Chris M
Membru din 06/10/2019
Aprecieri
81
de aprecieri
Rating
348
de review-uri

Jurnalul unei iubiri pierdute - Eric-Emmanuel Schmitt
Lectură rapidă, am simțit multe emoții la început, în special prima propoziție care m-a zguduit „Mama a murit azi dimineață și este prima dată când m-a întristat”. Cu această propoziție, mi-am spus că nu voi putea citi această carte, că voi avea prea multe probleme. A spune despre pierderea mamei tale este profund, trist, dar și plin de iubire. Cred că tonul este corect, dar uneori nu puteam rămâne în carte și mă pierdeam în propriile gânduri. Cu toate acestea, mi-a plăcut.
2023-11-21 09:58:22
0

O istorie mondiala a comunismului Vol.3: Complicii - Thierry Wolton
Rezumat impresionant asupra istoriei comunismului. Trei volume. Peste 3000 de pagini. Excepţional. Trebuie citit dacă vrei să înțelegi tragedia comunistă. Ultimul volum se concentrează pe „complici”, în special pe francezi. Uimitor.
2023-11-21 09:45:42
0

Trei pe doua biciclete - Jerome K. Jerome
Aceasta este a doua carte despre cei trei prieteni din Londra care merg într-o aventură. De data aceasta, au trecut câțiva ani de la excursia cu barca, câinele nu mai este cu ei, iar doi dintre ei sunt căsătoriți. Totul este să scapi, încă o dată, și să te plimbi printr-o zonă rurală fără să ai primul indiciu, dar să fii convins că unul este un expert și toți ceilalți sunt idioți.
2023-11-19 09:17:34
0

Opera integrala Vol.2 - Platon
Platon a fost un filozof în Grecia clasică și fondatorul Academiei din Atena, prima instituție de învățământ superior din lumea occidentală. El este considerat pe scară largă figura cea mai esențială în dezvoltarea filozofiei, în special în tradiția occidentală. Absolut recomandat și acest al doilea volum din seria de opere complete ce va cuprinde 6 volume în total.
2023-11-19 09:11:12
0

Dracula - Bram Stoker
Dracula este încă o prezență vie în România modernă și nu există nimic ca să citești romanul Dracula în România al lui Bram Stoker din 1897 în luna octombrie. Pe timpul zilei, peisajul câmpiilor Transilvaniei pare liniştit, aproape pastoral. Se vede un cioban si cainele lui indrumand oile catre locul lor de pasunat, sau se observa ciucurii rosii care impodobesc caii care trag carele fermierilor romi; iar pericolul principal pare să fie de la șoferii agresivi pe care îi întâlnești uneori pe șoselele românești.
2023-11-18 08:05:38
0

Alegerea - Dr. Edith Eva Eger
Acesta este un memoriu frumos scris și foarte emoționant. A fost împărțit în patru secțiuni: închisoare, evadare, libertate și vindecare. Cum au putut acești oameni care au suferit atât de mult să se vindece și apoi să facă ceva din viața lor așa cum a făcut Edith ??! Aceasta este o femeie foarte determinată, care a devenit terapeut, care înțelege cu adevărat durerea oamenilor și iartă în mod unic. Nu este ceva ce citesc în mod normal, dar sunt foarte bucuroasă că am făcut-o. Recomand cu căldură această carte.
2023-11-18 08:01:34
0

Alegerea Sofiei - William Styron
Alegerea Sofiei este pur și simplu o capodoperă și stăpânirea prozei lui Styron aici este de neîntrecut. Există literalmente sute de linii care au fost perfect redate. Am adăugat această carte la raftul meu de ficțiune de cinci stele. Un omagiu adus cărților grozave.
2023-11-18 07:57:52
0

Emma - Jane Austen
Prima mea impresie despre Emma a fost că era îndrăgita de toți cei din cercul ei. Ea a simțit că nu poate greși și că ceea ce credea și simțea este întotdeauna corect. A judecat oamenii cu asprime, adesea pe baza statutului lor social, precum și după înfățișarea și manierele lor. O carte puțin diferită de celelalte scrise de Jane Austen.
2023-11-18 07:49:26
0

Intoarcerea acasa - Kate Morton
M-am bucurat foarte mult de Kate Morton de mulți ani (și acest roman nu a făcut excepție), Dar nu am fost atât de captivata pe cât mă așteptam să fiu. Povestea lui Morton este minunată, ca de obicei. Ea face o treabă excelentă în a portretiza personalitățile locuitorilor unui oraș mic din Australia de Vest și reacțiile lor variate la același set de fapte (moartea unei mame și a copiilor ei). Totuși, am simțit că acest roman a încercat să facă prea multe. Au fost mai multe subploturi decât părea necesar și am ghicit vinovatul în primele 100 de pagini. E de citit totuși.
2023-11-18 07:44:47
0

Crucea si puterea. Crestinii, de la martiri la persecutori - Giovanni Filoramo
O lectură foarte bună despre punctul de inflexiune a creștinismului care reliefează tranziția de la zenitul persecuțiilor asupra creștinilor sub Dioclețian, marcate de numeroase martirii, la marginalizarea și persecuția practicanților cultului tradițional roman, a evreilor, dar și a creștinilor eretici sub Theodosius I și fiii săi, Arcadius și Honorius.
2023-11-18 07:37:03
0

Foc si sange - George R. R. Martin
O carte superbă. Este istoria Westeros care începe cu venirea lui Aegon Cuceritorul și se termină cu domnia lui Aegon al III-lea. Această istorie a Westeros este plină de povești interesante despre Targaryen și stăpânirea lor asupra celor Șapte Regate. Începând cu venirea lui Aegon Cuceritorul, vedem înființarea lumii Game of Thrones. Povestea lui Targaryen este plină de război, aventură, poftă, politică și trădare. Dacă vă amintiți unele dintre numele din „trecut” menționate în Games of the Trones, atunci aceasta este cartea care vă va oferi fundalul multor personaje istorice.
2023-11-16 08:34:36
0

Intoarcerea din razboi - Erich Maria Remarque
Încă o dată, iată o tragedie Remarque presărată cu cioburi de lumină și speranță pentru umanitate. Încă o dată, iată un roman de război Remarque care critică brutalitatea și răutatea războiului de la cap la cap, într-o proză mișcătoare și cu o poveste viguroasă. Dacă ar asculta mai mulți oameni și națiuni.
2023-11-16 08:27:21
0

Radacinile cerului - Romain Gary
Aceasta este a doua mea carte de Romain Gary și îmi place foarte mult scrisul lui. Scrisă în 1956, este o carte de după război care examinează ce este nevoie pentru a supraviețui. Este povestea lui Morel, un dentist francez care a venit în Africa Ecuatorială Franceză pentru a salva elefanții care sunt în pericol de dispariție.
2023-11-15 11:45:06
0

Mario si vrajitorul. Povestiri 1919-1953 - Thomas Mann
"Mario și Magicianul" este o nuvelă excelentă în care Thomas Mann satirează vremea guvernului fascist al lui Benito Mussolini (povestea a fost scrisă în 1929, la scurt timp după ce Mann a primit Premiul Nobel pentru Literatură). Merită evidențiat modul în care autorul german, pe de o parte, descrie burghezia orașului Torre di Venere pe baza unor anecdote pe care le povestește povestitorul când ajunge în acel oraș împreună cu familia sa. Trebuie subliniată puterea narativă a lui Mann. Nu se ciocnește niciodată, este solid și ne oferă un final pe cât de diferit de restul poveștii, pe atât de complet neașteptat.
2023-11-15 11:38:50
0

Moartea la Venetia - Thomas Mann
Mi se pare o lucrare dificil de catalogat. Pe de o parte, sunt uimită de complexitatea narațiunii, de imaginile ei bântuitoare, de bogăția simbolismului și de straturile de sens pe care Mann le-a putut oferi unei lucrări atât de scurte. Există auto-reflecție dureroasă, pasiune și adevăr în scrisul lui. Temele pe care le explorează - alegerile artistice, semnificația frumuseții, lupta de a accepta inevitabilitatea decăderii și a morții - sunt confruntatoare, provocatoare și în cele din urmă profund mișcătoare.
2023-11-15 11:33:51
0

Civilizatia romana - Pierre Grimal
Pierre Grimal povestește istoria Romei de la origini până la întemeierea Constantinopolului cu ritmul și forța unei legende. Nu intră în detalii, iar cartea curge la fel de repede ca timpul. Perfectă pentru a reîmprospăta cunoștințele despre Imperiul roman.
2023-11-14 09:59:32
0

Vorbeste-mi despre tata - Kyung-Sook Shin
Povestea unui singur tată și a tuturor părinților. Secretele pe care tații noștri le ascund de noi și cum, atunci când le descoperim, aflăm despre întreaga complexitate, sacrificiu, durere, suferință, dragoste, curaj și multe altele... pe care tații noștri le-au îndurat ca soldați, frați, fii, soți, iubiți și părinți. Aceasta carte este un clasic absolut.
2023-11-14 09:51:54
0

Dante: Enigma - Matteo Strukul
Cu acest roman scriitorul ne face cunoștință cu un Dante diferit de cel pe care îl cunoșteam în cărțile școlare. Autorul se concentrează asupra unei perioade cruciale din istoria Florenței, cu epilogul in bătălia de la Campaldino. Descoperim un Dante afectat de „enigme”; dragostea pentru Beatrice care contrastează cu dragostea exprimată de soția sa Gemma; soarta politică a Florenței și conflictele sale interne.
2023-11-14 09:46:33
0

Giacomo Casanova. Sonata inimilor frante - Matteo Strukul
Cu adevărat o lectură captivantă. Scrisul lui Strukul este original și niciodată plictisitor! Recomandat absolut tuturor celor care doresc un roman de aventuri cu un cadru istoric perfect exact, intr-un decor minunat precum Venetia.
2023-11-14 09:40:22
0

Cimitirul din Venetia - Matteo Strukul
Matteo Strukul are capacitatea de a-și aduce protagoniștii la viață, făcându-i să iasă din pagini ca și cum ar fi reali. Să iei o figură istorică despre care știi practic totul, apoi să o asociezi cu o personalitate și o anumită cale care se abate de la ceea ce este cunoscut nu este simplu. Și totuși a reușit să o facă stârnind interes.
2023-11-14 09:36:10
0

Scrisori catre Luciliu - Seneca
Un puternic ecou peste milenii, al celui mai mare dintre stoici : Lucius Annaeus Seneca. O carte ce te face să uiți de cafeaua din ceașcă și să te întrebi când s-a răcit ca doar ce ai turnat-o. Apoi uitându-te la ceas să îți dai seama că de două ore ai "sorbit" neincetat doar din paginile ei.
2021-06-12 07:00:13
0

Ratiune si simtire - Jane Austen
Intriga, extrem de plăcută , în care întregul ansamblu este dezvoltat astfel încât cititorul să reușească să-și mențină interesul, fără să obosească, a făcut din acest al doilea roman (ca valoare literară) al autoarei britanice, un succes internațional. Succes confirmat de numeroasele ediții și traduceri de-a lungul timpului.
2021-01-18 03:00:01
0

Mandrie si prejudecata - Jane Austen
Apărut în urmă cu mai bine de 200 de ani, o vreme contestându-i-se valoarea literară de către importanți scriitori ai epocii, precum Charlotte Brontë, D. H. Lawrence sau Mark Twain, romanul devine cea mai îndrăgită și tradusă operă a scriitoarei britanice. Un binemeritat renume internațional ce s-a propagat constant de-a lungul a două secole.
2021-01-18 03:00:01
0

Mereu nerostita istorie a luptelor romanilor din Antichitate pana in zilele noastre - Calin Hentea
Pentru mine cartea aceasta a fost una dintre cele mai bune pe care le-am citit pana acum cu privire la subiectul ce formeaza si titlui ei. O lucrare care trateaza foarte multe aspecte ale istoriei poporului nostru nerostite in alte carti ale unor reputati autori.
2020-10-13 04:00:01
0

Pacienta tacuta - Alex Michaelides
De regulă, nu prea citesc acele titluri nou apărute și clasificate ˇˇbestsellerˇˇ. Prefer clasicii. Dar această carte mi-a atras și mie atenția. Am cumpărat-o dintr-o librărie pe jumătate convins că merită citită. După ce am citit-o , da , pot spune că merită banii. E un thriller bun.
2020-09-28 11:44:11
0

