gheața -vol 4 În al patrulea volum al seriei, Mantiile Verzi, pleacă spre țărmul înghețat al Arcticii spre a intra în posesia Talismanului Ursului Polar Suka. Vremea le-a fost potrivnică, și oamenii întâlniți în cale nu le-au acordat ajutorul scontat, au îndurat frig, foame, dar nu și-au pierdut credința și au reușit să descopere "Castelul de Gheață" Dacă la început Suka trezită din somn a avut instinctul de a ataca, Jhi a reușit să o calmeze, sa-i prezente situația existență și astfel au intrat în posesia talismanului. Din păcate mult nu o sa stea alături de el, deoarece are loc o confruntare între oamenii Cuceritorilor și ei și îl pierd când încearcă sa-l salveze pe Rollan de la înec. Iar în al patrulea volum se întâmplă ceva ce Damian a așteptat cu sufletul la gură, ceva ce l-a făcut să spună: în sfârșit, în sfârșit...oare ce anume?

2023-05-16 10:08:50

0

Ispita. Seria Wicked. Vol.1 - Jennifer L. Armentrout

Ispita. Seria Wicked. Vol.1 - Jennifer L. Armentrout

Dacă ar fi să fac o asociere dintre acest volum și altă serie, ar fi seria scrisă de Cassandra Clare, anume "Instrumente mortale ". În acest volum există o grupare numită "Ordin" , cu sedii în diferite orașe, dar membrii Ordinului nu locuiesc împreună, iar în acest volum se "vânează " elfi. Elfii ajung din Lumea de Dincolo în lumea noastră a oamenilor, din nevoia de a-și prelungi viața, prin subjugarea oamenilor și folosirea lor drept sursă de hrană. Dar există o grupare menită sa-i împiedice, un Ordin din care face parte și protagonista noastră, Ivy, care are frumoasa vârstă de 21 de ani. Elfii sunt ființe frumoase, ce reușesc cu ajutorul farmecelor să-și ademenească "victimelor ", dar numai prezența unui trifoi cu 4 foi poate împiedica acest lucru, prin intermediul acestui volum am aflat și unde se afla poziționat osul iliac. Îl ador pe Tink ....iar scena dintre Ren si Tink cu aruncatul eșarfei, a fost fenomenală ...ador Harry Potter ❤️

2023-05-16 10:02:22

0

Sfasiere. Seria Wicked Vol.2 - Jennifer L. Armentrout

Sfasiere. Seria Wicked Vol.2 - Jennifer L. Armentrout

Sfâșiere-Armentrout Mă așteptam ca Val să fie cea care trădează, dar nu mă așteptam ca Ivy să fie halfelin, adică jumatate om, jumătate elf. Îmi place când autorul "încurcată " ițele, pentru că pot aprecia modul în care le descurcă, iar în cazul de față este destul de încurcată ița. Trebuie să recunosc că nu mă așteptam ca Val să discute cu așa nonșalanță legătură ei cu elfii, precum și răceala de care a dat dovadă când a auzit ce a pățit familia ei. Bineînțeles că și spiridușul Tarik a avut partea lui de splendoarea, a fost o esență puternică, într-un corp mic [(sau nu :) ] Sunt curioasă de modul cum evoluează acțiunea cărții, precum și la ce tertipuri o să apeleze" Prințul " pentru a-si atinge țelul. Puterea elfilor vechi este indestructibilă. Mi se pare mai slăbuț ca primul volum, îi acord 4☆

2023-05-16 10:00:32

0

Actioneaza si gandeste ca Harry Potter - Carla Schiappa-Burdet

Actioneaza si gandeste ca Harry Potter - Carla Schiappa-Burdet

Copiii se identifică și copiază mai repede comportamentul personajelor din cărți, iar Harry Potter este un personaj demn de urmat. Cartea de față ne prezintă un copil visător, modest, curajos, melancolic, perseverent, generos, sportiv, înțelept...și nu numai. Sper să vă încânte, la fel cum m-a încântat pe mine. ✍️"Am fost întotdeauna mândru de mânuirea cuvintelor și după umila mea părere, cuvintele sunt pentru noi cel mai inepuizabil izvor de magie. Ele pot răni și aduce alinate totodată " Pentru a parcurge această carte, (sau nu) ideal ar fi ca să fi citit înainte seria Harry Potter, deoarece autoarea extrage din diferite volume anumite fragmente, oferind astfel spoilere. ��O sagă de 7 volume scrisă și transpusă pe marile ecrane în 14 ani, al căror continut însumează 3424 pagini, tradusă în peste 80 de limbi. Există o dihotomie între fanii cărților și ai filmelor, dar și eu la fel ca și autoarea acestui volum, trec cu ușurință de la carte la film, "vânăm" (eu si Damian) diferențele dintre cele două, doar pentru a testa capacitatea copilului de a sesiza diferențele. "Harry, te rog să mă mă asculți cu atenție! Nu ești un băiat rău, ești un puști foarte de treaba căruia i s-au întâmplat lucruri rele. Cu toții avem în noi lumină si umbră. Ceea ce contează, este ce ne determină să acționăm. Aceasta este cea care ne definește cu adevărat. Sirrius Black către Harry Potter. ✍️"Acceptati-vă trecutul drept o parte integrantă a dumneavoastră spre a vă trai mai bine prezentul" ✍️"Iubiți-vă cicatricile, ele sunt parte integrantă din memoria dumneavoastră La un moment dat, autoarea face referire la cartea "Gambitul doamnei" că a repopulat jocul de șah, eu vreau să spun că datorită recitirii primului volum dinHarryPotter, Damian și-a amintit de o pasiune veche, uitată, anume șahul. Mai mult de atât, a cerut să urmeze un curs de șah, curs la care este înscris. ✍️"Fiți cu două mutări înainte"

2023-05-06 04:05:31

0

Darul lui Jonas - Lois Lowry

Darul lui Jonas - Lois Lowry

Un volum în care am găsit similitudini cu seria scrisă de Veronica Roth-Divergent, mai degrabă aș putea să spun că Veronica s-a inspirat din acest volum foarte renumit, controversat, carte ce a fost interzisă la un moment dat. Comunitatea în care trăiește Jonas este condusă de o Comisie a Vârstnicilor, comisie ce decide în numerele oamenilor, până și soții/soțiile, copiii sunt aleși de acesta comisie, precum și cu ce or să se ocupe, munca lor în societate, până ajung la Casa de Bătrâni și de acolo sunt Puși pe Liber. Noucopiii sunt considerați copiii care la naștere care primesc numere și sunt crescuți de "Crescători" până în luna decembrie când are loc "Numirea", o ceremonie în care noucopiii primesc un nume și o familie. Copiii trec etapele de Primar, Doiar,.... Cincear, Unșpear...până ajung la Ceremonia Doișpearilor ,când copiii află ce Însărcinare o să primească, decizie luată de Comisia de Vârstnici. Există și funcția de Născatoare ,care după trei ani devine Muncitoare-o functie mai joasă ierahic. Câteva din reguli: la 8 ani nu mai aveau voie să doarmă cu "obiectul de alinare/pluș ", primeau haine cu nasturii în fața...la 9 ani primeau prima bicicletă, la 12 nu mai aveau recreații și începea practic "maturizarea " Așa începe acest volum, cu sentimentul de neliniște privind "Numirea " lui Jonas, asa că dacă sunteți curioși care era "darul" lui, vă invit să o descoperiți. O lume alb-negru, o lume fără sentimente, culori, iubire, afecțiune....dar pe cale să se schimbe...iar schimbarea se află în fiecare din noi. ✍️Dăruitorul i-a transferat băiatului cunoaștere, istorie, amintiri, culori, durere, râs, iubire și adevăr.

2023-05-05 03:12:21

0

Spirite animale vol.1: Neimblanzitii - Brandon Mull

Spirite animale vol.1: Neimblanzitii - Brandon Mull

Neîmblânzitii Sper din suflet să se reediteze seria, am primele 7 volume traduse până acum, din păcate primul volum a rămas "împrumutat". Un minunat volum de fantasy, pe care toți iubitorii de animale o să-l îndrăgească, o carte despre speranță, prietenie, legături, luptă și nu numai. Yumaris cea de Nepătruns este cea mai înțeleaptă femeie din tinutul Erdasului, cea care a prevăzut întoarcerea Fiarelor Pierdute. Fiecare copil din acest ținut, la împlinirea vârstei de 11 ani, i se oferă de către Mantiile Verzi nectarul lui Ninani. Acest nectar face legătura dintre un spirit animal și un copil. Nu toți copiii pot invoca aceste spirite animale, iar animalele sunt diferite de la copil la copil. În primul volum ne sunt prezentate apariția lupului Briggan, șoimul Essix, ursul panda Jhi, leopardul Uraza, dar și cauza apariției acestora, anume întoarcerea Devoratorului. Conor, fiu de oier, reușește să-l invoce pe lupul Briggan, lupul cu ochi albaștri, lup ce apare pe steagul Erdasului. In satul Okaihee, Abeke invocă leopardul Uraza cu ochii violeți. Meilin-fiica generalului Teng, un urs panda cu ochii argintii, Jhi ,iar Rollan îl invocă pe șoimul Essix cu ochii chihlimbar. Oare câți dintre ei or să lupte alături de Mantiile Verzi și câți împotriva lor?

