Retete pentru Postul Nasterii Domnului
Retete pentru Postul Nasterii Domnului
A devenit din ce in ce mai greu de tinut postul, chiar daca magazinele sunt acum pline cu tot felul de oferte alimentare. De ce oare? Deoarece postul a ajuns sa fie un efort solitar. El nu mai este , asa cum era pe vremuri, o bucurie de obste - atunci cand comunitati intregi posteau laolalta. Ei bine, astazi, in lumea civilizata, trebuie sa infrunti cu tenaciatate mirosul gratarului bine asezonat cu usturoi si cimbru al vecinului, care, eventual, lasa si usile si ferestrele larg deschise, sa simta fiecare cu ce se infrupta el... Ba chiar se mai aude si veselul indemn: "Ia adu si tu berea aia de la rece!"... Iar tu trebuie sa induri toate mirosurile/ aromele orasului care prajeste, fierbe, coace... fara oprire. La supermarket - pui la rotisor, pe strada - pizza ori saorma... si uite asa flamanzesti cu gandul, permanent. Inainte vreme, in tot satul, la vremea postului, nu mai mirosea a fiertura cu carne... Dar tocmai asta poate face urcusul mai bine rasplatit si bucuria mai mare.
Asadar, in aceste retete nu veti gasi bere fara alcool, nici snitele de post cu E-uri, nici carnati vegetali care gem de aditivi alimentari. Vom folosi doar ingrediente bune, care nu incearca sa pacaleasca mintea si papila omului modern, navalit de mancare. Noi doar incercam sa pastram mintea si trupul omului pe timpul postului cu bucurie si drag fata de aceasta randuiala mult prea comentata si prea putin traita asa cum se cuvine: cu fericire, blandete si inima senina.
Ioana Bucuroiu
Descrierea produsului
A devenit din ce in ce mai greu de tinut postul, chiar daca magazinele sunt acum pline cu tot felul de oferte alimentare. De ce oare? Deoarece postul a ajuns sa fie un efort solitar. El nu mai este , asa cum era pe vremuri, o bucurie de obste - atunci cand comunitati intregi posteau laolalta. Ei bine, astazi, in lumea civilizata, trebuie sa infrunti cu tenaciatate mirosul gratarului bine asezonat cu usturoi si cimbru al vecinului, care, eventual, lasa si usile si ferestrele larg deschise, sa simta fiecare cu ce se infrupta el... Ba chiar se mai aude si veselul indemn: "Ia adu si tu berea aia de la rece!"... Iar tu trebuie sa induri toate mirosurile/ aromele orasului care prajeste, fierbe, coace... fara oprire. La supermarket - pui la rotisor, pe strada - pizza ori saorma... si uite asa flamanzesti cu gandul, permanent. Inainte vreme, in tot satul, la vremea postului, nu mai mirosea a fiertura cu carne... Dar tocmai asta poate face urcusul mai bine rasplatit si bucuria mai mare.
Asadar, in aceste retete nu veti gasi bere fara alcool, nici snitele de post cu E-uri, nici carnati vegetali care gem de aditivi alimentari. Vom folosi doar ingrediente bune, care nu incearca sa pacaleasca mintea si papila omului modern, navalit de mancare. Noi doar incercam sa pastram mintea si trupul omului pe timpul postului cu bucurie si drag fata de aceasta randuiala mult prea comentata si prea putin traita asa cum se cuvine: cu fericire, blandete si inima senina.
Ioana Bucuroiu
Detaliile produsului
- Categoria: Bucatarie
- Editura: LUMEA CREDINTEI
- An aparitie: 2015
- Format: 15X21.5 cm Afiseaza mai mult