Basme fantastice romanesti XII - I. Oprisan
O colecție foarte frumoasă reușită de Ioan Oprișan, unică la noi în țară sub mai multe aspecte. Până acum am reușit să citesc doar 5 din volumele acestei captivante serii, care intr-adevăr merită toată atenția celui pasionat de basme , povești și folclor în general.
2020-08-09 09:54:15
0

Cele mai frumoase povesti de la bunicuta - Petru Ghetoi
Toată stima pentru acest talentat artist care , în mod indirect , m-a ajutat să insuflu copiilor mei dragostea pentru cărți. În lupta mea , aproape zilnică, în a crea un echilibru între orele ce și le petrec pe internet și cele acordate lecturii , recunosc că m-am "folosit" deseori și de ilustrațiile din unele cărți ale domnului Ghețoi.
2020-08-09 08:00:07
1

Ultimele zile ale aristocratiei ruse - Douglas Smith
Literatura rusa si totodata istoria Rusiei au fost si au ramas una dintre pasiunile mele. vis a vis de lectura. Prin urmare nu puteam rata aceasta carte, care ocupa unul dintre rafturile preferentiale ale bibliotecii mele. Adica la favorite.
2020-08-07 03:09:14
0

501 verbe italiene + CD - John Colaneri, Vincet Luciani
O lucrare foarte utila tuturor celor ce doresc sa isi insuseasca temeinic limba italiana. Alaturi de o pereche buna de dictionare , aceasta carte este absolut indispensabila ! Pe mine m-a ajutat enorm in studiul individual.
2020-08-06 09:24:14
0

Parul si gutuiul - L. Chira, I. Pasca
Mie mi-a folosit mai ales la cei 5 gutui ce-i am in livada. Cartea abunda de informatii folositoare in cultura ambilor pomi fructiferi. Face toti banii. O recomand mai ales celor ce nu au suficiente cunostinte in domeniu, deoarece apar destul de multe probleme in ultimii ani la gutui.
2020-07-17 10:00:06
0

Istoria Bisericii Romanesti 1+2 - N. Iorga
Iata inca o lucrare de mare clasa a marelui Iorga. Dar cum putea ieși altfel de sub pana acestui mare istoric al neamului romanesc ?! Cele doua volume sunt oferite de Saeculum cu coperta cartonata. Lucru care observ ca nu apare in descrierea cartii aici pe Libris. Dar, avandu-le, va confirm eu asta.
2020-04-15 01:16:08
0

Dragostea in vremea holerei - Gabriel Garcia Marquez
O carte ce poate fi pusa categoric in top 100 de carti esentiale ale literaturii universale. Una dintre cele mai bune carti ale lui Gabriel Garcia Marquez. De neocolit pentru cei ce sunt in cautarea unor romane clasice remarcabile.
2020-04-05 04:46:06
0

Arhipelagul Gulag 3 Vol. - Alexandr Soljenitin
O carte tulburătoare. În timp ce-i parcurgi paginile treci prin toate stările prin care ai trecut întreaga viață: te revolți , te mânii, te temi , uneori zâmbești dar amar, te întristezi și dinou te întristezi. Dezvăluirile făcute de Soljenitin sunt greu de digerat mental pentru individul cu trai comod de azi.
2020-03-16 09:31:25
0

Stiu un om intru Hristos. Staretul Sofronie, isihastul si theologul - Ierotheos, Mitropolit Al Nafpaktosului
Iată una dintre cărțile foarte bune din domeniul religiei, pe care a-ți putea să o adăugați la colecția voastră. O carte menită să vă apropie de biserică, de Isus și de învățăturile Bibliei.
2020-03-16 09:16:25
0

Cele mai frumoase Istorii - Herodot
Istoriile lui Herodot, cel considerat părintele fondator al istoriei, au fost scrise între anii 450-420 î.H. Istoriile oferǎ informații despre vechile tradiții antice, politică, geografie și ciocniri ale diverselor culturi cunoscute din zona Mării Mediterane și Asiei de Sud-Vest în Antichitate. Opera lui Herodot este una dintre cele mai importante surse istorice. Mai mult decât atât, Herodot a inițiat studiul istoriei, deși au existat înregistrări istorice și cronici anterioare.
2020-03-11 05:51:46
0

Nobila Casa Vol.1+2 - James Clavell
Cartea are peste 1.000 de pagini, iar povestea conține foarte multe personaje și fire de narațiune. Romanul a fost ecranizat în 1988 în serialul de televiziune Nobila casă, cu Pierce Brosnan în rolul principal, unde povestea a fost adaptată anilor '80.
2020-03-11 05:36:46
0

Leonardo da Vinci, geniul vizionar - Gerard Denizeau
O biografie bogat ilustrată, construită într-un limbaj accesibil publicului larg, plină de date, evenimente, descoperiri ale omului de geniu ce a fost Leonardo da Vinci. Cartea este bine realizată și ca conținut și ca grafică.
2020-03-09 10:21:46
0

Domnisoara Christina. Sarpele - Mircea Eliade
Nuvela Șarpele relatează o practică magică autohtonă prin care un tânăr misterios cu numele Andronic cheamă reptilele și le face să-i asculte poruncile, operațiune cu substrat erotic care tulbură femeile dintr-un grup de excursioniști de la o mănăstire. Autorul o considera ca fiind cea mai bună scriere fantastică a sa.
2020-03-09 10:00:07
0

Noaptea de Sanziene Vol.1+2 - Mircea Eliade
Noaptea de Sânziene este un roman din 1955 de Mircea Eliade. Povestea are loc în perioada 1936 - 1948 în mai multe orașe europene. Personajul principal este Stefan Viziru, un român aflat într-o căutare spirituală. Eliade considera Noaptea de Sânziene ca fiind cel mai bun roman al său. Romanul conține mai multe elemente și teme care apar și în lucrările sale științifice, cum ar fi ritualuri de inițiere și timp sacru.
2020-03-09 09:51:46
0

Pe strada Mantuleasa - Mircea Eliade
Subiectul nuvelei îl constituie anchetarea de către Securitate a bătrânului Zaharia Fărâmă, fost director al unei școli primare de pe strada Mântuleasa, și relatarea de către acesta a unor întâmplări stranii petrecute într-un trecut apropiat. Poveștile istorisite de învățător contribuie la o redescoperire a spațiului mitic, uitat de contemporani, scoțând în evidență incompatibilitatea dintre lumea sacră și lumea profană și imposibilitatea înțelegerii sacralității lumii de către cei ce trăiesc în timpul profan.
2020-03-09 09:51:46
0

Istoria credintelor si ideilor religioase Vol.1: De la epoca de piatra la misterele din Eleusis - Mircea Eliade
Mircea Eliade, prin această lucrare, Istoria credințelor si ideilor religioase, a oferit lumii o capodoperă a analizei tuturor religiilor, a fenomenului religios în ansamblul său, săpând adânc în negura vremurilor apuse.
2020-03-09 08:36:46
0

Istoria terorismului - Gerard Chaliand, Arnaud Blin
O cercetare a fenomenului terorismului în istoria omenirii. Mi-a plăcut felul cum au abordat problema acești autori, spre deosebire de alții care doar acuză, uneori fără a-și fundamenta teoria. Cei doi însă s-au aplecat către rădăcinile acestui flagel contemporan, încercând să găsească explicații solide și soluții adecvate.
2020-03-09 08:36:46
0

Balcanii, de la sfarsitul Bizantului pana azi - Mark Mazower
O analiză pătrunzătoare a istoriei zonei balcanice din ultimile veacuri. O carte incisivă care dezvoltă câteva subiecte interesante. Unele aspecte ale istoriei Balcanilor puse în discuție în această carte dau puțin peste cap unele teorii canonizate până acum.
2020-03-09 08:21:46
0

Istoria lumii. 7650 date istorice importante - Biblioteca Larousse
O versiune Larousse a istoriei lumii în date, adusă pe piața românească de editura Rao, într-o ediție frumoasă și cartonată. Cartea este o enciclopedie istorică de calitate ce conține o sumedenie de informații bine structurate, din care cititorul poate selecta cu ușurință ce-l interesează.
2020-03-09 06:21:46
0

Istoria lumii. Din preistorie pina in prezent - J.M. Roberts, Odd Arne Westad
Dacă vreți să citiți o carte care să trateze istoria lumii, chiar și numai punctând datele cele mai importante, aceasta este o alegere perfectă. Bine documentată, într-un limbaj accesibil, cu un fir narativ atractiv și într-o prezentare grafică foarte bună.
2020-03-09 06:21:46
0

Cruciadele. Istoria razboiului pentru eliberarea Pamintului Sfint - Thomas Asbridge
Recenzia adăugată de Libris.ro este imensă la adresa acestei impresionante lucrări. Într-adevăr este o carte așa cum este descrisă. Senzațională ! Punctez doar faptul că ediția este cartonată, cu semn de carte, cu supracopertă și tipărită pe o hârtie de bună calitate. Merită toți banii !
2020-03-09 06:06:46
0

Istoria Poloniei. Terenul de joaca al lui Dumnezeu Vol.1+2 - Norman Davies
Ce carte ! Ce autor ! Dintotdeauna am fost atras de istoria Europei, cu precădere de cea a părților ei centrale și răsăritene. Destinul istoric al polonezilor a fost unul dramatic și zbuciumat ca și al nostru dealtfel. O carte magnifică, bine documentată, frumos scrisă.
2020-03-09 06:00:06
1

Ierusalim, biografia unui oras - Simon Sebag Montefiore
O biografie monumentală a Orașului Sfânt făcută de acest prodigios istoric. Scrisă în inconfundabilul său stil, cartea te acaparează încă din primele pagini și nu te mai poți opri până nu o termini de citit. Lectură obligatorie !
2020-03-08 06:21:44
0

Romanovii 1613-1918 - Simon Sebag Montefiore
Doar cuvinte de laudă la adresa lui Montefiore și a acestei mari biografii a celebrei familii a Romanovilor. Dacă vă interesează istoria Rusiei, a țarilor, aceasta este o carte excelentă cu care să începeți sau cu ajutorul căreia să vă consolidați cunoștințele în domeniu.
2020-03-08 06:21:44
0

Orizonturi rosii - Ion Mihai Pacepa
O carte de 5 stele scrisă de Pacepa. Între coperțile ei ne sunt dezvăluite multe dintre megalomaniile ceaușiste, multe orori petrecute fără ca poporul să aibă habar. Acum după atâția ani de la căderea regimului comunist, multe se cunosc. Când a apărut cartea aceasta prima dată însă, nu. Și oricât credeți că știți despre epoca aurită a comunismului tot veți mai afla destule din lucrarea de față. Citiți-o măcar ca reîmprospătare a memoriei, ca un antidot la uitare.
2020-03-08 06:06:44
0

Antivirale din plante - Stephen Harrod Buhner
Cartea reprezintă prin metodele prezentate de autor, o alternativă la multe dintre medicamentele luate uneori după ureche, alteori la îndemnul medicilor, dar fără nici o ameliorare vizibilă a problemei. Nefiind la prima tentativă de a citi o carte din segmentul acesta editorial, nu o gasesc excelentă sau sub auspiciul noutății absolute ceva nemaiauzit, dar pe ansamblu este bună. Utilă și competent formulată.
2020-03-08 05:51:44
1

Cum sa-ti controlezi furia inainte de a te controla ea pe tine - Albert Ellis, Raymond Chip Tafrate
Este o carte bună, care pune problema sub mai multe aspecte și încearcă să ajungă mereu la rădăcinile ˇˇieșirii din pepeniˇˇ. Dacă se va ține cont măcar de o parte din sfaturile autorilor se poate lesne ajunge la un oarecare grad de autocontol.
2020-03-08 05:51:44
0

Intalnirea din pamanturi ed.2015 - Marin Preda
Întâlnirea din pământuri este volumul de debut al lui Marin Preda. A apărut în 1948 și în cuprinsul său au intrat următoarele nuvele: În ceată, Colina, Întâlnirea din pământuri, O adunare liniștită etc. care prefigurează motive, întâmplări și personaje din roman, ușor de depistat la o simplă confruntare, dar mai important decât aceasta este faptul că încă din nuvele se conturează obsesia fundamentală a creației lui Marin Preda, care este destinul țăranului român.
2020-03-08 01:06:44
1