2023-05-05 12:51:23

0

Insurgent - Veronica Roth

Insurgent - Veronica Roth

Divergent- vol 2-Insurgent Primului volum se sfârșise cu începutul unui război, adică membrilor Neînfricați li se administraseră un ser, iar toți erau ca niște roboți ce primeau comenzi, nu făceau abstracție că e prieten sau dușman, făceau ce li se spunea să facă, adică să-i ucidă pe cei din Abnegatie. Practic, cei din Neînfricați au ajuns sub comanda Eruditilor, erau armata lor. Din păcate, armata Neînfricatilor a reușit să atace și să omoare membrii ai Abnegatiei, iar cei care au reușit să scape, s-au refugiat la Prietenie. De aici sunt nevoiți să fugă la Candoare, ca apoi să ajungă în sediul Neînfricatilor și în mâinile Eruditilor. Simplu fapt că alegi să fii neutru într-o dispută sau război, tot complice consider că ești, practic esti de acord cu cel care a început războiul. Sfârșitul volumului al doilea mi-a adus un bonus mult dorit, un răspuns pe care îl căutam de la începutul primului volum..anume, ce se află în spatele zidului ce înconjoară factiunile, bănuiam ceva...dar a fost peste bănuielile mele. Dar mi-a adus și o dezamăgire, faptul că Tris decide să mintă de două ori până acum, iar acest lucru îi scade din credibilitate, cel puțin în fața mea, sa vedem Tobias dacă e dispus să ierte și a doua oară, voi ați face-o ? Oare asta ar fi calea spre o lume mai bună? Factiunile?....

2023-04-26 10:07:29

0

Drumul - Cormac McCarthy

Drumul - Cormac McCarthy

Drumul -Corman McCarty, distopie Cu toate că subiectul cărții este trist, mi-a plăcut foarte mult stilul de scriere, (și traducerea) sunt convinsă că o să mai citesc cărți scrise de el. Spoiler alert "Drumul" reprezintă călătoria unui tatăl alături de fiul său, o călătorie în care întâlnesc oameni, oameni lipsiți de omenie, o călătorie de supraviețuire într-o lume deja moartă. O lume în care oamenii sunt sălbatici, cruzi, o lume în care cei slabi sunt transformați în scalvi sau hrană. Fac călătoria cu un căruț încărcat cu cele necesare, se aprovizionează cu alimente pe care le găsesc în diferite case, magazine. Au un pistol, pistol ce l-a folosit pentru a-si salva fiul, dar care este "păstrat "pentru a-si curma zilele înainte de a fi prinși . Drumul este presărat cu oameni din ce în ce mai putini, iar cei care au rămas sunt sălbăticiți....și totuși băiatul găseste la sfârșit un om în care poate avea încredere și astfel călătoria continuă.

2023-04-25 10:30:59

0

Harry Potter si camera secretelor - J. K. Rowling

Harry Potter si camera secretelor - J. K. Rowling

Spoiler alert!!! Minunată și ingenioasă ideea introducerii acelui jurnal al lui Tom Doodler, precum și anagrama lui Voldemort, multe cuvinte de apreciere! Acest volum este o continuare a primului volum și cuprinde vacanța dintre primul si al doilea an școlar, dar si al doilea an la Hogwarts. An la care nu știm dacă ar fi ajuns, deoarece unchiul Vernon îl sechestrase în casă în urma scrisorii de atenționare primită de la magicieni, în urma folosiri unei vrăji. Este vizitat de un elf, elf ce își dorește să nu ajungă la școală, deoarece viața lui ar fi în pericol și astfel face o vrajă ce strică petrecerea familiei Dursley. Ajunge la școală datorită prietenilor, care nu l-au abandonat. Așa cum spune și titlul cărții, cu 50 de ani în urmă fusese deschisă această Camera a Secretelor, o cameră ce conținea o fiinta monstruoasa ce avea să-i elimine pe toți cei care nu aveau sânge pur de vrăjitor. Tot mai mulți copii sunt găsiți împietriti, Giny este rapită, Dumbledodor este înlăturat de la conducerea școlii, Hagrid este dus la închisoarea din Azkaban..etc Sunteți curioși să descoperiți deznodământul, dacă da, vă invit să o citiți, merită!

2023-04-25 10:29:56

0

Am scris o carte despre noi - Irina Binder

Am scris o carte despre noi - Irina Binder

Am scris o carte despre noi 3.5*-Irina Binder Nu cred că am auzit de alt scriitor român contemporan să fie contestat cum este și a fost Irina Binder. Recunosc că i-am citit primele 2 volume din Fluturi când nici nu se uscase bine tușul pe hârtie, direct de la sediul editurii le ridicasem, ce bucurie imensă am simțit atunci. Si povestea m-a acaparat, mi-a plăcut si asta a fost si este părerea mea. Tot aceste două volume nu mi-au mai fost restituite după ce le-am împrumutat, toată viața o să-mi amintesc de ele. Irina are darul scrierii, înțelepciunea cuvintelor, povestea este fluidă, cărțile ei au lecții de viață, morală...singurul lucru care consider că-i lipsește cărții "Am scris o carte despre noi" sunt dialogurile între personaje, atât și nimic mai mult. Mai multe dialoguri ar aduce un mare plus cărților ei... Spoiler alert: cartea are ca personaj central pe Adelina, cunoscută sub pseudonimul Ava în mediul on-line, o femeie ce urmează să primească lovituri din partea cunoscuților, dar și a vieții. O carte despre viața, prietenie, despre alegeri, despre traume, boli, despre uzurparea identității.

2023-04-20 05:10:28

0

Fahrenheit 451 - Ray Bradbury

Fahrenheit 451 - Ray Bradbury

✍️Iar dacă în cărțile astea o să dăm peste ceva, măcar peste un dram de înțelepciune, fie el înecat într-un ocean de prostii, atunci poate o să-i lăsăm și pe alții să se bucure de ele" 451°Fahrenheit reprezintă temperatura la care hârtia arde. Acţiunea cărții este plasată într-un viitor în care literatura este interzisă, cărțile fiind arse, iar deținătorii lor ajungând la închisoare. Guy Montag, personajul nostru principal, cu rolul de a arde cărțile si casele care le adăpostesc cărțile, este un pompier ce aprinde focul, nu-l stinge. ✍️ Te întrebi când a început munca asta a noastră (a pompierilor), cum, unde și când? Treaba nu a mers prea bine până nu s a perfecționat fotografia, pe urmă cinematograful, pe urmă radioul și televiziunea. Și producția în serie. Odinioară cărțile îi interesau doar pe câțiva oameni,risipiți ici, colo...Populația a crescut...filmele și radioul, revistele și cărțile au devenit toate o apă si-un pământ, un fel de cocă făcută după aceeași rețetă. Cărțile au fost din ce în ce mai scurte, mai condensate. Au apărut rezumatele; clasicii au fost o ghesuiti în emisiuni radiofonice a câte 15 min, apoi comprimati și mai mult, cât și umple o rubrica de 2 minute....durata studiilor din ce în ce mai redusă, disciplina slăbită, filozofia, istoria și studiul limbilor abandonate, limba engleză și ortografia ei neglijate treptat, iar în cele din urmă ignorate complet " Citind această carte publicată în 1953, descopăr anumite similitudini în comparație cu societatea din zilele noastre. Pot afirma că a fost un vizionar, începem să avem televizoare cât mai mari, în detrimentul bibliotecilor, nu mai există socializare, oamenii nu mai sunt empatici, nu mai sunt umani, sunt conectați la lumea virtuală, cărțile nu sunt arse/interzise, dar mi se par a fi uitate, abandonate și asta o spun rezultate sondajelor privind procentul de cititori din țară. Tot vizionar a fost si când a conturat oamenii care sunt mereu pe grabă.

