headerdesktop transpcinci1noim24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile transpcinci1noim24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

uvpmobilesbooky29oct24
  • Literatura Romana

Dan Lungu

Dan Lungu s-a nascut la Botosani, pe data de 15 septembrie 1969, este scriitor si politician, director al Muzeului Literaturii Romane din Iasi, conferentiar doctor la Catedra de Sociologie din cadrul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza". Este licentiat al Facultatii de Filosofie, Sectia Sociologie-Politologie, promotia 1995. Intre anii 2001 si 2002 a fost redactor-sef al revistei de cultura Timpul. Dintre cartile ce-i poarta semnatura amintim aici: Muchii (romanul de debut); Constructia identitatii intr-o societate totalitara; O cercetare sociologica asupra scriitorilor; Raiul gainilor (fals roman de zvonuri si mistere); Sint o baba comunista, roman aparut la Editura Polirom in 2007; In iad toate becurile sint arse (2011). Dan Lungu a fost distins pana in prezent cu mai multe premii: premiul Societatii "Junimea" pentru activitate literara pe anul 1993, premiul Editurii Eminescu la Concursul national "Porni Luceafarul" si "Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres", oferit de statul francez. D. Lungu publica poezie, proza si eseu in majoritatea revistelor importante din tara: Contrapunct, Cronica, Convorbiri literare, Dacia literara, Hyperion, Luceafarul, Romania Literara, Timpul si Vatra.
Citeste mai mult
Infiintata in anul 1995, POLIROM este una dintre cele mai importante edituri din Romania, cu aproape 6.000 de titluri publicate, in peste 13.000.000 de volume tiparite. Profilul editorial incadreaza editura Polirom intr-o zona de nisa, oferind cititorilor titluri si din zone ca studiile de gen, publicistica, istorie recenta, comunicare etc. 45 de domenii editoriale, peste 60 de serii si colectii (Ego, Plural, Biblioteca Polirom, Collegium etc) includ nu numai titluri de fictiune (35%), dar si nonfictiune (65%). Polirom este editura care a mizat mult pe tanara generatie de scriitori romani, avand in palmares autori ca Lucian Dan Teodorovici, Dan Lungu, Gabriela Adamesteanu, Daniela Zeca Buzura, Andrei Ruse, Adriana Babeti, Filip Florian etc, alaturi de autorii deja consacrati ca Emil Brumaru, Octavian Paler, Alexandru Paleologu, Stefan Agopian, Aurora Liiceanu etc. Editurii Polirom i-au fost atribuite numeroase premii de catre Asociatia Editorilor din Romania, Uniunea Scriitorilor, ASPRO, Academia Romana, revistele Sfera politicii, Cuvantul, Capital, CEDU etc.
Citeste mai mult

Literatura Romana

1 - 10 din 10 de titluri

Pagini de Literatura romana: locul unde gasesti cele mai frumoase povesti de dragoste, romane de aventura, intrigi si trairi personale ale celor mai in voga scriitori romani.

Tineri, romantici, pasionali sau nonconformisti, multi autori romani scriu cu dezinvoltura, sunt dedicati si independenti.La aceasta subcategorie apar si cartile unor preoti cunoscuti atat in lumea bisericeasca, cat si in mediile intelectuale, povestitori innascuti, autori ai multor lecturi. Ii amintim si pe scriitorii clasici, care au incantat copilaria multora dintre noi si ne-au format gustul pentru literatura: Ioan Slavici, Ionel Teodoreanu, I.L.Caragiale, Costache Negruzzi, Marin Preda sau Liviu Rebreanu. E locul unde iti dam intalnire cu operele lui Mircea Eliade si George Calinescu, unde descoperi scrierile profunde ale lui Paler, Plesu, Paleologu, Cartarescu sau Puric, unde lucrarile poarta semnatura unor importanti prozatori, poeti, dramaturgi sau eseisti, dar unde gasesti totodata si seria romanelor politiste semnate de Rodica Ojog-Brasoveanu sau alte titluri ce ascund teorii conspirationiste moderne. Sunt lecturi care se citesc mai repede decat ai privi un film.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one