Marele singuratic ed.2017 - Marin Preda
Romanul a fost ecranizat în 1977 sub regia lui Iulian Mihu, cu George Motoi ca inginerul horticultor Nicolae Moromete, Florența Manea ca pictorița Simina Golea, Gheorghe Dinică ca prim-secretarul Comitetului Regional de Partid și Toma Caragiu ca inginer agronom.
2020-03-08 01:00:06
0

Integrala Maigret Vol.10 - Georges Simenon
Romanele lui Georges Simenon au fost ecranizate. Printre actorii care au jucat rolul comisarului Maigret se numără: Jean Gabin, Rupert Davies, Charles Laughton, Bruno Cremer, Jean Richard, Gino Cervi, Michael Gambon, Basil Sydney, Maurice Denham. În 2016 Maigret a fost interpretat de actorul Rowan Atkinson.
2020-03-08 01:00:06
0

Integrala Maigret Vol.9 - Georges Simenon
Jules Maigret este prezentat ca un tip calm, pe care nimic nu-l poate scoate din sărite, el fumează pipă și poartă pălărie și manta. În timpul investigațiilor este un bun observator, căutând să înțeleagă motivul care l-a determinat pe răufăcător să comită crima.
2020-03-08 12:51:44
0

Integrala Maigret Vol.4 - Georges Simenon
Maigret este un personaj fictiv din romanele polițiste scrise prin anii 1920 de scriitorul belgian Georges Simenon. El este un comisar de poliție de vârstă mijlocie, fiind personajul principal în cele 75 de romane și 28 de nuvele a scriitorului belgian.
2020-03-08 12:51:44
0

Fortareata digitala - Dan Brown
Fortăreața digitală este primul roman publicat al autorului american Dan Brown. O carte la fel de bună și captivantă ca și celelalte scrise ulterior. Mister, conspirații, acțiune și secrete, adică baza tuturor romanelor lui Brown, se regăsește și aici din plin.
2020-03-08 12:51:44
0

Ingeri si demoni - Dan Brown
În această carte, autorul abordează un subiect inedit, și anume rivalitatea seculară dintre Vatican (Biserica Catolică) și confreria secretă Illuminati. Acțiunea se desfășoară în lumea contemporană. Din punct de vedere narativ, romanul se bucură de o acțiune palpitantă, abordând în spiritul eroismului american un subiect clasic: eroul salvator.
2020-03-08 12:51:44
0

Codul lui Da Vinci - Dan Brown
Devenind în scurt timp un bestseller, cartea s-a vândut în întreaga lume în mai mult de 40 de milioane de exemplare până în martie 2006 și a fost tradusă în 44 de limbi. Cartea îmbină stilul polițist cu thriller-ul și teoria conspirației și este a doua parte dintr-o trilogie ce a început cu romanul din 2000 al aceluiași autor, Îngeri și demoni.
2020-03-08 12:51:44
0

Livada, gradina si via - F. Mateescu
Tratand toate aspectele importante ce tin de bolile si daunatorii din gradina, livada, sau vie, aceasta lucrare a cunoscut un succes deosebit. Cartea este fara indoiala foarte utila si de un real folos daca sunteti interesat in agricultura. Sunt prezentate tratamentele corecte pentru cele mai des cultivate legume si pentru soiurile de pomi larg raspandite.
2020-03-08 12:00:06
0

Ceapa, usturoiul si prazul - Ioan Stavre
O carte utilă la casa omului în cultivarea acestor trei plante gustoase și miraculoase pentru sănătatea noastră a tuturor. Măcar de-ar citi-o cât mai mulți și ar cultiva în propria grădină aceste legume...Spitalele ar avea mai puțini pacienți.
2020-03-07 11:51:44
0

Despre minuni. Cele patru iubiri. Problema durerii - C.S. Lewis
Cartea de față este concepută ca un demers preliminar la cercetarea istorică. Nu e de nici un folos să recurgem la texte înainte de a ne face o idee despre posibilitatea sau probabilitatea miraculosului. Cei care admit că nu pot avea loc minuni își pierd pur și simplu timpul recurgând la texte: știm dinainte ce rezultate vor găsi, de vreme ce au început prin a socoti rezolvată tocmai chestiunea litigioasă ( Despre minuni. Cele patru iubiri. Problema durerii - C.S. Lewis).
2020-03-07 11:51:44
0

Pazeste-ti casa de rau - Evghenie Goncearov
Păzeşte-ţi casa ta de rău! Căci acest rău, văzut şi nevăzut, este foarte răspândit în lumea în care trăim! Şi, cu adevărat, omul nu se poate păzi singur, cu puterile sale, de năvălirile acestui rău şi nu-şi poate păzi nici casa sa, nici pe apropiaţii săi. Şi, dacă nu şi le poate păzi singur, atunci cum? Oamenii înţelepţi spun: Cu ajutorul lui Dumnezeu. Iar ajutorul lui Dumnezeu ni-i pune înainte pe ocrotitorii şi păzitorii noştri. Şi aceşti ocrotitori se numesc Sfintele netrupeşti Puteri Cereşti.
2020-03-07 11:36:44
0

Regele Arthur 4: O lumanare in bataia vantului - T.H. White
Am citit pe undeva recenzia unui așa zis critic, cum că cartea aceasta, întreaga serie de fapt, nu ar fi bună de nimic. O aiureală banală. Unii cred că comentează contra curentului doar pentru a fi ˇˇcoolˇˇ. Întreaga serie e superbă.
2020-03-07 11:36:44
0

Tatuatorul de la Auschwitz ed.2 - Heather Morris
Este o carte buna despre holocaust, contrar parerilor unora de pe alte situri cum că cartea ar fi mediocră. Nu înteleg la ce se asteptau ei, nu inteleg de ce nu le-a placut. Văd ca aici pe Libris recenziile sunt pozitive. Mă rog, chestii de gusturi ale oamenilor.
2020-03-07 11:21:40
0

Antibiotice din plante - Stephen Harrod Buhner
Citind această carte îți dai seama cât de vulnerabili , cât de expuși și de neputincioși suntem în fața miliardelor de microbi și de bacterii. Câte greșeli a făcut omenirea de-a lungul evoluției sale și câte face încă în continuare, cu nepăsare și de cele mai multe ori, conștientă de bună parte din repercursiunile ce nu vor întârzia să apară.
2020-03-07 09:36:40
1

100 de minuni ale Italiei
Este o carte deosebită. Afli foarte multe lucruri frumoase și interesante despre Italia. Fotografiile sunt și ele încântătoare și te invită la o excursie culturală în peninsulă. Oricât credeai că știi despre această țară, după ce răsfoiești acest ghid îți dai seama că ce știai era cam puțin.
2020-03-07 08:06:40
0

Demonul amiezii. O anatomie a depresiei - Andrew Solomon
De regulă cărțile de psihologie și filosofie le citesc mai pe îndelete, acordându-le mai multă atenție, lăsând câteva ore (sau câte o zi) de pauză între capitolele mai lungi pentru a ˇˇrumegaˇˇ poziția autorului și mesajul său către cititor. Cartea aceasta, accesibilă totuși ca nivel de exprimare, se află și ea sub incidența acestei reguli. Este o lucrare care necesită o atenție sporită, presărată cu momente de meditare asupra conținutului.
2020-03-07 07:51:40
1

Vrajitorul din Oz - L. Frank Baum
Dorothy este o fetita care locuieste in Kansas alaturi de matusa ei Em si unchiul Henry. Casa ei este luata pe sus de catre un ciclon si dusa departe, pe alte meleaguri. Acum Dorothy si catelul ei pe nume Toto se afla singuri intr-un tinut strain. Casa lui Dorothy aterizeaza pe Vrajitoarea cea rea de la Rasarit omorand-o. O batranica ii spune acesteia sa mearga in Orasul Smaraldelor pentru a-l intalni pe Vrajitorul din Oz, cel care i-ar putea indeplini dorinta de a o trimite inapoi acasa in Kansas, asa ca Dorothy porneste pe drumul de caramizi galbene inspre Orasul Smaraldelor.
2020-03-07 11:21:37
0

Tinerete fara batranete si viata fara de moarte - Petre Ispirescu
În poveste apar idei filosofice privitoare la condiția omului în Univers și la cuplul viață-moarte. Textul suprapune supranaturalul folcloric și o profundă concepție filosofică-mitologică într-o construcție de o deosebită originalitate.
2020-03-07 11:21:37
0

Harry Potter si Ordinul Phoenix - J. K. Rowling
Lumea magiei în care trăiește Harry este complet separată, dar și foarte apropiată de lumea noastră. În timp ce universul fantastic din Narnia este o alternativă la universul nostru, iar universul din Stăpânul Inelelor reprezintă un trecut mitic, lumea magică a lui Harry Potter există în același timp cu lumea noastră, având elemente magice analoage lumii noastre. Multe institute și localități se află în orașe și sate din lumea reală, de exemplu Ministerul Magiei care se află în Londra. Acest univers este format dintr-o colecție fragmentată de străzi secrete, poteci vechi, conacuri singuratice și castele ce rămân invizibile în ochii persoanelor non-magice.
2020-03-07 11:06:37
0

Harry Potter si Pocalul de Foc - J. K. Rowling
Volumele Harry Potter formează o serie foarte îndrăgită în întreaga lume; ele aparțin genului fantastic și au fost scrise de către autoarea britanică J. K. Rowling. Cărțile tratează o lume a vrăjitorilor, protagonist fiind un tânăr vrăjitor numit Harry Potter, alături de prietenii lui Ron Weasley și Hermione Granger. Povestea se desfășoară în cea mai mare parte la Hogwarts, Școala de Magie, Farmece și Vrăjitorii, o școală pentru tinerii vrăjitori și magicieni. Punctul central al poveștii îl reprezintă conflictul dintre Harry și întunecatul vrăjitor Voldemort, care i-a ucis pe părinții lui Harry în misiunea sa de a cuceri lumea vrăjitorie.
2020-03-07 11:00:06
1

Silmarillion - J. R. R. Tolkien
Valarii se luptă să creeze lumea elfilor și a oamenilor, dar Melkor continuă să le distrugă munca. După ce acesta distruge cele două lumini care luminează lumea, Valarii pleacă spre Aman, un continent la vest de Pământul de Mijloc, unde se stabilesc, numindu-și casa Valinor, luminată de cei doi Copaci, lăsând Pământul de Mijloc lui Melkor și întunericului. Elfii se trezesc o dată cu apariția stelelor; Valarii luptă din nou cu Melkor și îi invită pe elfi pe Aman. Mulți pleacă, dar câțiva rămân și alții se răzgândesc pe drum. Dintre cele trei triburi care pleacă ajung Vanyarii, Noldorii și majoritatea Telerilor.
2020-03-07 11:00:06
0

Stapanul inelelor: Fratia inelului - J.R.R. Tolkien
Volumul Stăpânul inelelor, la fel ca celelalte scrieri ale lui Tolkien, a fost supus unor analize cuprinzătoare privind temele literare și sursele. Deși Stăpânul inelelor este o lucrare amplă, acțiunea este numai ultima fază a unei mitologii la care Tolkien a lucrat încă din 1917. Tolkien a fost influențat de filologie, mitologie, industrializare și religie, precum și de scrierile sale timpurii și de experiența sa din primul război mondial.
2020-03-07 11:00:06
0

Stapanul inelelor: Cele doua turnuri - J.R.R. Tolkien
Acțiunea cărții Stăpânul inelelor se petrece într-o preistorie imaginară, cel de-al treilea Ev al Pământului de Mijloc. Ținuturile din Pământul de Mijloc sunt populate de oameni și de alte specii umanoide (hobbiți, elfi, gnomi și orci), precum și de multe alte creaturi reale sau imaginare. Narațiunea este focalizată pe Inelul Puterii făurit de lordul întunecat Sauron și variază de la descrierea atmosferei liniștite din Comitat până la desfășurarea Războiului Inelului, purtat de Pământul de Mijloc și văzut prin ochii personajelor sale, în special ai protagonistului Frodo Baggins. Acțiunea principală este urmata de șase anexe care oferă o multitudine de materiale contextuale istorice și lingvistice.
2020-03-07 11:00:06
0