2023-04-18 12:58:40

0

Divergent - Veronica Roth

Divergent - Veronica Roth

Sunt puține cazuri în care am văzut filmul înaintea parcurgerii cărții, iar această serie este una dintre ele. În timp ce o parcurg, îmi vin în minte frânturi din film și recunosc că nu-mi mai aduc aminte bine detalii despre film, nici nu știu dacă le-am văzut pe toate, dar asta rămâne să descopăr în timp. Nici nu știam cât îmi plac distopiile �� Încerc mereu să înțeleg titlul cărții, să fac o corelație intre titlul si cuprins, iar în primele 50 de pagini aflăm si ce înseamnă "Divergent" pentru Beatrice Prior, personajul principal al acestei cărți. Divergent= (Despre păreri, concepții, atitudini) Care se deosebesc, se contrazic între ele; care urmăresc scopuri diferite. O lume împărțită în 5 facțiuni, o lume în care copiii de 16 ani în cadrul Ceremoniei Algerii, au dreptul de a alege factiunea din care să facă parte. O lume împărțită pe principii și culori. ☁️Abnegatie, robă gri-altruismul ��Candoare - negru cu alb-sinceritatea ��Erudiție albastru ⛈️Neînfricații veșminte negre,scopul de a păzi gardul ce înconjoară orașul, dar de ce păzesc sau împotriva a ce..nu se știe ��Prietenie galben și roșu Dupa Ceremonia Alegerii ,fiecare pleacă la factiunea aleasă, dar nu toți cei care și-au ales noua sau vechea factiune, ajung să rămână și în ea, cei ce nu reușesc la finalul celor 3 stagii, o să fie înafara factiunilor...adică la mila abnegatilor, un fel de cerșetori din lumea noastră. Am fost uimită de curajul ei, că a ales să sară prima, cred că din dorința de a scapa de modul cum era percepută factiunea ei. Și total dezamăgită de Tris, când Charlotte atârna de bară, iar ea a ales să fie Nepăsătoare, nu mi s-a părut că ar fi demnă de factiunea aleasă. Și cum a fi diferit este la fel de neacceptat, respins ca și în lumea noastră, se pare că a fi divergent îi poate cauza ...moartea. Un război a început, care sunt motivele, scopul...urmează să le descoperiți citind acest volum,eu zic că merită atenția voastră.

2023-04-15 12:59:18

0

Berlin vol.4: Lupii din Brandenburg - Fabio Geda, Marco Magnone

Berlin vol.4: Lupii din Brandenburg - Fabio Geda, Marco Magnone

Berlin- Lupii din Brandenburg vol4 ✍️"Valoarea timpului este dată de felul în care-l folosești, nu de cât îți mai rămâne " Sfârșitul celui de-al treilea volum și începutul celui de-al patrulea a adus pentru mine o frântură de speranță. Detalierea hainelor pe care le purtau oamenii pe care Nina îi urma, m-a făcut să mă gândesc că mai există o șansă de salvare pentru găștile din Berlin, pentru cei rămași după acest virus... Și nu m-am înșelat...chiar erau oameni care căutau așa numiți "copiii morții " în vederea obținerii unui antidot.Dar lucrurile pe care le-au făcut o parte din adulți înainte nu pot fi șterge, nu pot fi uitate...faptul că îi elimina pe copii. După o lungă urmărire, cu mici peripeții, au reușit să o recupereze pe Nina, dar cu prețul pierderii lui Bernd. Iar finalul acestui volum...Jakob și Buchner Doi pleacă spre a-l găsi pe Bernd, iar Nina, Christie, Britaa, Vierme și Timo se îndreaptă spre casă, spre Gropius. ��Prietenul regăsit-Fred Uhlman

2023-04-11 07:43:50

0

Hotul Fulgerului. Seria Percy Jackson si Olimpienii Vol.1 - Rick Riordan

Hotul Fulgerului. Seria Percy Jackson si Olimpienii Vol.1 - Rick Riordan

Când citești o carte despre mitologie te aștepți să fii transpus în acea perioadă, dar Rick Riordian a adus "acea perioadă " în zilele noastre, deoarece zeii sunt nemuritori, a reînviat acest mit. Personajul principal este Percy Jackson, un băiat de 12 ani elev în clasa a VI, cu dislexie și deficit de atenție, hiperactiv, un elev de calificativul "suficient" ce este pentru a 6 oară eliminat din scoală. Nu aș vrea să dezvălui prea multe, cartea este extraordinară pentru copiii pasionați de mitologie, de aventură, genul de carte pe care cu greu să o lași din mână. Cu toate că zeii au promis să nu mai aibă copii semizei, unul dintre ei a încălcat acest pact, mai mult de atât, este cel care este acuzat că i-ar fi furat lui Zeus fulgerul. Percy descoperă în al 12 ceas ceea ce este, ajunge la Scoala Semizeilor și trebuie să plece într-o misiune. O reîntâlnire cu Meduza, Minotaurul, Furiile...dar și cu zeii.

2023-04-10 09:01:46

1

Pinguinul care voia sa afle mai multe - Jill Tomlinson

Pinguinul care voia sa afle mai multe - Jill Tomlinson

O carte educativă, emoționantă, o carte amuzantă despre adopție, o carte despre întrebările copiilor-ale unui pui de pinguin în cazul de față, o carte despre răbdare, despre etapele din viața unui pinguin,, despre responsabilități ( fiind primul pui de pinguin născut), prieteni, adaptare, pericole Otto este un pui de pinguin care trăiește la capătul lumii si de care are grijă "tatăl" său. Impropriu spus tatăl său, deoarece Otto află că a fost găsit în zăpadă de Claudius, când era doar un ou, și acesta a hotărât să aibe grijă de el. Bineînțeles că are nelămuriri: ✍️"- Dar asta înseamnă că tatăl meu nu m-a dorit...-Probabil te-ai rostogolit de pe picioarele lui când nu era atent. Ouăle sunt chestii care se rostogolesc foarte ușor. Oricum, ești în siguranță acum, mă ai pe mine." Și Otto, ca oricare alt copil, are un amalgam de întrebări: ��dacă o sa cadă de pe capătul lumii ,aflase că se află la capătul lumii; cum iau copiii expresile noastre cuvânt cu cuvânt. Ca să fac o paranteză, Damian nu vrut sa bea lapte bătut, pentru ca era bătut..după ce m-am oprit din râs, i-am explicat copilului.. ��ce este el ✍️Un pinguin imperial. O pasăre ��ce este un viscol ...întrebările lui, precum și răspunsurile tatăl i-au stârnit lui Damian amuzamentul, iar mie mi-au adus aminte de perioadă de ce-urilor copilului meu. ��cum încerca el să zboare, crezând că dacă este o pasăre poate să o facă. ✍️Pinguinii înoată. E ca și c-un ar zbura în mare." ��despre lupii de mare, păsări periculoase cărora le plac puii ��foame "-simt ceva ciudat în burtică. Ca și cum ar lipsi ceva. Ce este? -Cred ca îți este foame." ��femelele pinguin care hrănesc puii, în timp ce tații pleacă sa se hrănească singuri ��focile Weddel și focile leopard, cele din urmă vânează pinguinii ��despre separare ✍️O să-ți găsesc o mătușica drăguță care să aibă grijă de tine. Va fi la fel de bună că mine și vei continua să mă ai și pe mine, undeva în interiorul tău.

