headerdesktop tr50grpasti30apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile tr50grpasti30apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Transport GRATUIT peste 50 lei!

Carti / Jocuri/ English BOOKS/ Accesorii

Poposeste printre rafturile noastre

Comanda acum!
uvpmobileredmari29apr24
  • Carti

Ismail Kadare

Ismail Kadare s-a nascut in 1936 in orasul albanez Gjirokaster, a absolvit Filologia la Tirana si a continuat studiile la Institutul de Literatura Maxim Gorki din Moscova. A debutat la optsprezece ani cu un volum de poezie, "Inspiratii juvenile", caruia ii urmeaza in 1957 un al doilea, "Visari". Trecerea la proza o face in 1963 cu romanul "Generalul armatei moarte", care-i aduce notorietatea internationala. In anii urmatori publica numeroase volume de povestiri si romanele: "Cetatea" (1970), a carui versiune definitive, necenzurata, vede lumina tiparului in 1994 in Franca cu titlul "Mesagerii ploii", "Cronica in piatra" (1971), "O capitala in noiembrie" (1974), "Amurgul zeilor stepei" (1976), "Iarna marii insingurari" (1977), "Aprilie spulberat" (1978), "Podul cu trei arcade" (1978), "Palatul Viselor" (1981; Humanitas, 2007), roman interzis de regimul lui Enver Hodja, "Concert la sfartitul toamnei", (1988). In 1990 Kadare primeste azil politic in Franta si pana in 2001 locuieste la Paris. In tot acest timp apar romanele "Piramida" (1991), "Umbra" (1994), "Spiritus" (1996), "Florile Inghetate din martie" (2000). In 2001 Kadare se intoarce in Albania, pastrandu-si locuinta de la Paris. Continua si scrie romane care se bucura de succes atat in Europa, cat si peste Ocean: "Fiica lui Agamemnon" (2003), "Succesorul" (2003), "Vremea nebuniei" (2005), Accidentu/ (2008). Ismail Kadare este si autorul unor eseuri, scrieri de memorialistica, precum si al cartii-document "Moartea care ne-a unit" (1998), despre evenimentele tragice din fosta Iugoslavie. De mai multe on nominalizat la Premiul Nobel, detinator a numeroase premii si distinctii literare, Ismail Kadare este recompensat in 2005 cu prestigiosul International Man Booker Prize.
Citeste mai mult
Cele mai multe titluri publicate de editura Dexon fac parte din literatura universala si se opresc la numele unor renumiti scriitori straini, cum sunt: Michel Zevaco, Paul Feval, Alexandre Dumas, Ponson du Terrail, Eugen Sue sau Colin Falconer. Este locul cel mai potrivit in care cititorii isi dau intalnire cu romanele istorice, incarcate de aventura, dar si romantism, unde luptele cavalerilor intrec uneori imaginatia si unde complotul, intrigile personajelor si razboaiele dezbina vieti, religii si societati. Editura Dexon va propune lecturi usoare dar captivante in acelasi timp, dedicate iubitorilor de aventura din secolul al XVI-lea, redate cu maiestrie, imaginatie si talent de celebrii autori clasici ai literaturii franceze. Pasionatii de 'capa si spada' fie decopera eroi legendari, timpuri glorioase si file de istorie, fie se reintalnesc cu cele mai indragite personaje si cu faptele lor de vitejie. Multe din romanele tiparite de 'Dexon' au constituit de-a lungul timpului subiectele unor ecranizari, care s-au bucurat de succes, asemenea cartilor care le-au inspirat. Aceste povesti continua sa fascineze cititorii, chiar daca au trecut zeci de ani de cand au vazut prima data lumina tiparului. Colectia acestor volume este completata de titluri din categoria Biografii, Sanatate (Aromoterapie, Terapia cu ape minerale, Apiterapia etc) si din domeniul ezoterismului (istorii secrete, interpretarea viselor).
Citeste mai mult

Carti

1 - 9 din 9 de titluri

Libris, libraria dedicata pasiunii tale pentru lectura. We know books

Sunt peste 40.000 de carti, adica peste 40.000 de posibilitati de a te imbogati, peste 40.000 de sanse de a calatori si tot atatea solutii de a castiga timpul, de a-l opri si de a-l face folositor. Sunt peste 10000 de carti de beletristica, adica tot atatea povesti care sa tina de cald si care sa deschida mintea si visele, fie ca sunt citite de pe foaie, fie ca sunt format eBook sau sunt audiobook-uri. Nu degeaba Borges isi inchipuia paradisul ca o biblioteca. Acestor carti de fictiune se adauga literaturizate 1000 de biografii, jurnale, memorii, intalniri curajoase cu sine. Apoi tot in jocul imaginatiei vin in ordine cartile propriu-zise de voiaj, cu tot cu harti si ghiduri. Urmeaza cartile de si despre arta si artisti de tot felul, apoi cele motivationale, de dezvoltare personala, de spiritualitate si esoterism, adica, pana la urma, tot de arta, dar de arta de a trai. Peste acest etaj avem cartile din domeniile socio-umane, discipline pentru viata de zi cu zi, coboratoare din prima stiinta: filosofia. Apoi vin cartile despre religii, iar la final volumele de stricta specialitate: de afaceri si economie, management, limbi straine.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one