Hobbitul - J.R.R. Tolkien
Cu o acțiune care are loc Între apusul zânelor și dominația oamenilor, Hobbitul urmărește încercarea casnicului hobbit Bilbo Baggins de a căpăta o parte din comoara păzită de dragonul Smaug. Călătoria lui Bilbo îl poartă din împrejurimile rurale luminoase adânc în teritoriile întunecate. Povestea este relatată sub forma unei căutări împărțite pe episoade, majoritatea capitolelor introducând o creatură sau un tip specific de creatură din Ținuturile Sălbatice ale lui Tolkien. Acceptându-și latura romantică și aventuroasă și folosindu-și bunul simț, Bilbo atinge un nou nivel de maturitate, competență și înțelepciune. Punctul culminant al poveștii îl constituie Bătălia celor Cinci Armate, în care multe dintre personajele și creaturile din capitolele anterioare reapar pentru a participa la conflict.
2020-03-07 10:51:37
0

Cronicile din Narnia Vol.3: Calul si baiatul - C.S. Lewis
La nord de Narnia se întinde Ettinsmoor și Taramurile Sălbatice de Nord,ambele locuite de giganți. Cel mai impunător așezământ este House of Harfang, o comunitate de uriași, rămășiță a unui oraș mult mai mare abandonat cu multe generații în urmă și căzut în paragină. În partea de vest a Narniei este o regiune nelocuită de munți stancosi numită Vestul Sălbatic. Tărâmul Telmar se întinde undeva dincolo de această regiune, dar locația exactă nu a fost niciodată documentată. Lumea de Jos este localizată în mari peșteri sub pământul Narniei. Tărâmul Bism se întinde departe de Lumea de Jos.
2020-03-07 10:51:37
0

Cronicile din Narnia - Vol.2: Leul, vrajitoarea si dulapul - C.S. Lewis
Ținutul natal al lui C.S.Lewis, Irlanda de Nord a jucat un rol important în creația regatului Narniei. În eseul despre povești, Lewis scria "Am văzut peisaje, mai ales în Muntii Mourne și în sud, care într-o anumită lumină ca în orice moment un uriaș ar putea să-și ridice capul după următoarea stâncă". Într-o scrisoare către fratele său, Lewis se confesează:"acea parte din Rostrevor de lânga Carlingford Lough este ideea mea despre Narnia". Deși ca adult, Lewis a trăit în Anglia, s-a întors în Irlanda de Nord deseori.
2020-03-07 10:51:37
0

Aventurile lui Tom Sawyer - Mark Twain
Copilul sărac și orfan Tom Sawyer este crescut împreună cu fratele său vitreg Sid și verișoara Mary de mătușa Polly în satul american St. Petersburg de pe malul fluviului Mississippi, denumire fictivă a orașului natal al autorului Hannibal, Missouri. În roman apare și Huckleberry Finn, un prieten de-al lui Tom, sclavul negru Jim, precum și Joe Indianul, un răufăcător căutat de autorități.
2020-03-07 10:51:37
0

Aventurile lui Huckleberry Finn - Mark Twain
Eroul principal al romanului este un băiat pe nume Huckleberry Finn care trăiește în târgușorul american imaginar St. Petersburg Missouri, situat pe râul Mississippi,care duce o viată de hoinar, până când o vaduvă îl ia să îl educe și să îl învețe carte. Dar când prinsese și el puțin gustul modului lui nou de viață, apare tatăl său care îl răpește pe o insulă a râului, dorind astfel să îl dezvețe cu forța de bunele maniere proaspăt învățate....Povestea nu se încheie aici. Romanul abia începe.
2020-03-07 10:51:37
0

Cele mai frumoase basme africane
Iată o carte de povești care vine cu ceva nou, ca și conținut, pe piața românească de carte pentru copii. Basme din Africa. Câți cunosc basme din această regiune a Globului ?! Păcat că nu este nici cartonată și nici ilustrată color. Pentru asta-i dau doar 4 steluțe.
2020-03-06 10:51:37
0

Tinerete fara batranete si viata fara de moarte - Petre Ispirescu
O versiune foarte frumos ilustrată a celebrei povești, într-o ediție cartonată, atractivă și accesibilă ca preț. Imaginile prezentate (la momentul acesta de Libris pe site) sunt o eroare, dar având cartea, vă pot confirma că sunt superbe.
2020-03-06 10:51:37
0

Poezia anotimpurilor
Poezia anotimpurilor este o altă carte superbă adusă pe piață de Litera în care redactorii au pus cele mai frumoase poezii ale celor mai cunoscuți poeți ai neamului românesc. Descrierea celor 4 anotimpuri nu s-a făcut nicicând mai pitoresc, mai viu, mai aproape de sufletul românului.
2020-03-06 10:21:38
0

In asteptarea lui Mos Craciun. Poezii si colinde
Această carte este una dintre cele mai frumoase pe care le puteți cumpăra micuților voștri în dar de Sărbători. O adevărată comoară în care redactorii au adunat cele mai potrivite poezii și colinde pentru această perioadă a anului, ilustrate într-un stil clasic, autentic românesc. Cartea este cartonată, în format mare și tipărită pe hărtie de calitate.
2020-03-06 10:21:38
0

Planetele. Ghid ilustrat complet al sistemului solar
O enciclopedie frumos redactată, plină de informații rezultate din ani de studiu ale marilor organizații (gen NASA) cu o mulțime de ilustrații revelatoare. Ne sunt prezentate planetele din sistemul nostru solar, Universul, stelele și nebuloasele, toate într-o manieră ce suscită imaginația și admirația.
2020-03-06 10:06:37
0

Conversatii cu Regele Mihai - Stelian Tanase
Un interviu foarte reușit al lui S. Tănase cu Regele Mihai. Este o carte foarte emoționantă. Sinceritatea cu care regele își povestește viața și trăirile este debordantă. O carte care merită citită de fiecare român. Afli totodată și multe adevăruri istorice care au fost ascunse de presa vremii, nerostite de unii sau denaturate de alții.
2020-03-06 09:51:37
0

Surprins de bucurie - C. S. Lewis
Așa cum ne arată și titlul cărții, tema lucrării, subiectul în jurul căruia se învârte totul este...convertirea religioasă. În cazul de față chiar a autorului C.S. Lewis. Este o carte frumoasă, emoționantă, puternic descriptivă a simțămintelor trăite de Lewis în plan spiritual și moral.
2020-03-06 09:51:37
0

Adu-ti aminte de dragostea cea dintai - Arhim. Zaharia Zaharou
Editura Doxologia ne pune la dispoziție o adevărată comoară spirituală între coperțile acestei cărți. Nu putem decât să-i fim recunoscători pentru publicare și citind-o să demonstrăm că munca autorului și a editurii nu a fost în zadar. Lectură plăcută tuturor !
2020-03-06 09:51:37
1

Vom vedea pe Dumnezeu precum este - Arhimandritul Sofronie
O lucrare a arhimandritului Sofronie se citește, se recitește, se studiază chiar. O carte de genul acesta se cumpără, nu se ocolește. Volumul vine cu coperți cartonate foarte frumoase în ale căror pagini veți întâlni un izvor de lumină și cunoaștere.
2020-03-06 09:36:37
0

Cartea soaptelor ed.2017 - Varujan Vosganian
Se spune ca este cea mai bună carte scrisă până acum de Varujan Vosganian. Critica, de la noi și de peste hotare are doar cuvinte de laudă la adresa ei. Fiindcă am cumpărat-o de curând, încă nu am citit-o, ci doar am răsfoit câteva pagini din ea, dar la o primă impresie sună bine. Cred că am făcut o alegere bună.
2020-03-06 09:36:37
0

Cunoscute mi-ai facut mie caile vietii: Psalmul 15, 11 - Arhim. Zaharia Zaharou
O carte ortodoxă solidă, scrisă cu credința în Dumnezeu, menită sa-i aducă pe drumul cel bun pe mulți rătăcitori ai zilelor noastre. Recomand cu căldură tuturor românilor, mai mult sau mai puțin credincioși.
2020-03-06 09:21:37
0

Enciclopedia Larousse pentru copii
O idee de cadou pentru cei mici (dar totuși nu prea mici) pentru a le darui ceva din care să dobândească variate cunoștințe de cultură generală. O bună completare la educația celor mici pe lângă ceea ce învață la școală sau din unele documentare televizate.
2020-03-06 04:51:37
0

Un baiat pe lista lui Schindler - Leon Leyson
Este una dintre cele mai bune cărți ce tratează subiectul holocaustului, al lagărelor, al ororile petrecute în cel de-al doilea război mondial cu evreii. Povestea evreilor lui Leon Leyson este tragică și emoționantă. Omul a încercat să ne prezinte realitatea cruntă a acelor vremuri dezvăluind propriile trăiri. Prin propria dramă familială.
2020-03-06 04:36:37
0

Sa topim ghetarii sufletului. 10 ani cu Hristos in Scandinavia - Macarie Dragoi
Foarte frumoasă, scrisă cu mult suflet de un creștin iubitor de oameni, de un român adevărat care deși departe de țară, tocmai în țările scandinave, nu a uitat în misiunea sa tradițiile românești, învățăturile ortodoxe moștenite și dragostea pentru semenii săi.
2020-03-06 04:21:37
0

Regele Arthur 3: Cavalerul stramb croit - T.H. White
Continuarea primelor două volume a frumoasei legende a regelui Arthur și a cavalerilor Mesei Rotunde. T.H. White a creat o operă nemuritoare ! Seria este urmata de volumul 4 care deja a apărut și el. Un cadou frumos pentru un copil pasionat de literatură bună.
2020-03-06 04:21:37
0

In cautarea oii fantastice - Haruki Murakami
Romanul a devenit bestseller atât în Japonia cât și pe plan internațional. În căutarea oii fantastice va purta cititorul într-o lume neobișnuită și misterioasă. Acțiunea se desfășoară pe parcursul a 8 capitole, și pe parcursul a 8 ani.
2020-03-06 01:00:06
0

Padurea norvegiana - Haruki Murakami
În Pădurea norvegiană a autorului japonez, naratorul, Toru Watanabe, își amintște de anii facultății și de cele două relații care l-au marcat: cu Naoko, prietena lui din copilărie, frumoasă, dar instabilă, și cu Midori, sociabilă și plină de viață.
2020-03-06 01:00:06
0

Kafka pe malul marii - Haruki Murakami
Romanul urmărește două povești distincte care în cele din urmă se vor intersecta. Kafka Tamura are cincisprezece ani și fuge din casa tatălui său aflată în Tokyo pentru a-și găsi mama și sora, dispărute când avea patru ani. Drumul îl poartă către biblioteca unui oraș de provincie, unde intră în contact cu Oshima și doamna Saeki, personaje interesante și totodată ciudate. A doua poveste începe în anul 1944 când un grup de elevi împreună cu învățătoarea lor merg într-o pădure pentru a culege ciuperci. La un moment dat, din cauze necunoscute, toți cei șaisprezece copii cad într-un somn adânc. Toți în afară de unul iși revin după câteva ore, însă nu realizează ceea ce s-a întâmplat cu ei.
2020-03-06 12:51:37
0

Idiotul - F.M. Dostoievski
Cartea este dovada pură a talentului lui Dostoievski, urmărind evoluția în societate a unui personaj mai puțin obișnuit, prințul Lev Nikolaevici Mîșkin, considerat astfel de celelalte personaje din cauza sincerității și bunătății lui. Autorul a creat un personaj extrem de complex, caracterizat prin relațiile sale cu societatea și cu celelalte personaje, dar și prin faptele sale, deseori de neînțeles.
2020-03-06 12:51:37
1

Cunoaste-te pe tine insuti sau despre virtute - Sfantul Nectarie din Eghina
O carte creștin ortodoxă ale cărei coperți ar cam trebui deschise de cât mai mulți, credincioși sau nu. Ieri am primit-o și încă nu am citit decât câteva pagini din ea, punct până la care o găsesc destul de interesantă și profundă.
2020-03-06 12:36:37
0

Atlas istoric ilustrat al Romaniei - Petre Dan-Straulesti
Cartea este mai degrabă o mică enciclopedie cronologică a istoriei poporului român, decât un atlas istoric propriu-zis. Conține, e adevărat, și hărți dar nu cum ar fi normal pentru un atlas. Adică mai mari, mai detaliate și mai multe. Pe ansamblu e o ediție bună, din care afli multe, utilă elevilor și nu numai, dar nu tocmai un mare atlas istoric.
2020-03-06 12:21:37
0