2023-04-10 08:59:52

0

A ras si tata - Remus Boldea

A ras si tata - Remus Boldea

A râs și tata -Remus Boldea Ei, nici nu știu ce să vă spun....dar nu as recomanda-o...3* Pot începe prin a spune că nu am râs, nici nu știu de unde acest titlu " A râs și tata ", pentru că nu e nimic amuzant în istorisirile din viața lui... Poate dacă aș fi fost băiat, poate m-aș fi regăsit ( sau nu) în aceste mici povestiri... Nu mă deranjează cuvintele folosite...dar dacă nu ar fi fost audio, aș fi renunțat la ea...dar a fost audio și a fost auzită cât timp am făcut curat. Am mai căutat și altă carte �� ..asta ca să înțelegeți că doream să o abandoneaz... Ce pot spune că mi-a plăcut- menționarea cărților "De veghe în lanul de secară " și "Magicianul-Fowles "

2023-04-10 08:55:12

0

Regele razboiului si al sangelui. Seria Adrian X Isolda Vol.1 - Scarlett St. Clair

Regele razboiului si al sangelui. Seria Adrian X Isolda Vol.1 - Scarlett St. Clair

Regele războiului și al sângelui -Scarlett St Claire ✍️Să nu tremuri sub privirea Regelui Sângelui! Predă-te azi, trăiește pentru a fi victorioasă mâine ! "✍️Nici toate stelele de pe cer nu sunt atât de strălucitoare ca dragostea mea pentru tine." În război și în dragoste totul e permis, nu? Să te sacrifici pentru a-ți salva poporul, cu scopul de a afla punctul slab al dușmanului. Dar întotdeauna socoteala de acasă nu corespunde cu cea din târg, sunteți curioși? O carte cu vampiri și cu multe scene de dragoste, acesta este și motivul pentru care am depunctat cartea. Acum mai bine de 200 de ani, țările din Cordoba erau sfătuite de vrăjitoare-vrăjitoare ce stăpâneau magia. Pentru că aceste vrăjitoare s-au întors împotriva regilor lor, au fost condamnate la moarte prin ardere pe rug. Dis, zeița protectoare a vrăjitoarelor a blestemat Cordoba cu apariția unei molime aducătoare de moarte. La scurt timp au apărut vampirii, precum și alți monștri. Adrian-Regele Sângelui, este de 200 de ani vampir, dar nu orice vampir, este cel care a pus capăt domniei regelui Dragos și cel care și-a propus să unească cele Nouă Case sub conducerea lor.

2023-04-10 08:54:06

0

Misterele celeilalte mari - Luca Di Fulvio

Misterele celeilalte mari - Luca Di Fulvio

Misterele celeilalte mări-Luca Di Fulvio 205 I-am citit această carte lui Damian (7+), dar consider că este pentru copii mai mari, 10 ani+. Max și Red sunt noi sosiți în clasa lui Lilly, se împrietenesc și își petrec timpul împreună, asta deoarece lui Lilly îi place să își aleagă ea prietenii, nu să tină cont de eticheta pusă de "șefa clasei". Max are parte de bullying, atât din partea colegilor, regretabil că și din partea unui profesor. Cei trei sunt empatici-îi aduc pescărușului Luigi zilnic mâncare și nu aruncă cu pietre cum au făcut-o colegii lor. Cum lucrurile interzise "sunt căutate", cei trei copii nu țin cont de sfaturile părinților și se aventurează într-un golf, sunt capturați de Mastino și foarte aproape de a-și pierde viața. Irealul se îmbină cu realul și sunt "păcăliți " de acest om ca să plece într-o altă lume, pentru a găsi o comoară. Descoperă o lume pe dos care este guvernată de un om rău, un om ce le vrea răul...dar binele învinge. O sa revin la această carte, am avut discuții cu Damian pe tema ei, dar nu așa de ample precum mi-as fi dorit.

2023-04-10 08:51:18

0

Regatul sfaramat - Erin Watt

Regatul sfaramat - Erin Watt

Regatul sfărâmat. Nu știu sincer de ce am continuat seria, poate pentru că nu-mi place să las lucrurile nefinalizate sau poate că am tot asteptat să-mi placă. Am descoperit între timp si cu ce serie am confundat-o, anume cu "Făpturile văzduhului " A fost să zic interesantă interactionarea dintre Reed și Ella, iar vol 4 si 5 s-a concentrat în jurul lui Easton, care mi-a mâncat ficații (da, simt ca mi i-a mâncat de două ori, odată în vol4, a doua oara în 5). Știți că mă plângeam de băiatul bogat care își găsește "liniștea " în droguri, alcool , bătăi și sex. Din punctul meu de vedere e cauză pierdută. La fel de antipatici au fost și gemenii in relatia lor cu Lauren...bleah... Volumul 4 s-a finalizat cu dublul accident al lui Sebastian și a lui Hartley, iar volumul 5 continuă cu "recuperarea" lor. Lui Hartley i s-au șters ultimii ani din viața, iar pe Sebastian zici ca l-a afectat mental accidentul, are ieșiri total nepotrivite. Așa că Hartley își dorește să umple aceste goluri, Easton să o ajute...și lucruri murdare sunt pe cale să fie descoperite...atât spun,nimic mai mult, rămâne să descoperiți. Nu-mi plac cercurile vicioase, triunghiurile amoroase și mințile pătrate. ��

2023-04-10 08:19:16

0

Mostenitorul decazut - Erin Watt

Mostenitorul decazut - Erin Watt

Mostenitorul decăzut Volumul al patrulea deja îl plasează pe Reed la facultate, dar relația dintre el și Ella continuă de la distanta, plus că se mai întâlnesc în weekend-uri. Acest cuplu trece pe plan secund, iar cel care este adus în fața reflectoarelor este Easton. Doamne, cât de antipatic îmi este...adică nici în următorul nu cred că reușește să mă impresioneze.... Are extraordinar de multe probleme cu alcoolul, drogurile, bătăile...acestea fiind alegerile lui când vrea să se destindă, să scape de "problemele " adolescenței. M-a deranjat încercarea/reusita cu profesoara lui...aici doamna profesoară a fost de-a dreptul patetica la vârsta ei. Și...bineînțeles că el fiind nucleul poveștii, trebuie să apară și cineva care sa orbiteze, sau mai bine spus el încearcă să orbiteze în jurul unei fete, oferindu-i prietenia și fiind convins că aceasta e calea de a ajunge ...unde vrea el să ajungă de obicei, între picioarele lor.... Deci nu pot să cred că am confundat seria aceasta cu seria scrisă de Holly. ��

2023-04-10 08:17:09

0

Palatul de hartie - Erin Watt

Palatul de hartie - Erin Watt

Palatul de hârtie Volumul al treilea cred ca ar fi trebuit să se intituleze "castelul de hartie" deoarece nu mai era mult și se prăbușea....Acest volum reflectă viața adolescentilor bogați, problemele prin care trece cuplul Ella și Reed și nu numai. Un secret bine tăinuit iese la iveală, iar viețile tuturor sunt date peste cap. Având un trecut tumultos, Reed este cu ușurință suspectat de moartea unui apropiat de-al lor. Liniștea Ellei este clătinata și de apariția tatălui ei. Mă enervează atitudinea de "eu pot să rezolv problemele cu banii pe care ii am", consider că aceste acceptări din partea directorului, dar și al părinților, au dat naștere la niște copii mici montruleti. Seria se parcurge destul de ușor, recunosc ca nu am anticipat deznodământul, am fost surprinsa. Totodată m-au enervat maxim Dinah ,Broke...precum și câțiva copii de bani gata de la școală.

2023-04-10 08:16:11

0

Printul de hartie - Erin Watt

Printul de hartie - Erin Watt

Printul de hârtie-vol 2 Erin Watt Spoiler alert Dacă sunteți în căutarea unei serii cu adolescenți, cărți din categoria romance, atunci este potrivită această serie, seria Royall. Multe despre primul volum nu am spus, dar spun acum că mi-a plăcut personajul principal din carte, mi-a plăcut relatia pe care a avut-o cu mama ei. Chiar dacă a trăit într-un mediu" nefavorabil" s-a dezvoltat foarte frumos, învață bine, iar pe deasupra avea și 2 job-uri pentru a-si putea susține financiar mama aflată pe patul de moarte. Chiar dacă mama era stripteuza, acest fapt nu i-a influențat negativ viața. Deși a trecut prin situații de bullying la noua școală, a știut să arate, demonstreze că nu este afectată, iar noua casa/ statut financiar nu i-a schimbat comportamentul și percepția ei despre oameni. Eu ador fetele cuminți, care știu să aștepte și care nu-si doresc

2023-04-10 08:14:58

0

Printesa de hartie - Erin Watt

Printesa de hartie - Erin Watt

Prințesa de hârtie -Erin Watt Aveam de mult timp în stand-by această serie. Surpriza a fost că nu este fantasy, ci romance, cu adolescenți. Ceea ce mi-a plăcut a fost verticalitatea Ellei, cât de puternică, curajoasă, ambițioasă, luptătoare este/ a fost (până acum). Având deja o vârstă, vă spun că mă oripilează unele cărți cu și despre adolescenți. Sunt convinsă că această carte poate fi o povestea americană inspirată din fapte reale, și nu cred ca o să treacă serie neecranizată. Ce am învățat? Să nu mai judec, aparențele pot înseala, iar nuferii pot cresc și în noroi, iar Ella este o tânără de 17 ani care a întâmpinat extraordinar de multe probleme la vârsta ei. Un copil maturizat înainte de vreme, un copil luptor, un copil învingător. Dacă sunteți curioși, vă invit să-i cunoașteți povestea. Mi-au plăcut mențiunile următoarelor cărți :cartea de poezii Auden, "Robinsonul elvetianul "și "Pe aripile vântului "