Cronica papilor - P.G. Maxwell-Stuart
Pentru toți cei interesați de istoria papilor, această lucrare prezintă într-o formă accesibilă istoria acestora. Cartea are, ca și celelalte 3 din colecție, o grafică de mare clasă cu copertă cartonată, hărtie de bună calitate și ilustrații pe măsură. Toată seria este una specială, de colecționat.
2020-03-06 12:00:06
0

Cronica faraonilor - Peter A. Clayton
Cronica faraonilor, această frumoasă ediție a editurii Rao, vă prezintă într-o formă grafică de excepție dinastiile Egiptului antic și biografiile faraonilor. O enciclopedie vizuală a acestui subiect care vă ajută să rețineți mult mai ușor informațiile prezentate.
2020-03-06 12:00:06
0

Atlasul geografic al lumii
Pentru mine geografia , a fost , este și va rămâne o pasiune. Între timp am colecționat mai multe atlase în limba engleză de la Collins, The Times, National Geographic, Oxford, Reader Digest...etc. După părerea mea, cea mai bună versiune de pe piața românească la ora actuală este ediția aceasta de la Cartographia.
2020-03-06 11:51:37
0

Amurgul gandurilor - Emil Cioran
Are nevoie Cioran de vreo recenzie pozitivă a vreunui titlu pentru a fi citit ?! Ce ai putea de fapt să spui contra, cu ce argument critic ai putea veni pentru a tăvăli puțin prin noroi cu vreo carte de-a sa ?! Eu cred că nu aș găsi vreo hibă în scrisul acestui mare gânditor nici de acum în 30 de ani. Poate atâția mi-ar trebui ca să ajung să înțeleg măcar jumatate din opera sa, la nivelul la care iși dorea el să-i fie înțeleasă de noi ăștia mai mici.
2020-03-05 10:06:35
1

Captivi in internet - Jean-Claude Larchet
O carte care ar trebui citită de cât mai mulți părinți. Un autor de ale carui sfaturi ar cam trebui să se țină cont în educația propriilor noștri copii. În multe familii, nu numai din Romania, problematica internetului a luat amploare, a cam scăpat de sub control și asta nu-i bine. În fine...titlul cărții spune deja multe despre subiectul ce-l tratează, a mai insista eu cu alte cuvinte descriptive la adresa ei este inutil, cred.
2020-03-05 09:51:35
0

De la Vlad Tepes la Dracula Vampiru, cartonat - Neagu Djuvara, Radu Oltean
O carte de istorie pentru copii minunată. Prezentată în stilul inconfundabil al lui Neagu Djuvara și cu ilustrații istorice clasice din bătălii care îți plimbă imaginația prin acele vremuri tulburi din istoria neamului nostru.
2020-03-05 09:36:35
0

O scurta istorie ilustrata a romanilor - Neagu Djuvara
Ce să zic...e o carte magistral scrisă, dar puțin cam scurtă (titlul avertizează asta) când vine vorba despre studierea istoriei propriului popor. Dar totuși...chiar și după ce parcurgi un tratat cum este Istoria Românilor de N. Iorga și încerci să faci diferența, nu poți totuși să nu-i vezi utilitatea și acestei ˇˇscurte istoriiˇˇ care abundă de informații ușor de reținut datorită și stilului inconfundabil al autorului de a prezenta istoria. Neagu Djuvara are farmecul lui aparte.
2020-03-05 09:36:35
0

Golanii. Nuvele - Liviu Rebreanu
Liviu Rebreanu are intr-adevar si la capitolul nuvelistica cateva lucrari foarte frumoase. E adevarat ca nu toate cele prezentate in aceasta carte sunt de top, unele sunt mai putin cunoscute sau valoroase, dar pe ansamblu e o carte care merita citită.
2020-03-05 04:06:35
0

Crestinism, pur si simplu - C.S. Lewis
Progres nu inseamna doar schimbare, ci schimbare in bine. Daca nici un ansamblu de idei morale n-ar fi mai adevarat sau mai bun decat altul, preferinta pentru morala civilizata față de morala salbatica n-ar avea sens, nici preferinta pentru morala crestina față de morala nazistă. (C.S. Lewis - Creștinism pur și simplu)
2020-03-05 04:00:06
1

Omul fara insusiri - Robert Musil
Un roman de referinta al secolului XX si una dintre capodoperele modernismului literar. Actiunea este plasata in Viena lui Freud si Schnitzler, in perioada imediat anterioara izbucnirii Primului Razboi Mondial, si il are in centru pe Ulrich, un matematician a carui atitudine pasiva si indiferenta fata de viata a fost considerata simptomatica pentru momentul istoric al declinului utopiei imperiale. In spiritul marelui roman realist de secol XIX, intentia lui Musil este de a realiza o ampla fresca sociala, cuprinzind categoriile cele mai reprezentative de la membri ai inaltei societati a timpului pina la elemente ale lumii interlope si tipuri morale si psihologice de o mare varietate.
2020-03-05 03:51:35
2

Rotatia culturilor in gradinile de legume - Blaise Leclerc
Un autor cu o bogată experiență în horticultură ce ne prezintă diverse soluții practice la problema rotației culturilor în propriile grădini de legume și zarzavaturi. Pentru mine, care nu sunt străin de practica grădinăritului, este o bună sursă de noi tehnici aplicabile în această activitate.
2020-03-05 11:21:35
0

Capitan la cincisprezece ani - Jules Verne
Una dintre cărțile frumoase ale copilăriei semnată de maestrul romanelor de aventuri Jules Verne. Povestea sa captivantă, plină de acțiune și povestită cu farmec o face să fie citită cu pasiune, iar timpul petrecut în prezența ei te învăluie inevitabil în misterul acelor vremuri.
2020-03-04 09:21:35
0

Cresterea iepurilor de casa - Winkelmann, Lammers
Pasionații de iepurași (indiferent de rasă) vor găsi în acest volum foarte multe informații despre creșterea și înmulțirea acestora sau despre prevenirea și tratarea anumitor boli întâlnite la ei. O carte utilă chiar și pentru crescătorii mai experimentați.
2020-03-04 09:21:35
0

Frumusetea va mantui lumea si alte eseuri - Ion Vianu
Da !! O carte foarte buna. Un autor, poate nu suficient de cunoscut in Romania, dar de la care e bine sa iei meditatii. Macar si sub forma de lectura si tot e o acumulare importanta de informatii folositoare. O carte care induce reflexii.
2020-03-03 10:21:35
0

Istoria culturii si civilizatiei, vol. IV, V - Ovidiu Drimba
Magistral scrisă și structurată. Temeinic documentată, această colecție (13 volume) face cinste oricărei biblioteci. Particulare sau nu. Peste 5.000 de pagini în total din care țâșnesc ca dintr-un izvor nesecat mii de informații.
2020-03-03 10:00:31
1

Istoria culturii si civilizatiei - Vol. I, II, III - Ovidiu Drimba
O amplă lucrare de sinteză a istoriei culturii și civilizației de o mare valoare , prima de acest gen publicată până acum la noi. Cele 3 volume fac parte dintr-o serie de 13 cărți. Ovidiu Drimba a făcut o treabă de toată lauda.
2020-03-03 10:00:06
0

Doi ani de vacanta - Jules Verne
Nemuritoare !! La fel ca și maestrul ce a creat-o. Destinată să reziste secolelor și să fie tradusă în zeci de limbi oricând. Fleacurile la modă dispar repede purtate de vânturile și valurile veacurilor la coșul de gunoi al istoriei. Nu însă și marii maeștri...sau operele lor.
2020-03-03 08:51:35
1

Capitan la 15 ani - Jules Verne
Prima carte citita din opera marelui scriitor francez...In urma cu vreo 25-26 de ani. Sub o alta editie, logic. Chiar mai buna decat aceasta care parca vine din tiparele comuniste. Fac referire doar la ilustratii. Scrisul e ok. Cele 5 stelute sunt pentru titlu si autor.
2020-03-03 08:51:35
0

Lupul de stepa (Rao Clasic) - Hermann Hesse
Prima parte a romanului este construită pe antagonia om-animal (lup) pentru a explica nevroza autorului (identificat cu Harry Haller), și a generației sale în fapt. Ororile războiului trecut și ale celui care va să vie inevitabil, putreziciunea burgheză și promiscuitatea în care se zbat neputincioși oamenii simpli îl deprimă în asemenea măsură încât nu-i rămâne altceva la îndemână decât sinuciderea. Ca un făcut cunoaște pe Hermina, femeie care se dovedește a fi oglinda lui psihologică. Aici romanul capătă accente lirice și încărcături simbolice într-o căutare neîncetată de sensuri ale vieții. Teatrul Magic improvizat de camarazii Herminei are pentru Harry rolul unui purgatoriu, a unei spovedanii în fața oglinzii. Sufletul i se sfărâmă în mii de bucăți ce-i dansează în față, fostele iubiri sunt retrăite laolaltă cu viziuni apocaliptice într-o construcție literară fluidă în care realul și fantasticul devin imposibil de separat. Harry o înjunghie pe Hermina (cu îngăduința ei) în planul ireal proiectat de piesa de teatru în care joacă fără voie. Gestul ar putea avea semnificația unei vindecări pentru că Harry se ucide de fapt pe el. Prin dorința ei, de a fi ucisă de dragostea lui Harry, Hermina îi cere în definitiv să se iubească pe el însuși. Totuși izbăvirea aceasta nu este perfectă iar Harry este mustrat într-un sfârșit pentru vina de a fi luat prea în serios viața.
2020-03-03 08:36:35
1

La tiganci - Mircea Eliade
Nuvela prezintă experiența fantastică trăită de profesorul Gavrilescu ca urmare a unei vizite la țigănci, reprezentată de o ieșire a personajului din timpul real și de o călătorie simbolică către moarte. Academicianul Eugen Simion o considera o alegorie a morții sau a trecerii spre moarte.
2020-03-03 08:36:35
0

Domnisoara Christina - Mircea Eliade
Subiectul acestei nuvele îl constituie izgonirea unui strigoi ce bântuia un conac din Câmpia Dunării. O tânără femeie ce fusese ucisă în timpul Răscoalei de la 1907 și se preschimbase în strigoi își exercită apucăturile vampirice asupra locuitorilor din zona învecinată. Ea încearcă o reîntoarcere în lumea oamenilor prin intermediul dragostei, transformându-se din nou în femeie, dar vraja malefică este ruptă de un tânăr.
2020-03-03 08:36:35
1

Maitreyi - Mircea Eliade
Eroina romanului, Maitreyi Devi, fiica unui mare filozof indian, Surendranath Dasgupta, trăiește o dragoste mistică, s-ar putea spune, cu autorul cărții. Acțiunea are loc în Calcutta anilor 1930, Eliade (Allan) locuind în casa lor, ca ucenic al acestui savant. Deși la început el nu simte decât repulsie pentru Maitreyi, se îndrăgostește iremediabil de aceasta. Fata îi impărtășește sentimentele dar nu îi mărturisește dragostea, aceasta reflectându-se în faptele sale. Romanul introduce cititorul în lumea fascinantă a Indiei, a obiceiurilor și a tradițiilor orientale. Dasgupta refuză căsătoria lor, alungându-l pe Eliade, care, îndurerat, se refugiază în Himalaya pentru o vreme ca pustnic, în timp ce Maitreyi este supusă pedepselor crudului ei tată, după care se mărită forțat.
2020-03-03 08:36:35
0

Viata ca o prada ed.2016 - Marin Preda
Împreună cu al doilea volum al romanului Moromeții, Viața ca o pradă a fost sursă de inspirație a filmului Moromeții 2 (2018). Personajul Niculae Moromete din lungmetraj este prezentat spre sfârșitul peliculei cum reușește să se înscrie la un liceu privat și în final se angajează la un ziar unde redactorul-șef îi apreciase povestirea Pârlitul.
2020-03-03 08:21:35
0

Cel mai iubit dintre pamanteni ed.2017 - Marin Preda
Cel mai iubit dintre pământeni (1980) este ultimul roman scris de Marin Preda. Romanul este o frescă a României socialiste și prezintă orori din epoca dintre 1945 și 1964. Cartea, deloc conformistă, a fost publicată sub presiunea prestigiului literar și social al autorului dar și datorită aptitudinii prozatorului de a crea parabole epice complexe care ocoleau sau depășeau barajele cenzurii.
2020-03-03 08:21:35
0