2023-04-10 08:13:48

0

Hotdog Vol.2 Petrecerea - Anh Do

Hotdog Vol.2 Petrecerea - Anh Do

Stilul haios al autorului este inconfundabil și de aceea este și pe lista autorilor favoriți a lui Damian. Anh Do știe să presare haz peste situații, să le facă amuzante, să stârnească curiozitatea și râsul copiilor. O carte despre diversitatea prieteniei, caracteristicile individuale ale protagonistilor, atât de diferiți și totuși atât de perfecți împreună. Volumul al doilea este despre ziua de naștere a motanului Kev, așa că cei mai buni prieteni ai săi, șopârlița Lizzie și câinele Hotdog, îi pregătesc o petrecere surpriză. Au multe bunătăți, jocuri și alte lucruri distractive, dar singurul lucru care lipsește este cadoul perfect. Pentru că l-au tot lăsat deoparte pe Kev, asta pentru a putea organiza super petrecerea, de data aceasta îl iau cu ei la cumpărături și reușesc să ascundă cadoul perfect, anume o bicicletă -dinozaur. Dar se pare că nu erau singurii care își doreau achizitia ultimei biciclete, iar faptul că au rămas fără obiectul mult dorit, îi determină pe măgar și pe cocoș să-i urmărească pe cei trei prieteni și să încerce să le fure cadoul. Ce credeți, or să reușească să strice petrecerea surpriză? O să rămână Kev fără bicicleta mult dorită? Vă invităm la "petrecere " și să vă aduceți șervețele, se râde cu lacrimi...popcorn-ul este din partea casei, finalul cărții este exploziv.

2023-04-10 08:12:47

0

Cititorul din pestera - Rui Zink

Cititorul din pestera - Rui Zink

Nu am putut să o văd cu ochi de copil. �� Poate dacă autorul nu s-ar fi îndreptat spre fantasy cu această carte/ lecție moralizatoare, pe care și-a dorit să fie astfel percepută, ar fi avut alt impact pentru mine , cel scontat de autor. Dacă Anibalector nu ar fi fost un personaj fantastic, cartea ar fi avut mult mai multă veridicitate, autenticitate, credibilitate, un personaj cu care și-ar dori să se poată identifica fiecare mic sau mare cititor. Oare de ce nu a putut fi Anibalector un om naufragiat ? Iar cărțile să-i fi fost prietenii care l-au ajutat să rămână integru atâția ani, iar la sosirea "mus-ului", să reușească să-i insufle pasiunea pentru cărți și să-i schimbe destinul.... De ce să fie "condamnat " să fie scriitor, și de ce să privească această condamnare ca o pedeapsă capitală? Mi se pare că este în total contrast cu ce a dorit să evidențieze în carte. Adică un beneficiu să citești, dar un chin să scrii o carte? Cele 3☆ acordate cărții sunt oferite numai și numai pentru titlurile menționate în acest volum și pentru cele câteva citate selectate. Aștept să i-o citesc lui Damian și o să revin cu o nouă părere, cea a copilului. ✍️Să spunem că, la fel ca în dragoste, lectura e o întâlnire între două persoane imperfecte care se pot completa la perfecţie" ✍️"cheia lecturii se află chiar în cartea pe care o citim." ✍️Pentru Anibalector, o carte era o întâlnire între două voci: a noastră şi a cărţii. ✍️"Să învăţ că, după unii, lumea încăpea toată într-o simplă literă" ✍️Îmi plăcea să învăţ. Să învăţ că o carte e o casă cu multe uşi – uneori atâtea câte pagini avea cartea; alteori, tot atâtea câte rânduri avea. Alteori, nici chiar atât. Unele cărţi erau mai curând ca acele picturi ce imită uşi şi ferestre, iar când ajungi acolo te loveşti cu nasul de un zid ✍️L-am citit pe Jules Verne şi al său Ocolul pământului în 80 de zile, pe Julio Cortázar şi al său Ocolul zilei în 80 de lumi; am citit Cei trei muschetari

2023-04-10 08:10:20

1

Scoala secreta a dragonilor - Emily Skye

Scoala secreta a dragonilor - Emily Skye

Scoala secretă a dragonilor-Emily Skye Nu aș fi crezut că o să-mi placă atât de mult această serie, mai ales că se spune că după Harry Potter nu mai există carte care să ne încânte cum a făcut acea serie. Ati ghicit din titlul cărții, da, este o carte cu si despre dragoni, așa că sunteți pregătiți să pornim într-o aventură? Ce cadou minunat ar fi putut primi Henry, odată cu împlinirea vârstei de 11 ani? Vă spun eu, a fost admis la școală dragonilor, școală la care o să învețe următorii 7 ani. Școală se află pe Insula Șapte Focuri în Cetatea Norilor, foarte greu de depistat de oameni. Și nu, nu este singur în această promoție, alături de el au fost admiși și Arthur-trebuie să vă spun că el este favoritul meu, Lucy, Edward, Timothy, și Chloe. Oare de ce sunt 6 copii aleși dacă insula se numește Șapte Focuri, stau 7 ani...trebuie să descoperiți ... Și se pare că Henry nu se descurcă deloc..oare o să reușească să treacă cele 3 probe pentru a fi admis? O carte de aventură, amuzantă pe care o recomandăm din tot sufletul.

2023-04-10 08:08:09

1

Invatatorii de Grija. Rocky - Alex Donovici

Invatatorii de Grija. Rocky - Alex Donovici

Alex Donovici scrie din suflet pentru micile suflete de copii, dar si pentru marile suflete din noi, părinții. Nu există cititor sau ascultător care să nu fie "atins" de muzicalitatea cuvintelor lui, să nu aibă un impact pozitiv asupra acestuia. Rocky este un volum ce te lasă cu o liniște sufletească, cu speranța că războiul urmează să se sfârșească, dar și cu dorința de a descoperi următorul volum. După ce ai terminat primul volum al seriei " Învățătorii de Grijă ", nu mai poți privi animalul de companie din viața ta, decât ca un dar, dar primit de la Tata Mare, un animal ce are un scop în viața ta. După ce nu mai ai acel dar în viata ta, și chiar dacă ești cu sufletul bucăți, tot ești împăcată , deoarece "darul" a fost alături de tine cu un scop, scop ce și l-a îndeplinit. Iar mie îmi place să cred că acel dar poate să revină în viața noastră la un moment dat.. Bebe, după ce a avut o viață lungă alături de Maria și familia acesteia, revine în Universul Învățătorilor de Grijă , pentru a-si primi următoarea misiune de la Tata Mare. Află că o să fie un câine, că o să salveze viețile a doi băieți: Piciu' și Junior, că numele său o să fie Rocky, dar și că o să ajungă într-o perioadă cuprinsă de război.. ✍️ " Război?! întreabă Bebe nedumerit. Adică oamenii se vor lupta cu oamenii? Vor încerca să facă rău unul celuilalt?! .............................................................. -Da! O fac de mult, de când sunt pe Pământ. E ceva nouă, celor de aici, ne depășește puterea de înțelegere, dar de multe mii de ani oamenii se luptă între ei, se rănesc, chiar se ucid. La cât au evoluat și cât de multe lucruri au descoperit, ai crede că au devenit mai înțelepți, însă doar armele lor sunt mai puternice. Mai distrugătoare. Pare că se pregătesc să-și facă praf planeta în loc sa o vindece. "

2023-04-10 08:06:32

0

Printul nemilos - Holly Black

Printul nemilos - Holly Black

Mă asteptam să găsesc o altă lume, o altă descriere a lumii elfesti, dar cu cât o descoperi în paginile acestei cărți, cu atât ești mulțumit că nu faci parte din ea. O lume plină de intrigi, vrăji, ură, hărțuire. Recunosc că nu a fost un volum pe măsura așteptărilor mele...dar o să vă spun spre sfârșit ce m-a dezamăgit. Jude, alături de sora ei geamănă Taryn și Vivi, ajung în Regatul Elfhem, după ce tatăl lui Vivi-generalul Madoc, descoperă că aceasta trăiește în lumea mundanilor. Te-ai fi așteptat (ce puțin eu) să găsesc o lume magică, dar este o lume a coșmarurilor, fetele muritoare-cele 2 gemene au parte de hărțuire din partea elfilor. Nu am înțeles de ce au ascuns aceste lucruri de tatăl lor adoptiv, mai mult am fost oripilată să constat că Jude l-a sărutat pe Cardan, mai mult de atât, se simte atrasă de el. Îmi este peste puterea mea de înțelegere, cum poți să ierți, sa uiți și să te atragă persoana care și-a bătut joc de tine atâta timp...cum e posibil, cum? Recunosc că nu mă așteptam la acel deznodământ, cel al încorănării viitorului rege, sunt curioasă de următoarele volume și acest lucru datorită lăudarii lor.

2023-04-10 08:04:54

0

Regele malefic - Holly Black

Regele malefic - Holly Black

Regele malefic -Holly Black V-am tot spus cât de dezamăgită am fost de modul cum Jude și-a transformat ura sa, față de Cardan, în dragoste. Recunosc că este un volum foarte bine scris, un volum al cărei curs al acțiunii nu l-am putut anticipa, dar nu este (din punctul meu de vedere) pentru vârstă de 14+!!! Sfârșitul primului volum, care m-a contrariat, m-a făcut să acord o șansă celui de-al doilea, dar părere mea față de Cardan rămâne neschimbată, mai mult de atât, pe Jude o găsesc vinovată în această ecuație. Într-adevăr, sfârșiturile cărților, până acum au fost epice, și sunt curioasă să constat dacă am avut dreptate, anume Cardan trebuie să arate elfilor că Jude nu reprezintă o parte sensibilă pentru el, "o arma" împotriva ei, pentru a nu putea fi pusă iar în pericol. Nu am înțeles exact de ce se numesc elfii așa, pentru ca acum nu mai au aripi, cred că sunt ca niște "îngeri căzuți ", majoritatea lor nu au empatie, bunătate.

2023-04-10 08:04:02

0

Scoala secreta a dragonilor Vol.3. Intoarcerea celui de-al saptelea clan - Emily Skye

Scoala secreta a dragonilor Vol.3. Intoarcerea celui de-al saptelea clan - Emily Skye

Acest al treilea volum ne-a lăsat cu dorința de a descoperi și restul volumelor, pe care sper din suflet ca editura Nomina să le traducă. Este o serie ce mi-a cucerit sufletul de copil, de Damian nici nu vă mai zic, sunt convinsă că o să i-o recitesc în curând. Primul an se apropie de sfârșit, iar la festivitatea de încheiere, unde sunt invitați și elevii din seriile precedente, Henry află numele călărețului lui Anonymus. Tot Henry, alături de restul colegilor, sunt cei care trebuie să discute cu noul călăreț. Misiunea copiilor nefiind deloc ușoară, deoarece Lucy consultând Oracolul Dragonilor, află câteva profeții care creează un zid între cei doi, adică între Lucy și Henry. Dacă credeați că nu o să mai auzim de doamna Blackstone, ei bine, este prezentă și în acest volum și oare o să reușească să le dejoace planurile copiilor. Oare o să reușiți să deslușiti profețiile? Îmi plac întrebările de la sfârșitul cărții, clasificarea clanurilor, și clar trebuie să confecționam și noi un ou de dragon.

2023-04-10 08:02:53

0

Regina fara regat - Holly Black

Regina fara regat - Holly Black

Regina fără regat. Nu regret că am citit această serie, doar sper să nu fie adolescente care cred că este normal să te îndrăgostești de băiatul care te hărțuia, te lua peste picior, râdea, încerca să te umilească pentru că el reacționeză așa pentru că te place...așa ceva nici în povești n-ar trebui să existe. Finalul acestei serii nu a fost diferit față de ce de mi-am imaginat, trebuie să apreciez creativitatea și imaginația debordantă a autoarei, foarte bună -o să mai citesc cărți scrise de ea. Cât as fi încercat să-l înțeleg pe Cardan, tot nu am reușit iar copilăria nefastă a lui nu m-a făcut să-mi fie milă de el și tot nu-l plac...există o zicală: lupul își schimbă părul, dar năravul ba... Am și următorul volum.....dar simt nevoia să schimb puțin categoria...cu toate că ador fantasy...

2023-04-10 08:01:37

0

Cercul magic al lunii negre - Cari Thomas

Cercul magic al lunii negre - Cari Thomas

Un prim volum fantasy ce nu m-a convins să mai continui seriei, îi acord 3*,cu indulgență . Din dorința de a proteja oamenii apropiați, ajungem să le facem rău, îi îngrădim, facem alegeri în numele lor, iar acestia văd lumea numai și numai prin ochii nostri. Protejare exagerată a mătușii Vivienne față de Anne, a făcut ca această domnișoară acum în vârstă de 16 ani, să nu se poată dezvolta conform vârstei ei, să nu aibă prieteni, ieșiri în oraș...practic să fie invizibilă...să fie considerată și numită "NIMENI" la școală. Ca un nor de ploaie a stat suspendat asupra Annei și i-a acoperit soarele, încă de când părinții acesteia au murit. Această mătușa, deosebit de crudă și antipatică, ce are un singur plan..să-și transforme nepoata în "Legătoare " Lucrurile încep să se schimbe pentru Anna atunci când la școală ei se mută verișoara acesteia. Finalul a fost previzibil în proporție de 50%..

2023-04-10 07:58:57

0

Berlin Vol.3: Batalia din Gropius - Fabio Geda, Marco Magnone

Berlin Vol.3: Batalia din Gropius - Fabio Geda, Marco Magnone

Berlin- Bătălia din Gropius (vol 3) ✍️Nu fusese niciodată o adevărată ciocnire între grupuri până în acel moment, doar încăierări, păruieli între indivizi sau între bande care se întâlneau în timpul jafurilor. Dar dacă lucrurile se vor întâmpla după cum părea, iată, în acea zi aveau să ia parte chiar la o bătălie Căldura înăbusitoare din volumul al doilea a fost înlocuită de iarna geroasă din 1978, unde în noaptea de Crăciun începe cumplit pentru fetele din Havel, deoarece Wolfrum, conducătoarea celor din Tegel, le-a incendiat castelul, acestea reușind să se refugieze la banda din Gropius. Nici în Reichstang lucrurile nu sunt ceea ce par, Tim ajunge să fie trădat de cea care îi propusese o înțelegere. Băieții de la Zoo au fost și ei atacați de banda din Tegel și s-au răspândit precum fumul în vânt, doar doi dintre ei ajungând în Gropius. Care este deznodământul acestui volum, rămâne să aflați...pe mine m-a făcut și mai curioasă.. ��Băieții din strada Pal, Pinocchio, Stăpânul Inelelor, Vrăjitorul din Oz -cărți menționate în acest volum.

2023-04-10 01:48:42

0

Berlin vol.1: focurile din Tegel - Fabio Geda, Marco Magnone

Berlin vol.1: focurile din Tegel - Fabio Geda, Marco Magnone

✍️Tata, continuă Jakob, spunea că unii oameni ajung vii în momentul morții, în timp ce alții, când le vine rândul, erau deja morți de multă vreme. �� O serie distopică, acțiunea din acest volum se petrece în Berlin, în anul 1978, un oraș decimat de un virus, virus ce a eliminat adulții, rămânând copiii. Aceștia sunt împărțiți nu numai de celebrul zid ci și în bande: copiii din Gropius-conduși de Sven, fetele din Havel conduse de Nora, banda mixtă din aeroportul Tegel-condusă de Chloe, cei din Reichstang-conduși de Michael și Lisbeth, cei de la Zoo. ✍️Virusul instaurase o ordine nouă, minunată:lumea în care se născuse, lumea adulților, se sfârșise, și începuse o nouă era, a exceselor și a anarhie. Micului Theo este răpit de către banda din Tegal, fetele din insula Havel pleacă să-l recupereze și astfel ne sunt prezentate și interacțiunile dintre bande. Theo era considerat un Copil al Morții, adică copil născuț din mamă contaminată în timpul sarcinii. ✍️"În viața trebuie să alegi între ceea ce are corect și ceea ce este convenabil "tatăl lui Jakob ��Pe insula Havel, insula Păunilor, într-un castel construit de Friedrich Whilhem al II-lea al Prusiei, banda fetelor conduse de Christa ��Reichstangul era palatul Parlamentului:incendiat în 1933, rămas în ruină după Al Doilea Război Mondial ,restaurat în '60 și rămas nefolosit. ✍️Se privira și în acea privire se concentra tot ceea ce face extraordinară prietenia la 14 ani: iertare, devotament, recunoștință și lipsă de sfială. �� Există până acum 4 cărți traduse în română, dintr-o serie de 7 cărți .