Morometii Vol.1+2 - Marin Preda
Moromeții nu cred ca are nevoie de vreo prezentare. Ma voi limita doar la cateva aspecte de ordin grafic. Față de precedenta editie cei de la Cartex au mizat pe un scris putin mai mare si pe o distanta intre randuri , la fel usor marita , ceea ce faciliteaza oarecum cititul mai rapid. Dealtfel, au venit si cu o noua coperta , ceva mai atractiva. Bravo lor.
2020-03-03 08:21:35
0

Minunata calatorie a lui Nils Holgersson prin Suedia - Selma Lagerlof
O ediție adaptată , dar reușită totuși. S-a tăiat din text , dar nu foarte mult. Ilustrațiile , deși cam puține , sunt frumoase. Nu e cea mai bună versiune a acestei povești dar e rezonabilă. Inclusiv prețul.
2020-03-03 08:06:35
0

Povesti - Ioan Slavici
Nemuritoare povești din vremuri de altădată. Nu se mai scriu azi ca pe atunci. Mai încearca câte unii , dar nu mai au același farmec. ˇˇA fost odată ce-au fost; a fost un om și-o femeie, bărbat și muiere, oameni de treabă, el bun și ea cuminte, încât li se dusese vestea că trăiesc bine și toți se bucurau când treceau pe la casa lor. Niciodată el nu zicea ba când ea zicea da, dar nici ea nu ieșea din voile lui, și de aceea era liniște la casa lor și toate le ieșeau bine și cu spor. Aveau însă și oamenii aceștia o mare și nesecată mâhnire-n sufletele lor: nu le făcuse Dumnezeu parte de copii, și fără de copii viața, mai ales cea bună, n-are nici un rost. Să fi avut fie măcar numai unul, ca să aibă de cine să poarte grijă și cu ce-și bate capul, căci așa numai ei amândoi își nădeau zilele în sec și nu se alegeau cu nimic din ele. Dădeau dar slujbe pe la toate bisericile, miluiau toți săracii și toate văduvele și se rugau în toate zilele lui Dumnezeu: "Dă-ne, Doamne, și nouă un copil, unul singur, cât de mic, numai copil să fie!" Dumnezeu însă nu se oprește la vorbele omului, ci-i vede și gândurile ascunse. Măi Petre, îi zise dar într-una din zile lui Sf. Petre. Oamenii aceștia sunt adevărată pacoste pe capul meu. Mi s-a înăcrit cu ei! De ce, sfinte Doamne? întrebă portarul raiului. Nu vezi, răspunse Tatăl Ceresc, că sunt nesățioși?! Tot le-am dat, și nu se mai mulțumesc. Sănătate au, rânduială, pace și bună înțelegere la casa lor au, cu toată lumea se nărăvesc, iar acum le mai trebuie și copii. Dă-le, Doamne, ca să scapi de ei, grăi Sf. Petre, care pune totdeauna câte o vorbă bună pentru muritorii ce vin cu vreo rugăciune la tronul ceresc, căci, de! tot muritor a fost și el odată și știa ce sunt nevoile omenești. Păcat că stai de-atât timp la poarta raiului! întâmpină Dumnezeu. Tocmai dacă le dau nu mai scap, căci gândul lor cu unul se începe, iar după el urmează ceilalți. Când are apoi omul copii, puține mai cere pentru sine, dar nu mai sfârșește cerând câte de toate pentru ei. Miluiește-i, Doamne, stărui iar Petrea, că din plin dai, și orișicât vei fi dând, nu ți se istovesc comorile. Așa vorbă i-a plăcut lui Dumnezeu. S-a revărsat dar îndurarea Domnului asupra celor doi oameni și a-nceput muierea să aibă copii, curat ca-n poveste, pasul și copilul, încât li s-a umplut deodată casa de copii. Și toți erau mărunți, care de care mai mic decât cellalt, mai sfredeluș, mai guraliv, mai drăcos și asta să nu uităm mai mâncăcios și mai hapsân.ˇˇ
2020-03-03 08:00:06
0

Padureanca - Ioan Slavici
Cum să nu-ți placă Slavici. Talent fără margini în a descrie lumea satului și oamenii de altădată. Tărâmuri demult apuse. Iată un mic fragment din Padureanca... ˇˇSimțind apropierea timpului de secere, pădurile se pun în mișcare colibă cu colibă, sat cu sat se adună, văile pornesc întregi spre câmpia întinsă, și în câteva zile cât ține locul din Mureș până în părțile Orăzii și până la izvoarele Crișurilor nu mai rămân prin sate decât moșnegii neputincioși, babele bătrâne și copiii nevârstnici; setea de viață îi ia și-i duce pe toți la sărbătoarea cea mare ce se ține în fieștecare an o dată pentru împărțirea pânei de toate zilele.ˇˇ
2020-03-03 07:51:35
0

Mara ed.2018 - Ioan Slavici
Mic fragment din această frumoasă operă a lui Slavici... ˇˇNu-i nimic mai iute decât gândul, iar vorba poartă gândul dintr-un om în altul. Peste jumatate de ceas toată Radna și toată Lipova știa cum s-au petrecut lucrurile pe țărmul Murășului, ba știa chiar mai mult. Era lucru nemaipomenit! O adevărată răzmeriță! Călugărița aceea a zis că românii sunt niște nemernici! Ba nemernic e Blăguță, care trebuie să fie alungat cu rușine de la Radna. Ba nemernice sunt călugărițele, care nu știu să păzească fetele pe care părinții le lasă în grija lor. Ba o nemernică e Mara, care și-a vândut fata. Știa călugărița cu ce drept nu i-o lasă, ci o duce înapoi! Așa se vorbea la Lipova și la Radna, și nu se vorbea domol și cu bună chibzuială, ci cu patimă, ca om pe om să se-ntărâte. Dintr-un lucru de nimic se-nvrăjbiseră fără de veste câteva mii de oameni, care trăiau mai nainte în bună înțelegere, iar ziua următoare vrajba s-a lățit, fiindcă era târg la Radna, și s-a-nrăit, fiindcă pornirea pătimașă trece crescând din om în om.ˇˇ
2020-03-03 07:51:35
0

Istoria romanilor. Vol. I-III Ed.6 - Constantin C. Giurescu
O lucrare scrisă cu responsabilitate pentru adevărul istoric. Trei volume, din care afli o mulțime de informații despre istoria națională. Alături de monumentala lucrare a marelui Nicolae Iorga , aceasta reprezintă o necesitate absolută în domeniu.
2020-03-03 07:51:35
0

De pe tron la esafod 6: Comoara din Lacul de Argint - Karl May
Cartea e bună , nimic de comentat asupra calității operei în sine. Cu editura am o problemă. Lor le acord maxim 3 steluțe. Calitatea grafică a cărților publicate de ei e jalnică. Merg pe ieftinache la toate , dar cer bani ca și cum ar fi tipărită de mare clasă.
2020-03-03 07:36:35
0

Suferintele tanarului Werther - Johann Wolfgang von Goethe
Werther pleacă să trăiască cu mătușa sa, dar părăsește la scurt timp orașul pentru solitudinea localității Wahlheim. Acolo, cu ocazia unui bal organizat în sat, acesta o cunoaște pe Charlotte S., fiica administratorului S., și, în ciuda faptului că aceasta este deja logodită, se îndrăgostește de ea...Mai departe ?! Vă las pe voi să descoperiți întreaga poveste.
2020-03-03 07:21:35
1

Cronicile din Narnia Vol.4: Printul Caspian - C.S. Lewis
O serie foarte frumoasa. Merita citita ! Destinata in special copiilor de peste 10 ani. Un astfel de copil insa, trebuie sa aiba ceva pasiune pentru lectura ca sa mearga pana la ultimul volum. Seria cuprinde 7 volume, totuși.
2020-03-03 05:51:35
0

Luceafarul - Mihai Eminescu
Luceafărul este una dintre cele mai cunoscute poezii ale lui Mihai Eminescu, începută încă din 1873, dar scrisă și finisată de-a lungul multor ani până la publicarea sa în aprilie 1883 în Almanahul societății studențești România Jună din Viena. Cartea de față mai conține și Fat- Frumos din Lacrima.
2020-03-03 04:51:35
0

Viata la tara. Tanase Scatiu - Duiliu Zamfirescu (Carti de patrimoniu)
Primul roman al ciclului este considerat aproape în unanimitate de criticii literari drept cel mai valoros, prin echilibrul de realism și de idealism, prin poezia pământului și a vechii noastre boierimi iubitoare de pământ, și, mai ales, prin neuitata creațiune a Sașei, după cum aprecia Eugen Lovinescu. Autorul elogiază poetic frumusețea pământului natal, traiul liniștit și patriarhal, tradițiile de familie și iubirea platonică petrecută într-un mediu idilic.
2020-03-03 04:36:35
0

Un veac de singuratate - Gabriel Garcia Marquez
Romanul poate fi citit la mai multe niveluri de semnificație, ca o alegorie a istoriei latino-americane, a condiției umane și ca o meditație asupra timpului. Capodopera lui García Márquez, Un veac de singurătate, este un roman care îmbină realul cu fantasticul, meditația filozofică și narațiunea captivantă într-o creație unică, vie, tulburătoare, somptuoasă și plină de culoare.
2020-03-03 04:36:35
0

Muntele vrajit - Thomas Mann (Rao clasic)
Muntele vrăjit este un roman filosofic al scriitorului german Thomas Mann, scris între 1912 - 1924 și publicat de S. Fischer Verlag în 1924. Narațiunea se desfășoară într-un sanatoriu de bolnavi de tuberculoză, situat departe de agitația lumii, în Alpi, undeva în apropiere de Davos.
2020-03-03 04:36:35
4

Casa Buddenbrook - Thomas Mann
Cartea prezintă decăderea unei familii de bogați negustori de grâne din marea burghezie din Lübeck de-a lungul a patru generații. Lucrarea este în general considerată ca fiind o portretizare a societății burgheze germane de-a lungul a câtorva decenii din secolul al XIX-lea.
2020-03-03 04:36:35
0

Invierea - Lev Tolstoi
Cunoașterea vieții sociale a Rusiei țariste a devenit pentru Tolstoi una dintre principalele preocupări. Spre sfârșitul ultimului deceniu al secolului al XIX-lea, când se afla deja în plină glorie literară, el scrie romanul Învierea, al cărui fir epic se țese în jurul lui Nehliudov, nobilul ce-și caută mântuirea de un păcat al tinereții și tânjește după o viață nouă. În urma publicării acestui roman, Tolstoi va fi excomunicat de către biserică.
2020-03-03 04:21:35
0

Razboi si pace. Vol. I + II - Lev Tolstoi
Concentrându-se asupra membrilor a două familii importante, Bolkonski și Rostov, Război și pace folosește istoriile lor individuale pentru a portretiza Rusia în pragul unui conflict apocaliptic cu Franța lui Napoleon Bonaparte. Evenimentele împing repede personajele centrale spre confruntarea inevitabilă. Nici un alt scriitor nu se compară cu Tolstoi în amploarea viziunii epice, ce cuprinde stările sufletești prin care trec orașe întregi, mișcările armatelor, prevestirile de rău augur ce planează asupra întregii societăți.
2020-03-03 04:21:35
0

Anna Karenina Vol.1+2 - Lev Tolstoi
Cu Anna Karenina, atenția lui Tolstoi se îndreaptă spre viața contemporană. În raport cu Război și pace, aici sfera de realități și probleme se restrânge: este un roman al vieții de familie. Anna Karenina este considerat cel mai cinematografic roman al lui Tolstoi, beneficiind de numeroase ecranizări. Versiunea aceasta , a editurii Litera , este la ora aceasta si cea mai buna de pe piata.
2020-03-03 04:21:35
2

Ciuleandra - Liviu Rebreanu
Preocuparea pentru analiză și pentru explorarea în profunzime a psihicului uman se adâncește în romanul Ciuleandra (1927), pe care canonul critic îl plasează de obicei în umbra capodoperei Pădurea spânzuraților, deși sunt comparabile prin insolitul abordării. Receptarea critică din epocă a privilegiat Pădurea spânzuraților din mai multe motive: tema nouă a războiului, problematica majoră (drama națională), complexitatea personajului și deplasarea accentului de la creație spre analiză.
2020-03-03 04:21:35
0