2023-04-09 11:09:52

0

Regele Ugu - Adam Stower

Regele Ugu - Adam Stower

Regele Ugu-Adam Stower O carte amuzantă, o aventură urbană în pădurea luxuriantă bine ascunsă de ochii oamenilor, o carte despre bullying, prietenie indiferent de gen și de aspectul estetic. Foarte intrigată am fost de "Regele Ugu", mai ales că i-am citit prima oară cel de-al doilea volum și doream să elucidez misterul în care este învăluită "regele ugu", începând de la aspectul controversat până la originea ei, locul nașterii, părinții etc. Andi Firicel este un băiat de 11 ani care într-o zi, fugind de cei mai temuți hărțuitori din școală, descoperă un tunel ce o să-l conducă spre cea care o să-i devină cea mai bună prietenă și totodată un aliat în lupta lui împotriva acestora. Faptul că aceștia i-au descoperit ascunzătoarea, iar dorința lor de a-l captura pe Herbert- wombatul care este animalul de companie a lui Ugu, îi fac să fie adversari de temut, împotriva cărora vor lupta cu toate "armele " . Sperăm să se traducă și următoarele volume.

2023-04-05 05:34:50

0

Cea mai frumoasa carte din lume - Eric-Emmanuel Schmitt

Cea mai frumoasa carte din lume - Eric-Emmanuel Schmitt

Este a doua oară când o citesc...dar simt că o să revin la ea... Cea mai frumoasă carte din lume-208pagini O carte care în cuprinsul a 208 pagini conține 8 povestiri. Personajul principal este femeia, femeia în toate ipostazele ei: slabă, puternică, luptătoare, înfrântă, iubită, de la o femeie simplă precum Odette, la o femeie complexă, precum Wanda. O carte despre "lupta" de a accede la bogăție în cazul "Wandei Winnipeg "despre modul cum te poate face persoana care te iubește să "apreciezi ploaia ", deoarece "e o zi frumoasă cu ploaie", despre sănătatea mintală în "Intrusul " despre a trăi fiecare clipă, chiar dacă "falsul" amant nu mai este lângă tine, despre a fi "prințesa desculță" , a trăi clipa, și nu în ultimul rând de a descoperi cât de norocoase suntem ca suntem libere și să nu uităm niciodată ororile prin care a trecut omenirea, cu scopul de a nu le repeta . Și nu sunteți curioși să descoperiți care este "Cea mai frumoasă carte din lume"? O carte pe "gustul" fiecăruia dintre noi...

2023-04-05 05:33:54

0

O sa te tin in brate cat vrei tu si inca o secunda - Ioana Chicet-Macoveiciuc

O sa te tin in brate cat vrei tu si inca o secunda - Ioana Chicet-Macoveiciuc

Pe prințesa urbană am descoperit-o prin intermediul cărților pentru copii, dar și al grupului "Educație cu blândețe " Nu știu de ce am tot amânat cărțile pentru adulți scrise de ea...poate fiindcă de cele mai multe ori prefer să rămân în lumea cărților pentru copii....dar vă îndemn să descoperiți și cărțile scrise de o mamă pentru alte mame. Cartea cuprinde episoade din perioada prințesei de dinainte de a-si găsi sufletul pereche și de a-i avea pe cei doi minunați copii, precum și întâmplări cu cei doi copii, Sophia până în 3 ani, iar Ivan bebeluș. Îmi place stilul autoarei, cu o ironie umoristică tratează evenimentele din viața ei. Vă las un citat pe care-l ador și în care mă regăsesc: "Dacă acum zece ani, când alergam pe la interviuri, mi-ar fi spus cineva că la un mo­ment dat mă voi angaja pe viaţă la unii de mă vor pune să muncesc inclusiv în genunchi douăzeci de ore pe zi, să-i car în braţe şi să-i şterg la fund, totul doar pe zâmbete şi îmbrăţi­şări în fugă, cu zero salariu şi fără bonuri de masă şi maşină de serviciu, i-aş fi spus că n-are habar de valoarea mea şi să-şi plimbe presupunerile ( care sunau mai degrabă a blestem profesional) pe la alte mese."

2023-04-05 05:30:06

0

Intentii ascunse - Lauren Asher

Intentii ascunse - Lauren Asher

✍️"Dacă tu nu crezi în tine însăți, nimeni altcineva nu o va face" Dacă v-au plăcut cărțile scrise de Swan, cele cu frații Miles, atunci cred că o să vă placă și poveștile fraților Kane. Bunicul Kane se pare că le-a pregătit celor 3 nepoți ai săi, o moștenire cu peripeții sau mai bine spus, cu clauze contractuale. Acest lucru s-a întâmplat deoarece o persoană i-a reamintit de cum era el în tinerețe, anume " un om încă netulburat de bani, celebritate și așteptările care le amorțesc, chiar și pe cele mai puternice minți creative " In acest prim volum aflăm povestea lui Rowen, celui mai mic dintre nepoți, cel care trebuie în 6 luni să obțină o schimbare drastică în cadrul parcului Dreamlamd, astfel viața lor urmând să se transforme în cel mai temut coșmar. Pentru acest lucru, se mută în Florida, un loc care-i evocă multe amintiri dureroase.Aici o cunoaște pe Zahra, căci încurcate sunt căile Domnului, cea care reușește să propună o idee inedită și cea care îl poate ajuta să reușească să îndeplinească dorința bunicului, de a obține votul consiliului și de a păstra mostenirea. Dacă ați fi puși în situația de a alege între bani sau iubire, ce ați alege? ❤️ ? �� Cred indubitabil că majoritatea (99,99% ) ati ales iubirea, dar dacă v-aș spune că de banii aceștia depind și membrii familiei dumneavoastră, tot iubirea ați alege? Nu, nu ați mai alege iubirea, așa este? Și totuși, ar fi putut să fie sincer, să explice...dar a ales să tacă și să se retragă și să provoace durere..... El simte că nu se poate îndrăgosti, iar ea îl suspectează că s-a folosit de ea.... ✍️Pentru că dacă am învățat ceva, atunci e faptul că iubirea e un sentiment inutil care-i face pe oameni slabi și lipsiți de putere. Întunecă judecata și are ocazia de a strica totul " Oare care o să fie deznodământul acestei povesti? Reușește să îndeplinească dorința bunicului și își salvează moștenirea?

2023-04-05 05:29:12

0

Atlas si cei sase alesi - Olivie Blake

Atlas si cei sase alesi - Olivie Blake

Vă conjur să descoperiți acest prim volum, volum ce mi-a depășit sfera așteptărilor, imaginația debordantă a autoarei se împletește intriga, iar răsturnările de situație sunt imprevizibile, precum și desfășurarea acțiunii. ✍️"Puțini știu însă că Biblioteca din Alexandria a ars doar ca să se salveze.".."A fost un truc vechi: moarte și dispariție pentru renaștere" Și dacă? Cu această întrebare am pășit în lectura acestei cărți, deoarece fiecare poveste are un sâmbure de adevăr si a reușit să-mi planteze o sămânță ce a încolțit pe parcursul acestei cărți. ✍️"Puterea nu e menită pentru cei care nu o folosesc corect A existat un popor magic-medeienii- cel mai învățat popor-care a avut acces la toate cunoștințele bibliotecii, singura condiție: să aibă grijă de ea (bibliotecă), să o îngrijească și să o dezvolte. O dată la 10 ani, Societatea Alexandriană-cei care conduceau biblioteca, alegeau 6 inițiați ce învățau timp de 1 an, la finele căruia rămânând 5 care urmau următoarea specializare de încă 1 an. În cuprinsul acestui volum facem cunoștiința cu Atlas, cel care racolează inițiații pentru Școală Alexandriană, aflam care sunt puterile celor aleși, deoarece cei msi buni ajung aici, dar aflăm si care este pretul ce plătit pentru această școală. Oare v-ati dori să fiti unul dintre cu unul cei șase aleși ? La această întrebare și la multe altele sper să vă găsiți răspunsul măcar în acest răspuns, deoarece urmează volumul al doilea. "Când știi unele lucruri, tânjești să știi și mai multe. Cu cât știi mai multe, cu atât mai puțin simți că știi. "

2023-03-18 07:40:08

0

Motanul care voia sa salveze cartile - Sosuke Natsukawa

Motanul care voia sa salveze cartile - Sosuke Natsukawa

✍️ "Cărțile au puterea lor...așa obișnuia să-i spună mereu bătrânul " O carte despre importanța calitativă a cărților în detrimentul cantității, o carte despre salvarea cărților, o carte în care un anticariat, implicit cărțile pe care le conține, sunt o sursă inepuizabilă, inestimabilă de a le reaminti oamenilor și de a-i învăța ceea ce au uitat : ✍️" A încercat să le reamintească oamenilor de lucruri firești. Că nu trebuie să mințim. Că nu trebuie să-i abuzăm pe cei mai slabi decât noi. Că trebuie să le dăm o mână de ajutor celor ce trec prin momente grele (bunicul)..." O carte despre cărți, cititor și călătoria fascinantă prin care te poartă cărțile, un portal al cunoștințelor, despre puterea incredibilă pe care o au, despre sufletul cărților, dar mai ales cât de important este ca acestea să ajungă în mâinile câtor mai multe persoane. Cărțile modelează suflete și minți. In urma decesului bunicului său matern, lui Rintaro îi rămâne drept moștenire o prăvălie cu cărți, un anticariat la marginea orașului. Anticariatul bunicului a fost refugiul perfect al lui Rintaro, care a citit tot ce-i pica în mână și de care în curând trebuie să se despartă, deoarece urmează să se mute la mătușa lui. ✍️"Ascuns în capătul unei străduțe din partea veche a orașului, anticariatul Natsuki e o prăvălie micuță, cu o arhitectură specială. .... ✍️"Rafturile care se înălțau de la podea până în tavan, sunt pline cu un număr impresionant de cărți, puse în ordine : Shakespeare, Wordsworth, Dumas , Stendhal, Faulkner, Hemingway, Golding...colecția de opere complete a lui Nietzsche, precum și volumele vechi cu integrala poemelor lui T.S Elliot, dar și Inima vrajită a lui Romain Rolland-carte dorită de Akiba sau Candid a lui Voltaire pe care o citea Rintaro, "Mândrie și prejudecată" recomandată lui Sayo, Stendhal, Gide, Flaubert sau "Un veac de singurătate"

2023-03-18 07:38:40

0

Franturi din el - Colleen Hoover

Franturi din el - Colleen Hoover

Reminiscențele celor doi protagoniști, precum și părinții lui Scotty, construiesc această poveste piesă cu piesă, ca un tablou de puzzel. Am oscilat de la un protagonist la altul, citind " frânturi " din trecut și prezent și nu am știut de partea cui să mă situez. Emoțiile, trăirile personajelor sunt foarte bine detaliate, iar alegerile acestora sunt de necombătut .Finalul a fost predictibil pentru mine, bineînțeles că autoarea a fost cea care mi-a insuflat acest final, odată cu începere cărții. Un volum despre greșeli, asumare, vină, luptă, o luptă pe care Nicole a dus-o cu ea însăși, încercând să scape de sentimentul copleșitor de vină. O carte în care protagonsita și-a dorit ca al său copil să aibă parte de tot ceea ce ei i-a lipsit în copilărie: iubire. Cinci ani s-a luptat cu gândul de a o recâștiga pe Diem, dar in cinci secunde a acceptat gândul de a renunța, tocmai de a nu tulbura siguranta, liniștea căminului fiicei ei

2023-03-18 07:37:09

0

Symphony. Vol.1: Pana la ultima nota - Cristinne C.C.

Symphony. Vol.1: Pana la ultima nota - Cristinne C.C.

Symphony | Pâna la ultima notă! Dragă Cristinne, îți voi citi/devora cărțile până la ultima filă...până la ultimul cuvânt! Ce ador eu la cărțile tale: totul este inedit, creezi o lumea atipică, o lume magică pe care îmi doresc să o descoper filă cu filă, capitol cu capitol ,volum cu volum (aștept cu nerăbdare următorul volum, apropo) Fiecare capitol are titlul în latină a unuia dintre timpii muzicali si continuă cu un fragment, paragraf dintr-o opera a lui Mircea Eliade- îți spun sincer că m-ai determinat și urmează să descopăr și ale cărți ale lui Eliade...sunt menționate titluri precum: "Nunta în cer, Noaptea de Sânziene, Huliganii, Oceanografie, Romanul adolescentului miop, Întoarcerea din Rai, Isabel și apele diavolului " Symphony a fost "muzica" pentru sufletul meu, îi acord punctaj maxim, am simțit/vibrat/trăit fiecare notă/cuvânt. Dacă avem iubitori de fantasy autentic și nu ați descoperit cărțile ei, vă îndemn să o faceți, nu o să regretați, puteți începe cu seria Ephialte-serie publicată integral...și apoi cu Symphony....fiecare volum este sublim... "Iubește-ți meseria și vei fi mai eficient la locul de muncă" În acest prim volum le-am cunoscut pe Sithia și Symphony, două Obscure ce nu își găsesc locul în lumea lor, ce sunt hăituite de templieri, de ezoterici...și nu numai.

2022-11-05 12:00:12

0

Tortul de clatite - Sven Nordqvist

Tortul de clatite - Sven Nordqvist

O serie minunată, o serie pe care o citim de la 3 ani și ceva...și o recitim și acum la 5 ani și 5 luni

2021-05-28 04:00:01

0

George si cheia secreta a universului - Lucy si Stephen Hawking

George si cheia secreta a universului - Lucy si Stephen Hawking

#recomandare #cartipentrucopii #varsta 9+ George și cheia secretă a universului-Lucy și Stephan Hawking "...știinta este foarte importantă. Fără ea, nu înțelegem nimic și, dacă nu înțelegem, cum să ne așteptăm ca lucrurile pe care le facem sau deciziile pe care le luăm sa fie bune? Cred cu tărie că aceasta carte este "cheia secretă " pentru a reusi să faci un copil să iubească cărțile, dacă acest lucru nu îl simte deja , bineînțeles. Aceast prim volum m-a fermecat , datorită poveștii, a ilustraților și nu în ultimul rând,al informațiilor. Cartea abundă de informații despre univers , dar modul de povestire o face atât de atractivă ,iar copiii la sfârșitul acestei cărți or să rămână cu informații despre cosmos, dar și cu o sete de cunoaștere, ce poate fi stinsă cu următoarele 3 volume care fac parte din serie. Cu Damian am omis sau citit parțial informațiile suplimentare din carte (pentru el nu prezenta interes, dar eu am revenit la ele după ce adormea copilul). Spoiler alert. Avem un băiețel, George, ținut departe de tehnologie (exagerat chiar) ,iar viața lui devine palpitantă când noii vecini detin un calculator cu ajutorul căruia se poate călători în spațiu...O da, și chiar călătoresc....dar cum nu poate fi totul perfect, avem parte de o gașcă de copii răutaciosi și un profesor care încearcă să îl obțină pe Cosmos cu orice preț. Oare cum or să decurgă lucrurile când părinții își doresc ceva, copilul altceva? Finalul merită să fie "explorat "de voi

2021-05-28 04:00:01

0

Yeruldelgger - Ian Manook

Yeruldelgger - Ian Manook

Un roman polițist extraordinar de bun!!! Recomand cu drag

2020-12-25 05:10:06

0

Vertigo - Katharine McGee

Vertigo - Katharine McGee

Vertigo-Katherine Mcgee Spoiler alert! Nici nu stiu cum sa descriu acest volum,deoarece ultimele pagini iar au schimbat cursul cărții. O găsim pe Leda măcinată de sentimentul de vină (ca a împins -o pe Eris),restul complicilor mai putin,spre deloc chiar ...Dacă la început mă bucurăm de starea ei ,adică isi merita soarta și că uitase de unde a plecat (și părinții lor alături de ea au stat ani buni câteva etaje mai jos).... ea se schimbă și atunci parca încep să o accept pe aceasta nouă Leda . Watt -imi place de el,mai exact de ce a creat el-pe Nadia-,imi place și schimbarea lui sentimentală Avery-mi-as dori să-și înfrunte temerile...alături de Atlas Rylin-pe ea o plac cel mai mult..... Calioppe are fluctuatii prea mari de comportament, nu cred ca ar apuca-o acum mustrarea de conștiința, clar nu i se potriveste decat rolul de hoață Alături de Leda,Cole,Rylin ,Avery ,Watt o găsim și pe Calioppe, pe cât de frumoasă, pe atât de hoață.

2020-12-25 05:10:06

0

Zog - Julia Donaldson

Zog - Julia Donaldson

Imi place traducerea chiar dacă nu este de D-nul Florin B,carte in rime

2020-04-28 01:58:06

0

Hai-hui prin Univers - Mauri Kunnas

Hai-hui prin Univers - Mauri Kunnas

Minunată aceasta carte,am invatat si invat si eu alaturi de piticul de 4 ani si 5 luni

2020-04-28 01:58:06

0

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one