Adam si Eva - Liviu Rebreanu (Carti de patrimoniu)
Adam și Eva este un roman scris de Liviu Rebreanu în anul 1925. Este un roman de dragoste mai aparte. Romanul are drept temă principală credința în reîncarnare. Cuplul arhetipal și androginic se caută și se reîntregește în șapte perioade istorice foarte diferite.
2020-03-03 04:21:35
0

Padurea spanzuratilor - Liviu Rebreanu
Pădurea spânzuraților configurează un univers dominat de război și pândit de perspectiva morții prin spânzurare, prezentată chiar din primele scene ale romanului. Acțiunea romanului se petrece în timpul Primului Război Mondial. Romanul prezintă dilema morală a lui Apostol Bologa, un tânăr ofițer român din Armata Austro-Ungară, ce este trimis să lupte pe Frontul Românesc împotriva conaționalilor săi. Personaj șovăielnic, înclinat spre meditații filozofice și predispus la crize mistice, el suferă o dramă sufletească cauzată de conflictul între datoria sa de ofițer și sentimentul de apartenență la națiunea română.
2020-03-03 04:06:35
0

Ion - Liviu Rebreanu
"Ion" a fost publicat in anul 1920, dupa o lunga perioada de elaborare, asa cum insusi scriitorul mentioneaza in finalul operei, intre martie 1913 - iulie 1920. Liviu Rebreanu a pornit în scrierea acestui roman de la fapte reale, pe care le-a transfigurat în opera sa. Romanul este o monografie a realităților satului ardelean de la începutul sec. al XX-lea, ilustrând conflictul generat de lupta aprigă pentru pământ, într-o lume în care statutul social al omului este stabilit în funcție de averea pe care o posedă, fapt ce justifică acțiunile personajelor. Modernismul romanului rezida din complexitatea constructiei narative, din multitudinea planurilor de actiune si din numarul mare de personaje (80).
2020-03-03 04:06:35
0

Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi - Camil Petrescu
Autorul surprinde drama intelectualului lucid, însetat de absolutul sentimentului de iubire, dominat de incertitudini, care se salvează prin conștientizarea unei drame mai puternice, aceea a omenirii ce trăiește tragismul unui război absurd, văzut ca iminență a morții.
2020-03-03 04:00:06
0

Cartea nuntii - George Calinescu
Cartea nunții este un roman de dragoste, realist balzacian, citadin și interbelic scris de George Călinescu și publicat pentru prima oară în anul 1933. Înainte de apariția romanului, autorul își definea lucrarea într-un interviu acordat lui I. Valerian ca un roman de dragoste, în genul lui Dafnis și Cloe cu un oarecare lirism idilic interior tratat sub o formă cu desăvârșire epică. Romanul descrie relația dintre Jim și Vera care se încheie cu fericita căsătorie dintre cei doi.
2020-03-03 03:51:35
0

Enigma Otiliei - George Calinescu
Portretizarea personajelor se face prin tehnica balzaciană a descrierii mediului și a fizionomiei. Astfel tipologiile clasice (avarul, ipohondrul, gelosul) sunt introduse într-un context social care le conferă o dimensiune psihologică, transformând realismul tradițional într-o comedie umană. Ca trăsătură a esteticii moderne, autorul ambiguizează personajele și arată de asemenea un interes pentru procese psihice deviante care au la bază ereditatea și mediul: alienare, senilitate (naturalism).
2020-03-03 03:51:35
0

O scrisoare pierduta. Teatru - I.L. Caragiale
Gloria literară a lui Caragiale a fost consfințită în seara zilei de 26 octombrie 1884, la Iași, la lectura piesei "O scrisoare pierdută", în casele lui Iacob Negruzzi. Piesa a fost jucată în premieră pe scena Teatrului Național din București, la 13 noiembrie 1884, înregistrând un mare succes de public, prin seria de 11 reprezentații consecutive, în decurs de numai trei săptămâni. În această carte însă veți găsi mai mult decât această comedie...
2020-03-03 03:51:35
0

Toate panzele sus! - Radu Tudoran
Romanul prezintă aventurile echipajului goeletei românești Speranța în drumul său spre Țara de Foc. Personajul principal este Anton Lupan, căpitanul navei, pentru care îndeplinirea acestei misiuni reprezintă un vis dintotdeauna și o obligație morală extrem de puternică față de un vechi prieten, Pierre Vaillant, cu care studiase ingineria în Franța și cu care plănuise totul.
2020-03-03 03:51:35
0

Neamul Soimarestilor - Mihail Sadoveanu
Acțiunea romanului se petrece la începutul secolului al XVII-lea, în timpul domniei în Moldova a lui Ștefan Tomșa al II-lea (1611-1615). Sursa principală de inspirație a romancierului a fost Letopisețul Țării Moldovei de la Aaron Vodă încoace al cronicarului Miron Costin, în care sunt relatate principalele evenimente istorice petrecute în timpul domniei lui Tomșa Vodă.
2020-03-03 03:51:35
1

Padurea spanzuratilor - Liviu Rebreanu
Pacat ca multi tineri nu mai citesc in ziua de azi. Am avut si noi marii nostri scriitori. Liviu Rebreanu este unul dintre ei. Cartea a cam intrat in umbra internetului si a altor preocupari care trag in jos copilul / adolescentul si educatia lui. Aceasta carte observ ca este la editia a șaptea. Inseamna ca inca se mai citeste in Romania. Ca inca putem spera intr-o revenire la normal. Sau poate sunt eu prea optimist ?!
2020-03-02 10:51:35
0

Cele mai frumoase povesti de Andersen
Slabuta la nivelul artistic al ilustratiilor , slabuta din punctul meu de vedere si in privinta redactarii textului. Clasicism zero. Desi povesti clasice se vor a fi. Pe deasupra cei de la Arc mai cer si peste 50 de lei pe aceasta editie. Pe situl Libris.ro veti gasi variante mai bune ale povestilor lui Andersen. Si mai accesibile ca pret.
2020-02-29 11:36:23
0

Basmele de aur ale romanilor - Petre Ispirescu
3 stelute pentru pretul cam piperat. Este o editie frumoasa nimic de zis. Cartonata , ilustratii frumoase , dar totusi 79 de lei pentru doar 5 basme e cam mult. Este o carte pentru copii , ar trebui sa fie mai accesibila domnilor de la Laurent.
2020-02-29 10:51:23
0

Rase de iepuri - Petra Ahrens
O analiza succinta a celor mai cunoscute rase de iepuri domestici din lume intr-o prezentare grafica pe o hartie de calitate superioara , cu poze foarte frumoase reprezentative pentru fiecare rasa. Cititorul va gasi multe informatii despre caracteristicile fiecarei rase in parte.
2020-02-29 10:36:23
0

Miturile Greciei antice - Robert Graves
O carte superba !!! Doar cuvinte de lauda la adresa editurii Polirom. O editie de calitate din toate punctele de vedere (grafica , continut , etc). Practic cam tot ce poti aspira sa afli despre miturile si zeitatile Greciei antice e posibil citind acest volum.
2020-02-29 10:21:23
1

Un yankeu la curtea regelui Arthur - Mark Twain
Prima carte citita in copilarie. Pentru mine a fost borna de start a celei mai mari pasiuni de pana acum. De aici a inceput totul...Pare pueril , dar am avut rabdarea sa o citesc dinou dupa 26 de ani. Cati dintre voi mai tin minte ˇˇpropria born㡡 ?
2020-02-29 09:36:23
0

Copilaria, adolescenta, tineretea - Lev Tolstoi
O carte de 4 steluțe de la marele Lev Tolstoi. Ultima pe care am citit-o din operele scriitorului rus. Nu se compara cu celebrele sale romane , însă mi-a lasat o impresie bună. Merită citită. Volumul este cartonat , cu supracopertă si hartie de calitate.
2020-02-29 01:00:06
0

Nebiruita flacara a vietii - Anna Kretzulescu-Lahovary
Pentru cei care doresc sa citească o carte de memorii bună , din colecția Vintage a editurii Humanitas , lucrarea de față este o alegere inspirată. Autoarea descrie o lume demult apusă , în care noțiunii de umanitarism i se mai știa încă sensul , o lume în care patriotismul si dragostea de țară erau (încă) izvorâte dintr-un cuget curat românesc.
2020-02-29 12:51:23
0

Cele mai frumoase basme rusesti
Editura Polirom a realizat o colectie de culegeri de basme ( printre care si cartea de față ) foarte buna cu continut bogat si de calitate. Cartile sunt cartonate , e adevarat nu au ilustratii color cum gasim la multe alte volume de pe piață , dar numarul basmelor cuprins in aceste carti este impresionant , despre multe dintre ele nici noi sau parintii nostri nu au auzit. Recomand intreaga colectie !
2020-02-29 12:36:23
0

Cele mai frumoase povesti japoneze pentru copii - Florence Sakade, Yoshisuke Kurosaki
Povestile in sine sunt frumoase , interesante...ilustratiile insa lasa de dorit. Humanitas mai are de invatat de la unii concurenti ce inseamna acest domeniu. A se vedea cartile editurilor Corint Junior , Litera sau Casa Povestilor. Cu ilustratori precum Tony Wolf , Carlos Busquets , Diana Tivu sau Petru Ghetoi o carte pentru copii prinde aripi. Pe acestia îi gasiti in unele carti ale editurilor mai sus mentionate.
2020-02-26 08:36:23
0

Timpul ce ni s-a dat. Memorii 1944-1947 - Annie Bentoiu
Este cea mai buna carte de memorii pe care am citit-o pana acum. Si nu sunt putine cele citite. Cei de la Humanitas au o frumoasa colectie de jurnale/memorii , aceasta lucrare insa este cea mai buna pe care au publicat-o pana acum. Felicitari Humanitas !
2020-02-25 08:21:22
0

Petrecerea de Craciun a lui Pettson - Sven Nordqvist
Editura Pandora , cea care a tradus aceasta serie in Romania , ar face un lucru mare daca ar lua toate volumele din aceasta colectie si le-ar uni intr-unul singur (sunt carticele subtirele) , cartonat pe o hartie de calitate superioara si format mare. Ar fi un exemplar de colectie.
2020-02-23 10:51:22
2

La Medeleni 1+2+3 - Ionel Teodoreanu
Acțiunea se petrece în mare parte la moșia familiei Deleanu, la Medeleni. Scriitorul Ionel Teodoreanu descrie viața unor copii: Dănuț, Olguța și Monica. După cum susține și autorul, Olguța este unul dintre cele mai reușite personaje ale operelor literare. După părerea tatălui ei, ea este un drac îngeresc, un amestec de puritate și inclinații spre mici răutăți. Se agită mereu, nu acceptă să fie contrazisă și încearcă să subordoneze tot ce o înconjoară. Dănuț este o persoană calmă, dar de cele mai multe ori își pierde răbdarea și devine nervos din cauza surorii sale, Olguța. El visează că le salvează pe cele două fete dar de cele mai multe ori este potolit de sora lui. Monica asigură echilibrul dintre cei doi frați care sunt într-un continuu război. Este blândă, generoasă, bună la suflet și sensibilă. Sare mereu în ajutorul celui necăjit.
2020-02-23 10:36:22
0

Prima mea carte de Craciun. Povesti, colinde, podoabe si merinde - Marie Duval, Alain Jost
O carticică de 5 stele numai bună de făcut cadou de Craciun pentru cei mici. Ilustrații absolut superbe , clasice. Povestioare scurte dar frumoase , activități și colinde de Sarbători. Cartea vine cu coperți cartonate și hârtie de bună calitate.
2020-02-23 10:21:22
2

Povesti despre animalele lumii - Tony Wolf
Cum sa nu citeasca un copil o carte ilustrata de Tony Wolf ?! Unde pune el mâna povestea parca se scrie de la sine. Ilustratiile acestuia fac cel puțin jumatate din poveste. Mare talent. De-am avea si noi macar 1-2 artisti de acest calibru...
2020-02-23 10:06:22
0

De prin veacuri. Povestiri istorice si legende populare pentru copii - Carmen Sylva
Toata stima pentru editura Humanitas , dar cu editia aceasta au cam dat-o in bara. Cartea se adreseaza copiilor. Unde sunt ilustratiile ?! O carte fara ilustratii nu are mare valoare in ochii unui copil. Legendele in sine sunt insa frumoase.
2020-02-23 10:00:06
0

Legende istorice - Dimitrie Bolintineanu
Frumoase legende , mare autor. Pacat de editia aceasta. Merita o coperta cartonata sau cel putin o hartie de o mai buna calitate cu niste ilustratii pe masura creatiilor dintre coperti. 3 stelute exclusiv pentru calitatea grafica a volumului.
2020-02-23 09:51:22
0

Povestiri istorice vol.2 - Dumitru Almas
O culegere impresionanta de povestiri si legende istorice istorisita de un om cu suflet Dumitru Almaș. Am dat 4 stelute pentru prezentarea grafica , cei de la Agora puteau veni cu o editie mai buna pe masura titlului si a autorului. Se mai putea lucra putin si la ilustratii. Dar poate ca sunt eu prea pretentios...
2020-02-23 09:51:22
0

Mircea cel Mare si luptele sale cu turcii - Neagu Djuvara, Radu Olteanu
O carte utila parintilor in startul educatiei copiilor lor. Istoria lui Mircea cel Batran pe intelesul copiilor. Recomand si celelalte doua titluri ale lui Neagu Djuvara din aceeasi colectie. Cea despre Vlad Tepes si cea despre cum s-a format poporul roman.
2020-02-23 09:21:22
0

Moara cu noroc. Popa Tanda. Budulea Taichii ed.2017 - Ioan Slavici
Lumea satului de altadata povestită maiestuos de Slavici în aceste frumoase nuvele. Literarură românească clasica , de bună calitate care te scoate din mondenitatile de azi si te transpune in viata ce pulsa candva , altfel pe meleagurile noastre.
2020-02-23 09:00:06
0

Fratii Jderi - Mihail Sadoveanu
Trilogia Fraţii Jderi este alcătuită din romanele Ucenicia lui Ionuţ (1935), ,,Izvorul-alb(1936) şi ,,Oamenii Măriei sale(1942).Aceasta evocă epoca domniei lui Ştefan cel Mare între anii 1469 şi 1475, fiind considerată o epopee, un amplu poem epic care povesteşte fapte eroice, împletind datele istorice cu produsele ficţiunii şi ale legendei.
2020-02-23 08:51:22
0

Domnu Trandafir si alte povestiri - Mihail Sadoveanu
O frumoasă colectie de povestiri marca Sadoveanu adunate intr-un volum cu o calitate a hârtiei surprinzator de ridicata. Cei de la editura au optat pentru o hârtie folosită de obicei la publicarea revistelor. Super lucioasă. Cititorul va intalni pe langa Domnu Trandafir o multime de alte povestiri mai mult sau mai putin cunoscute , una mai frumoasa decat cealalta.
2020-02-22 07:21:22
0

Dictionar enciclopedic Mihai Eminescu - Mihai Cimpoiu
O lucrare din care afli cam tot ce era de aflat despre marele poet. Vastă , de citit pe îndelete , solid documentată. Am citit acum câțiva ani Viața lui Eminescu , scrisă de G.Călinescu , care este o lucrare de referință în domeniu , dar sincer nu se compară cu cea de față.
2020-02-22 06:21:22
0

Jocul cu margele de sticla - Hermann Hesse
Capodopera absolută a lui Herman Hesse. Actiunea isi da drumul cam greu , dar merită. E o carte profunda , dar care nu poate fi asimilata cum trebuie dacă o citesti pe fugă. Nu e o carte pentru oricine. Trebuie sa fii cât de cât pregatit ca sa-i receptionezi mesajul , așa cum l-a gandit autorul.
2020-02-22 06:06:22
3

Cele mai frumoase povesti cu intelepciune, morala si proverbe - Charles Perrault
Unul dintre cei mai buni ilustratori de carti pentru copii. Poate sta , cu cinste , alaturi de Tony Wolf si alti profesionisti. Petru Ghetoi a dat un plus de valoare cărtii. Ilustratiile sunt pur si simplu superbe.
2020-02-22 06:00:06
0

Viata dupa Auschwitz - Eva Schloss, Karen Bartlett
Cumpărată , citită. Cam slăbuță în comparație cu altele în domeniu. Pe piața românească sunt multe cărți ce abordează subiectul holocaustului mult mai profund , cărți care te fac să întelegi și totodată să simți puțin din amarul acelor vremi. Cea de față , cel puțin la mine , nu prea a prins.
2020-02-22 05:51:22
0

Basmele copilariei ilustrate de Tony Wolf. Mica sirena si alte povesti de H. Ch. Andersen
E am o vorbă...Nu esti cititor matur , adult , dacă din când în când nu mai citești și câte un basm , câte o poveste. Ai îmbătrânit degeaba. Ți-ai cam pierdut busola, sufletul de copil. Seria aceasta de la Litera , dupa cum a fost ea realizată , este pur și simplu ispititoare. Și nu doar pentru prichindei.
2020-02-22 12:00:06
0

Pe mana cui suntem? - Andrei Plesu
Cum sa nu-i dai 5 steluțe ?! Problemele societații noastre puse in discutie de maestrul Andrei Plesu , tonalitatea cu care le dezbate , limbajul luxuriant si condimentarea cu cel mai fin umor , nu prea te lasă să pui cartea jos până nu o termini.
2020-02-21 11:51:22
2

Inteligenta sociala - Daniel Goleman
Daniel Goleman nu se dezminte nici in aceasta superba carte si ne invata cu rabdare multe. Recenzia de prezentare de pe site e suficient de descriptiva la adresa lucrarii. Adaug doar ca titlul de față m-a convins sa cumpar cam toata seria autorului publicata in Romania.
2020-02-21 11:51:22
0

12 reguli de viata. Un antidot la haosul din jurul nostru - Jordan B. Peterson
Cartea aceasta chiar poate fi numita bestseller in domeniul psihologiei , al dezvoltarii personale. Sincer demult nu am mai citit o carte atât de bună. Felicitări celor de la editura Trei pentru traducerea in limba română.
2020-02-21 11:36:22
0

O istorie mondiala a comunismului. Vol.I: Calaii - Thierry Wolton
Pentru cei interesati de subiectul cartii , aceasta ampla lucrare a lui T. Wolton este cam tot ce trebuie sa citiți ca sa fiți enciclopedie in domeniu. Mi-a luat ceva timp sa citesc primele doua volume , dar a meritat. In toamna am inteles, va iesi pe piata si cel de-al treilea. Mare carte. Si la propriu si la figurat.
2020-02-21 11:36:22
1

Daruind vei dobandi + CD - Nicolae Steinhardt
A doua mare carte , dupa mine , intre titlurile pe care le poti citi din vasta opera a marelui nostru N. Steinhardt. Cartea vine si cu un CD ceea ce îi creste astfel valoarea. Despre calitatea grafica nimic de obiectat. Polirom a pus de toate. Carte legata , cu hartie de calitate , coperta cartonata , supracoperta integrata armonios in colectie.
2020-02-21 11:21:22
3

100 de catastrofe naturale
Bogat ilustrată , plină de invataminte , cartea de față ne arata cat de mici suntem in fața furiei naturii , cat de repede putem disparea din peisaj la o simpla încruntare a ei. O carte de colectie la categoria enciclopedii , dar care suscită si ridica semne de intrebare asupra existentei noastre pe viitor , pe aceasta planeta.
2020-02-21 11:00:31
0

Jurnalul de la Paltinis (editie de lux) - Gabriel Liiceanu
Pentru cei pasionati de categoria aceasta a literaturii (si anume jurnalele) este o carte de memorii remarcabila. Scrisa cu daruire , cu sinceritate si caldura. Inca un titlu de valoare pe care ni-l ofera Gabriel Liiceanu propriilor colectii de carti cu adevarat bune.
2020-02-21 11:00:06
2

Patimi si depresie - Ieromonah Sava Aghioritul
M-am lasat convins sa cumpar aceasta carte de titlul ce-l poarta. Acesta imi sugera o colaborare intre religie si psihologie pentru tamaduirea acestei maladii ˇˇdepresiaˇˇ. In linii mari este ceea ce ma asteptam sa fie. Dar e mai mult o carte religioasa , decat una de pe taramurile psihologiei moderne aplicate. O carte utila , totusi. E pe lista de citit a lunii curente.
2020-02-21 10:51:22
0

Dialoguri de duminica: O introducere in categoriile vietii - Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu
Peste 400 de pagini de lectură captivantă cu doi oameni de o înaltă cultură. Nu pot decât să spun ...Jos pălăria ! Cu toții avem multe de învățat din paginile acestei cărți. Celor ce încă nu au cumpărat acest volum nu pot sa le spun decât...ˇˇcumparați-l mult timp nu o să mai fie pe stocˇˇ.
2020-02-21 10:36:22
0

Despre frumusetea uitata a vietii (ed. de lux) - Andrei Plesu
Cartea mea favorita scrisa pana acum de Andrei Plesu. Nu ca ar fi cea mai buna , e greu de stabilit un podium cu titlurile domnului Plesu , dar asta e pur si simplu superba ! Loveste acolo unde trebuie , cu inteligenta , cu nerv , cu umor si finete. Toate recomandarile !!
2020-02-21 10:36:22
1

Periculoasele derive - Grigore Arbore
Un autor despre care habar nu avem pana cand am cumparat aceasta carte. Rusine mie ! Cei interesati de aspectele sociale si politice ale lumii de azi si de maine , de pe batranul continent sau de aiurea, vor gasi in paginile acestei carti preocupari ale autorului la care vor reflecta un timp dupa ce îi va închide copertile. Coperti pe care multi dintre cei ce conduc destinele lumii ar trebui sa le deschida din cand in cand.
2020-02-21 10:21:22
0

Germanofilii. Elita intelectuala romaneasca in anii Primului Razboi Mondial - Lucian Boia
Una dintre cele mai bune carti despre trecutul istoric al Romaniei pe care le poti citi pentru ati consolida cunostintele despre unele aspecte sociale si politice petrecute in perioada Primului Razboi Mondial. Multe dintre informatiile cuprinse in paginile acestui volum sunt greu de gasit in alte surse. Frumos structurata , scrisa cu talent cum ne-a obisnuit Lucian Boia pana acum.
2020-02-21 10:06:22
0

Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli - Papa Francisc
O carte pe care azi am primit-o si tot azi am terminat-o de citit. Multumiri Libris.ro pentru super oferta si pentru promptitudinea expedierii in conditii de livrare exceptionale. Mi-a lasat o impresie mai buna decat ma asteptam inainte s-o comand. Merita !
2020-02-21 10:00:12
0

Gai-Jin Vol.1+2 - James Clavell
O saptamana intreaga de lectura cu o medie de peste 200 de pagini la zi. A fost cel mai stufos roman care l-am citit pana acum. Dar a meritat ! James Clavell ramane unul din autorii mei favoriti la categoria romane istorice. Vorba romanului...ce-i al lui e al lui. Are talent !
2020-02-21 09:51:22
0

Dificila Unire. Basarabia si Romania Mare 1918-1940 - Alberto Basciani
Nu mai citisem demult o carte despre Marea Unire. Am vrut sa vad si parerea unui autor strain , necunoscut mie pana la acest titlu. O carte interesanta , din care afli multe despre perioada acelor ani , oricat ai fi citit in domeniu din alte surse romanesti.
2020-02-21 09:51:22
0

Povete din batrani
O carticica foarte frumoasa , plina de invataminte , numai buna pentru elevii claselor primare (dar nu numai) . Editura Litera a optat si pentru o prezentare grafica de lux , cu hartie de cea mai buna calitate si ilustratii pe masura. Cei mici se vor bucura cu siguranta de ea.
2020-02-21 09:51:22
0

Maestrul si Margareta - Mihail Bulgakov
Desi stiam ca este una dintre cartile pe care nu prea trebuie sa le ratezi in cariera de cititor , citindu-i recenzia , am ezitat ceva vreme s-o cumpar.Parea a nu fi pe gustul meu. Dupa ce am citit-o , am doar cuvinte de lauda la adresa ei. Cele doua zile de lectura au meritat.
2020-02-21 09:36:22
0

Capcanele istoriei (ed. de lux) Elita intelectuala romaneasca intre 1930 si 1950 - Lucian Boia
O carte foarte interesanta. Lucian Boia isi confirma autoritatea in domeniul istoriei si cu acest titlu. Prezentarea grafica aduce si ea un plus de valoare volumului. Recomand cu caldura !!
2020-02-21 09:36:22
0